Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 18°C
Az Bulutlu
Muğla
18°C
Az Bulutlu
Paz 21°C
Pts 24°C
Sal 23°C
Çar 21°C

TURNAR Eski Başkanı İbrahim Aydınlıdan Basın Açıklaması; “Projelerimi taklit etmeyin”

TURNAR Eski Başkanı İbrahim Aydınlıdan Basın Açıklaması;  “Projelerimi taklit etmeyin”
REKLAM ALANI
Eylül 21, 2013 7:53 am
1.636
A+
A-

TURNAR Eski Başkanı İbrahim Aydınlıdan Basın Açıklaması;

“Projelerimi taklit etmeyin”

İbrahim Aydınlı yaptığı açıklamada “her seçimde her aday yapacağı işlerin projesini hazırlamak, sunmak, tanıtmak en doğal hakkıdır.Son günlerde 2014 yılında Dalaman Belediye Başkanlığına aday olacak arkadaşlar projelerini yayınlamaya başladılar. Proje yazmanı olarak bunları incelemekteyim. Aday adaylarının hemen hemen hepsi Bölgemizin en büyük sorunlarından olan üreticilerin pazarlama sorunlarına değinmişler. Daha önceki seçimlerde bu projeler “ Dalaman a salça fabrikası yapacağız,Meyve suyu fabrikası yapacağız , 3 bin kişi , 5 bin kişi çalışacak “ şeklinde idi. Son günlerde bazı aday adayları üreticilerin pazarlama sorunu çözümü için Birlik ve kooperatifleri kurarak ürünlerini değerleneceğini detaylı bir şekilde sayfalar dolusu yazmaktadırlar.
Ancak bahsedilen pazarlama sorunu projesi benim 10 yıldır tek başına mücadelesini verdiği bir projedir. Bu projeye Dalaman dan ne bir mülkiye amiri, ne bir yerel yönetim ne de siyasi çevrelerden destek gelmezken Türkiye genelinden tüm ilgili birimlerden destek gelmiş, Kalkınma Bakanlığınca Bölgemiz narenciye sorunu 2010- 2017 yatırım programına alınmış, bu program çerçevesinde 2012 yılı “ Tarımsal sanayide katma değerin sağlanması “ isimli mali destek çağrısına TURNAR Dalaman Meyve Üreticileri Birliği lehine bir proje sunulmuştur. Muğla Üniversitesi Rektörlüğünün de iştirakçisi olduğu Toplam 8,5 trilyonluk ana projenin bir bölümü olan nar işleme ve Soğukhava deposu projemiz Bölge birincisi olarak 402.000. TL lik desteği almaya hak kazanmıştır. Ama bu desteği nakit ve denetimsiz zanneden şahıslar tarafından görevden alınarak proje desteğinin geri gitmesine sebep olunmuştur.Şimdi aynı proje seçim vaatleri olarak karşımıza çıkıyor.Daha önce destek verilseydi bu proje geri gitmezdi. Seçim var diye herkes sahiplenmeye başladı. Hatta bu projeyi geri gitmesine sebep olanlar dahi seçildiğinde Birliğe destek verecekmiş. Proje yazmak, proje yapmak bir Allah vergisidir.
Adaylara sesleniyorum, Dalaman ın gerçek sorunlarını tespit ederek proje hazırlayın, Bakanlıkça onaylanmış, mali desteği çıkmış ama uygulanması engellenmiş bir projeyi sahiplenmeyin” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.