Dolar 32,5272
Euro 34,7165
Altın 2.486,81
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 19°C
Az Bulutlu
Muğla
19°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 23°C

Üreticiler dikkat!…

Üreticiler dikkat!…
REKLAM ALANI
Ocak 20, 2015 9:57 am
1.776
A+
A-

Üreticiler dikkat!…P1030440

 

“Bitki Koruma Ürünü Uygulama Belgesi olmayan üreticilere, ürün satış zamanında Üretici Kayıt Defteri verilmeyecek”

 

Ortaca İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürülüğü tarafından “Bitki Koruma Ürünü Uygulama Belgesi Eğitim Programı” eğitim toplantıları başlatıldı.

İlk toplantının üreticilerin yoğun ilgi ve geniş katılımıyla 19 Ocakta Ekşiliyurt mahallesinde başladığı, 11 Şubata kadar tüm mahallelerde yapılacağı bildirildi.

 

Ortaca İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Okan Bilgiç, Yeni yönetmelikle ürününü ticari olarak satan üreticilerimize, ilaç atma konusunda zorunlu olan Bitki Koruma Ürünü Uygulama Belgesi verileceğini, Bitki Koruma Ürünü Uygulama Belgesi olmayan üreticilere ürün satış zamanında müdürlük tarafından Üretici Kayıt Defteri verilmeyeceğini söyledi.

 

-Ortaca’dan 100 milyon dolarlık ihracat

Ortaca’nın özellikle domates, narenciye, nar üretiminde ve ihracatında bölge ve ülke için önemli bir yere sahip olduğuna işaret eden Ortaca İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Okan Bilgiç, “2014 yılında ilçemizden 60 bin tona yakın sebze ve meyve ihracatı yapılarak yaklaşık 100 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirilmiştir. Yıllar itibarıyla hem üretimimiz hem de ihracatımız artmaktadır” dedi.

 

-Kaliteli üretim, eğitimli üretici

Ortaca İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde görevli  Ziraat Mühendisleri Kemal Daka, Önder Zeybek, Cengiz Soy, İlkay Alkaya ve Tekniker Durmuş Ali Yaşa tarafından  üreticilerin sürekli bilgilendirileceğini kaydeden Bilgiç, “tarımdaki yeni gelişmeleri anlatmak, ürünlerimizdeki kalite ve verimi arttırmak,  doğru ve zamanında zirai ilaç kullanımı, çevreye ve sağlımıza etkisi , ürünlerde ilaç kalıntısı  konularında ve özellikle zirai ilaç kutularının doğaya atılmadan bertaraf edilmesi ile ilgili üreticilerimizi bilinçlendirmek için eğitimlere başlanmıştır” diye konuştu.

 

Okan Bilgiç, Ortaca İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yapılan ve yapılacak olan çalışmaların kısa süre sonra hizmete girecek olan http://mugla.tarim.gov.tr/ortaca web sayfası adresinden de takip edilebileceğini sözlerine ekledi.

 

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce yapılacak eğitim programı şöyle:

Tarih :                   Mahalle               :                              Toplantı Yeri                                      Saat:

02.02.2015          Okçular-Kemaliye                           Okçular Köy Kahvesi                      10.00

03.02.2015          Dalyan                                                 Belediye Toplantı Salonu             10.00

04.02.2015          Mergenli                                            Mergenli Köy Kahvesi                   10.00

05.02.2015          Merkez Mahalleler                        Kent Konseyi Toplantı Salonu    10.00

09.02.2015          Gökbel                                                Gökbel Köy Kahvesi                       14.00

10.02.2015          Fevziye-Sarıgerme                         Fevziye Köy Kahvesi                      10.00

11.02.2015          Yeşilyurt-Karadonlar                      Yeşilyurt Köy Kahvesi                    10.00

 

 

Diğer taraftan üreticilerin eğitim toplantılarına gelirken 2 adet fotoğraf ve nüfus cüzdanı fotokopisi getirmeleri istendi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.