Dolar 32,3293
Euro 35,0375
Altın 2.280,20
BİST 8.996,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 23°C
Az Bulutlu
Muğla
23°C
Az Bulutlu
Cum 26°C
Cts 24°C
Paz 26°C
Pts 26°C

TÜRKİYE NİNBUDO AİKİJUTSU FEDERASYON DALAMAN DOJO

TÜRKİYE NİNBUDO AİKİJUTSU FEDERASYON DALAMAN DOJO
REKLAM ALANI
Ekim 6, 2015 3:32 pm | Son Güncellenme: Ekim 6, 2015 3:38 pm
2.840
A+
A-

TÜRKİYE NİNBUDO AİKİJUTSU FEDERASYON

DALAMAN DOJO

(Tanıtım Haberidir.)

Eski belediye hizmet binası, Kar Kaplanları Spor Salonu –  Akbank Üzeri Dalaman adresinden ulaşabilirsiniz.

MİSYONUMUZ

Ninbudo Aikijutsu Fedrasyonu olarak Ninbudo Aikijutsu sporunu gençlere sevdirmek ve il ve ilçe düzeyinde yaygın hale getirmek,  ülke genelinde her yaş da ki vatandaşın Ninbudo Aikijutsu sporuna ilgi ve sevgisini artıracak çalışmalar yapmak topluma aktif vatandaşlar olarak katılmalarını sağlamak. Gençleri sağlıklı bir geleceğe hazırlamak bunun yanında vatan sevgisi, bayrak sevgisi, öğretmen sevgisi, anne baba sevgisi ile topluma saygılı faydalı sağlıklı disiplinli istikrarlı gençler yetiştirmek, üyeler arasında toplumda sportif anlayışı ve çalışmaları özendirmek sporcular arasında spor ahlakını geliştirmek.

Türkiye Ninbudo Aikijutsu Federasyonu olarak gençlerimiz ile birlikte uluslararası platformda ülkemizi temsil etmek.

 

NİNBUDO AİKİJUTSU TANIMI

Nin: Gizli    Bu: Mücadele   Do: Yol   Ai: Beden ve Ruhun Uyumlu Birlikteliği

Ki: İç Enerji  Jutsu: Sanat

Ninbudo Aikijutsu modern, geleneksel savunma tekniklerini ve sportif aletleri kullanmayı öğreten bir savunma sanatıdır. Bu iki bölümlük eğitime Ninbudo Aikijutsu denir. Yüzde yüz savunma sanatı olan Ninbudo Aikijutsu modern, basit, pratik, etkili, hızlı ve zengin tekniğe sahip bir bilim dalıdır. Ninbudo Aikijutsu iki bölüm halinde yapılmaktadır.

Birinci bölümü Taijutsu (Beden Sanatı) anlamına gelir. Taijutsu bölümünde Aikido, Karete Judo, Jujutsu, Jimnastik ve Akrobasi teknikleri bir arada harmanlanmış şekilde yapılır.

İkinci bölüm Bukı Waza silahlı teknikler anlamına gelir. Kendo, Batto, Sai, Bo, Tonfa, Hanbo, Jo, Nunchaku, Sanchaku, Gama gibi sportif aletleri kullanılması öğretilir.

Ninbudo Aikijutsu sadece beden tekniği ile sınırlı değildir. Tarihi, felsefik, fizyolojik ve psikolojik olarakta eğitim vermektedir. Ninbudo Aikijutsu savunma sanatlarında yeni bir modern savunma metottur. Ninbudo Aikijutsu çok nadir olan deneysel programlama eğitimi kaliteli olarak uygulayabilmek için fiziksel ve zihinsel olarak pratik eğitim vermektedir. Daha önce savunma sporlarına ayırmış olduğunuz zamanınız yüzde birini geçmeyecek bir programa ile öğrenmede hızlı bir artışı fark edeceksiniz. Savunma sanatları eğitiminin asıl metodu hayatta kalmaktır. Mücadele’de nelerde faydalanacağını bireysel olarak zarar almadan öğretir. Fiziki faktörleri geliştirip düzenlemek, her duruma psikolojik olarak hazır olmayı, heyecanı önlemeyi, doğal ve rahat olmayı sağlar. Yapılan doğal denemeler insanın kendi gücünü analız etmesini sağlar. Bu yöntemin açık tarifi Ninbudo Aikijutsu savunma sanatıdır. Ninbudo Aikijutsu disiplini başarının, temiz bir geçmişin prensipleri ile modern teorinin birleşimidir.

ÇOCUKLAR İÇİN NİNBUDO AİKİJUTSU

Ninbudo Aikijutsu çocuklar için tamamen bir oyun sistemi ile programlanmıştır. Jimnastik, akrobasi, taklalar, tekmeler ve pratik düşmeye yönelik uyarlanmış olan konsantrasyon çalışmaları ile çocukların doğal el becerilerini gelişmesini sağlayıp zekalarına çalışkanlıklarına ve çok hareketliliklerine düzen verir, böylece çocuklar oyun biçiminde uyguladıkları savunma santını öğrenmiş olurlar.

ÇOCUKLARIN NİNBUDO AİKİJUTSU YAPMASINDAKİ

ON FAYDALI NEDEN

Ninbudo Aikijutsu agresif olmayan bir savunma sanattır. Peki, bu ne demektir Bu şu demektir Ninbudo Aikijutsu yaparken durup dururken kavga başlatamazsınız sadece bir kavgayı sonlandırabilirsiniz. Ninbudo Aikijutsu çocukları Bazı Çizgi Flim Kahramalarının Sendromundan dolayısıyla kavga dövüşten uzak tutar. Ninbudo Aikijutsu teknikleri başka biri kuralları yıktığında başlar.

  1. Ninbudo Aikijutsu çocuklara sakin olmayı öğretir. Elbette çocuklar her zaman sakin olamazlar ama Ninbudo Aikijutsu onlara bu şansı verir. Eğer okulda kıpırdamadan durmaları bir ödeve odaklanmaları gerekirse Ninbudo Aikijutsu bunu tam olarak nasıl yapacaklarını öğretir.
  2. Ninbudo Aikijutsu pratik bir şekilde kendini korumayı öğretir.
  3. Ninbudo Aikijutsu pozitif bir dünyaya bakışı öğretir. Bir şey yaratmak isteyenlerin dünyaya

uyumla bakması gerektiğini gösterir. Eğer belaya yol açarsan kaybedeceğini ama aklın doğru yoldaysa dünyanın senin ellerinde olduğunu öğretir.

  1. Ninbudo Aikijutsu hayatı basit bir şekilde algılamayı öğretir.
  2. Ninbudo Aikijutsu çocuğa okulda yardımcı olur. Bilgilerin daha kolay abzorbe olmasını daha açık ve net biçimde düşünmeyi sağlar.
  3. Başka sporlarda başarıya yardım eder.
  4. Herkes Ninbudo Aikijutsu yapabilir atletik bir beden gerektirmez. Ninbudo Aikijutsu ‘da başarının anahtarı iyi bir gözlem dikkat ve pozitif bir bakış açısıdır. Çocuklarımıza bundan daha iyi bir ders verebilirmiyiz
  5. Ninbudo Aikijutsu küçük çocuklar için de uygundur. Hatta küçücük çocukların kocaman büyükleri nasıl da yere devirdiğini görüp şaşırabilirsiniz. Ninbudo Aikijutsu için kilo boy önemli değildir.
  6. Ninbudo Aikijutsu çocukları yorar. Böylelikle Cumartesi akşamları erken yatarlar!
  7. NİNBUDO AİKİJUTSU EĞİTİM SİSTEMİ

     

    Ninbudo Aikijutsu eğitimi kemer sistemi üzerinden işlenmekte olup sistemimizde (10) on adet renkli kemer bulunmaktadır. Her kemerin eğitim süresi (3) üç ay olup bu süre içinde haftanın (2) iki günü (1) bir saatlik eğitim verilmekte olup topamda (24) yirmi dört saatlik eğitim verilmekte olup toplam (10) on kemerin eğitim süresi ise (30) otuz aydır.

    Eğitim süremizin bu kadar olmasının nedeni çocuklarımızın eğitiminden ve diğer sosyal aktivitelerini etkilememesi açısından belirtilen gün ve saatler çocuklarımız için ideal bir sosyal aktivite ve motivasyon süresidir.

    Eğitimlerimizi kendi kulüp salonlarımızda yada ortaklaşa çalıştığımız okulların veya eğitim kurumlarının spor salonları yada salon yapılacak boş bir kapalı alan var ise bu alanlarda seçmeli ders olarak yada hafta içi ve hafta sonu sosyal aktive eğitimi olarak verilmektedir.

    Aşağıdaki kemer tablosu çocuklarımızın eğitim alacağı kemerlerin renk ve dereceleri belirtmektedir. Bu tablodaki kemerlerin alınabilmesi için (3) üç aylık eğitim sonunda Ninbudo Aikijutsu Federasyonu Eğitim Kurulu tarafından görevlendirilen eğitmenler gözetiminde kemer terfi sınavı yapılmaktadır. Kemer terfi sınavında çocularımızın (3) üç aylık eğitim süreci ve sınav günü göstereceği başarı netecisinde bir üst kemeri alma hakkına sahip olurlar.

     

 

Untitled-1

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.