Dolar 32,5692
Euro 34,8277
Altın 2.495,27
BİST 9.625,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 12°C
Hafif Yağmurlu
Muğla
12°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 23°C
Sal 21°C

Vahşet protesto edildi

Vahşet protesto edildi
REKLAM ALANI
Şubat 18, 2014 5:04 pm | Son Güncellenme: Şubat 18, 2014 5:05 pm
1.393
A+
A-

OKN 0242 - Vahşet protesto edildiVahşet protesto edildi

Eskişehir’de bir kedinin vahşice öldürülmesi olayına tepkiler çığ gibi büyüyor.

HAYTAP Muğla temsilcisi ve Ortaca Hayvan Dostları Derneği (HAYDOS) başkanı Türkan Dağdelen ”5199 sayılı hayvanları koruma kanununun mutlaka değiştirilmesi gerekiyor. Hayvanlara şiddet uygulayanlara karşı ağır cezalar verilmediği sürece bu olaylar devam edecektir” dedi.

HAYTAP Muğla temsilcisi ve Ortaca Hayvan Dostları Derneği (HAYDOS) başkanı Türkan Dağdelen yaptığı açıklamada meselenin sadece Eskişehir’de kesilen kedinin olmadığını, ülkenin her yerinde hayvanlara yapılan eziyetin yaşandığını söyledi.

Dağdelen “Herkesin bildiği gibi Eskişehir’de bir talihsizlik yaşandı. Yaşanan olay vahşetin ötesinde bir durum. Ne yazık ki bunu yapan kişi bir üniversite öğrencisi. Şiddetin de ötesinde çok sayıda tecavüz var. Bize çok fazla olay ihbar edilmiyor ama bilmediğimiz çok sayıda hayvana şiddet ve tecavüz olayı yaşanıyor. Hayvana yapılmış şiddet insana yapılmıştır. Hayvan sevgisinin küçük yaşlarda aşılanması gerekiyor. Okullarımızda öğrencilerimize bu konuda eğitimler verilebilir” diye konuştu.

Hayvanlara uygulanan şiddete karşı ciddi bir ceza olmadığını dile getiren Dağdelen “Hayvana tecavüz eden, bacağını koparan kişi ile meyve çalan aynı cezayı alıyor. Çoğu kez biz bu gibi olayları yargıya taşıyoruz. Hakimlerin ve savcıların elleri kolları bağlı kalıyor. Çünkü ülkemizdeki yasalarda hayvana şiddet uygulamanın bir cezası yok. İşlediği suçtan dolayı insana nasıl bir ceza uygulanıyorsa hayvanlara şiddet uygulayanlara da böyle bir ceza verilmeli. 5199 sayılı hayvanları koruma kanunun mutlaka değiştirilmesi gerekiyor. Hayvanlara şiddet uygulayanlara karşı ağır cezalar verilmediği sürece bu olaylar devam edecektir”

Ortaca Cumhuriyet meydanında toplanan Hayvan hakları savunucuları ve hayvanseverler ellerinde olayı protesto eden dövizler taşıdılar.

Hayvanseverlerin protesto eylemine Ortaca belediye başkanı Hasan Karaçelik de destek verdi. Karaçelik hayvanlara yapılan şiddeti kınadıklarını söyledi.

Eylem, Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Muğla temsilcisi Türkan Dağdelen’in yaptığı basın açıklamasının ardından son buldu.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.