Dolar 32,3848
Euro 35,0513
Altın 2.326,23
BİST 9.102,82
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Parçalı Bulutlu
Muğla
26°C
Parçalı Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C
Sal 24°C

Türkiye Plaj Güreş Şampiyonası Ortaca’da yapıldı

Türkiye Plaj Güreş  Şampiyonası Ortaca’da yapıldı
REKLAM ALANI
Eylül 16, 2017 7:33 am | Son Güncellenme: Eylül 16, 2017 7:34 am
2.280
A+
A-

Türkiye Plaj Güreş

Şampiyonası Ortaca’da yapıldı

OMR 0007 - Türkiye Plaj Güreş Şampiyonası Ortaca’da yapıldı

Türkiye Güreş Federasyonu, 13-15 Ekim tarihleri arasında Ortaca’nın Dalyan mahallesi İztuzu plajında düzenlenecek olan Dünya Plaj Güreşi Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek sporcuların belirlenmesi için Türkiye Plaj Güreş Şampiyonası düzenlendi.

Türkiye Plaj Güreşi Şampiyonası’na, Yıldızlar, Gençler, Büyükler kategorilerinde kadınlar ve erkekler olarak 250 sporcu katıldı.

Sarıgerme SARÇED plajında yapılan Türkiye Plaj Güreş Şampiyonası Dünya Güreş Birliği (UWW) kurallarına göre yapıldı ve müsabakalar 3 dakika sürdü.

Sıkletlerinde ilk 3’e giren güreşçiler, Dünya Plaj Güreşi Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek sporcular olarak adını yazdırdı.

Dereceye giren sporculara düzenlenen törenle madalyaları verildi.

OMR 0014 - Türkiye Plaj Güreş Şampiyonası Ortaca’da yapıldı

-Hedef şampiyonluk

Güreşçiler zorlu geçen mücadelelerden sonra, hedeflerinin Dalyan’da yapılacak olan dünya şampiyonası olduklarını ifade ederek duygularını dile getirdiler.

– Veli Yankı, “Mücadeleler güzeldi, 70 kilodayım, şampiyon olmak için ülkemin bayrağını en üste çektirmek için elimden gelen mücadeleyi yapacağım.”

 

-Serkan Çavuşoğlu, “Plaj güreşi mindere, yağlıya göre daha zor. Zorlu mücadeleler oldu iki gün ama hedefim burada şampiyonluktu, şampiyon oldum. Artık antrenman yapacağız, çalışacağız. Ülkemi Dünya Şampiyonasında temsil edeceğim Dünya Şampiyonasında da elimden geleni yapıp şampiyon olacağım”

 

-Mehmet Kırat “60 kiloda Türkiye 2. si oldum. İnşallah Dünya Şampiyonasında ülkemi en iyi şekilde temsil edeceğim. Bana destek olan herkese teşekkür ediyorum”

 

Türkiye Güreş Federasyonu Temsilcisi Sadettin Yücel ise, her kiloda ilk üçe giren sporcuların yaklaşık bir ay sonra Dalyan’da yapılacak olan Dünya Şampiyonasında Türkiye’yi temsil edeceklerini söyledi.

Sadettin Yücel, “ Güzel bir seçme oldu, yaklaşık 250 kişi katıldı. Plaj güreşi 2006’da o zamanki adıyla FİLA Dünya Güreş Federasyonu adı ile faaliyete geçti. Ondan sonra da her yıl herhangi bir ülkede hem turnuva hem de şampiyona olarak plaj güreşine devam edildi.  11 sene sonra ülkemize verildi. Çok önemli bir organizasyon. Dünyanın her yerinden, Brezilya başta olmak üzere plaj güreşine yatkın tüm ülkeler burada olacak. Yaklaşık bir ay var. Güreşçilerimizin yapacakları antremanlarla sporcularımızdan başarı bekliyoruz” dedi.

 

Plaj güreşi hakkında da bilgiler veren Yücel, şunları söyledi: “Plaj güreşi biraz yağlı güreşten, karakucaktan, minderden çok ayrı bir güreş. 7 metre daire içinde yapılmaktadır. Kumun üzerinde yapılır. 3 puana ulaşan sporcu, bu 3 dakikada olabilir, 30 saniyede olabilir galip ilan edilir. Tabi ki 3 dakika içerisinde puan alınamazsa sporcuların ağırlık kategorilerine göre galibi belirler. Orada da çözülemezse kura çekimi ile en hafif gelen sporcu galip ilan edilir. Ama genelde puanlı şekilde bu maçlar bitiyor”

Gürcan Kundakçı – Melahat Kanbur

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.