Dolar 32,5997
Euro 34,8055
Altın 2.500,72
BİST 9.438,07
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 13°C
Hafif Yağmurlu
Muğla
13°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 19°C
Pts 23°C
Sal 22°C

Umutları yumuşak kalpli hayırsever

Umutları yumuşak kalpli hayırsever
REKLAM ALANI
Eylül 27, 2013 7:33 am | Son Güncellenme: Eylül 27, 2013 7:34 am
1.525
A+
A-

kalp2 - Umutları yumuşak kalpli hayırseverkalp3 - Umutları yumuşak kalpli hayırseverkalp4 - Umutları yumuşak kalpli hayırsever

Umutları yumuşak kalpli hayırsever

Dalaman ilçesine bağlı Gürleyik köyünde yaşayan 6 kişilik Uğurlu ailesinin 5’inin kalbinde delik çıktı.

İlk çocuklarını açık kalp ameliyatı sırasında kaybeden aile 6 yaşındaki İzel’in de aynı kaderi paylaşmasını istemiyor. Aile hayırsever birisinin destek olması durumunda çocuklarını kapalı kalp ameliyatı yaptırmak istiyor.

Dalaman kaymakamlığının yaptığı yardım ve eşinin köy okulunda geçici olarak yaptığı iş sayesinde geçimlerini sağladığını belirten anne Durkadın Uğurlu “açık kalp ameliyatını ücretsiz olarak yaptırabiliyoruz. Ancak bundan çok korkuyorum. Kapalı kalp ameliyatı yaptırmak istiyoruz. Buna da bizim gücümüz yetmiyor. Hayırsever birinin yardımını bekliyoruz” dedi.

-15 yıldır kabusları oldu

Uğurlu ailesinin kabusu 1998 yılında evlendikten 6 ay sonra başladı. İlk çocuğuna hamile olan Durkadın Uğurlu rahatsızlanınca tedavi gördüğü hastanede kalbinin delik olduğu anlaşıldı. Doktorlar aynı rahatsızlığın yeni doğan bebekte de olduğunu tespit etti. Bir süre sonra kalp ameliyatı olan 2 yaşındaki ilk çocukları yaşamını yitirdi. Aynı rahatsızlık 13 yaşındaki İlayda, 12 yaşındaki Duran ve 6 yaşındaki İzel Uğurlu’da teşhis edildi. İlayda ve Duran Uğurlu yapılan tedavilerle ameliyat olmadan yaşamlarını sürdürürken, 6 yaşındaki İzel’in durumu her geçen gün kötüleşti. Tedavisine doktor kontrolünde devam edilen İzel, istenilen kiloya ulaştığında açık kalp ameliyatı olabilecek.

-Yardıma ihtiyacımız var

Oğlu ve kızının kalplerindeki deliğin gün geçtikçe kapandığını anlatan baba Hamza Uğurlu (38) “Allah’ıma çok şükür şu anda kızım ve oğlum iyi. Herhangi bir ameliyat olmadılar. Doktorlar yaptıkları kontrollerde, iğne deliği gibi delik kaldığını söylediler. Kendiliğinden kapanmazsa ameliyat yapabiliriz demişlerdi şu anda gerek kalmadı. İzel’in durumu ise çok farklı. Vücut gelişmesini sağlayamıyor. Vücudu toplaması gerekiyor doktorların kontrolünde mama yiyor. Önceden boynunu döndüremiyordu, ellerini hareket ettiremiyordu, sağa sola dönemiyordu. Şimdi biraz hareketlenmeye kilo almaya başladı. Doktorlar kilo aldıktan sonra bunun operasyonunu yapacağız dediler. Biz tüm bakım ve tedavilerini devletimiz aracılığıyla ücretsiz olarak yaptırıyoruz. Bizim sıkıntımız kapalı operasyon denilen tedavi özel hastanede yapılabiliyormuş, buna da bizim imkanımız yok. Eşim açık ameliyattan çok korkuyor. Bunun için yardım bekliyoruz” dedi.

-Açık kalp ameliyatından korkuyoruz

Durkadın Uğurlu (34) “açık ameliyat istemiyoruz. Kapalı olursa imkanlarımız yok. Yardım destek olursa kapalı ameliyatını istiyoruz. Tıpta teknoloji ilerledi, kapalı operasyon  olabilir dediler, İstanbul’da Özel hastane var dediler. Bizimde oraya götürme imkanımız yok, onun için yaptıramıyoruz. 2002 yılında ilk çocuğumu kalp ameliyatında kaybettim. Bu çocuğumu da kaybetmek istemiyorum. Açık ameliyat olmasını istemiyorum, kapalı olursa onu istiyorum” dedi.

-Aileye destek bekliyoruz

Kalp rahatsızlıkları yüzünden ailede fiziki gelişmenin de güç olduğunu belirten Gürleyik Köyü Muhtarı Bilal Kaplan ise; “bu ailede çocukların hepsi kalbi delik olarak dünyaya geliyor. İzel 6 yaşında çocuk ama daha 1 yaşında gibi. Gelişmesi gerekiyor, kalp delikliğinden gelişemiyor. Tedavileri de şimdilik bu yönde devam ediyor. Kaymakamlığın yardımlarıyla birçok sıkıntıyı aştılar. Küçük İzel’in de bir an önce ameliyat olması şart. Ama anne bir çocuğu öldüğü için ikinci çocuğunda ameliyattan korkuyor. Çünkü doktorlar ona ameliyatın riskli oabileceğini belirtmişler. Onlarda kapalı ameliyat diye bir şey duymuşlar. Eğer böyle bir kapalı ameliyat yapan bir yer varsa bize yardımcı olmalarını istiyoruz. Ailenin maddi gücü yok. Özel hastane olduğu zaman bunu da üstlenen bir hayırsever kurum, kişilerden aileye yardım bekliyoruz. İnşallah böyle birileri çıkar da bu çocukta sağlığına kavuşur” diye konuştu.

Ömer Kundakçı

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.