Dolar
Euro
Altın
BİST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 15°C
Az Bulutlu
Muğla
15°C
Az Bulutlu
Çar 13°C
Per 13°C
Cum 13°C
Cts 16°C

-TİGEM’den Narenciye ihalesi

-TİGEM’den Narenciye ihalesi
REKLAM ALANI
Ağustos 22, 2015 9:36 am
1.423
A+
A-

-TİGEM’den Narenciye ihalesi

 

Dalında kilosu 1 liraya satılan limon marketlerde ise tanesi 1,5 liraya satılıyor.

OMR_0057

 

İnterdonato Limon 80 kuruş, Clemantine Mandarin 60 kuruş, Navelina Portakal 50 kuruş muhammen bedelden satışa sunuldu. İhaleye katılan firmalar ortalama 90 kuruş ile 1 lira arasında fiyat verdiler.

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM), Dalaman İşletmelerinde 2015 yılı üretimi 4 bin ton İnterdonato limon, 40 ton Clemantine mandarin ve 370 ton Navelina  portakal partiler halinde (tofur) dalında toplamda 3 milyon 409 bin lira muhammen bedelle ihale edildi. 60 kuruşa ihaleye çıkılan Clemantine Mandarin’e ve 5 parsel limona alıcı çıkmadı.

İhaleye Hüdaverdi, Çekok, Cengiz Balık, Ayhan 34, Uçak Kardeşler, Akbaşlar, Türkmenoğlu ve Asi isimli 8 firma katıldı. Bölgenin Ziraat Odaları Başkanları ve bölge çiftçileri de ihaleyi yakından takip ettiler.

İhalenin ardından açıklama yapan Ortaca Ziraat Odası Başkanı Salim Çöllü, “Limon fiyatının 90 kuruş olarak piyasada işlem göreceği ortaya çıkmıştır. Bu sene zaten rekolte çok düşük. 40 bin ton limon üretilen bölgede 10 bin ton civarında limon var. Zaten az olan rekolteye birde 90 kuruşluk bir fiyat oluştuğu zaman çiftçi büyük zarar edecek demektir. Dalaman Tarım İşletmeleri Müdürlüğünde yapılan ihalede tofur satış yapılması nedeni ile üretici piyasası daha düşük olacaktır. İhalede bu fiyatlardan bile 5 parsel alıcı bulmamıştır. Bu da fiyatın daha da düşeceğinin bir göstergesidir. Bu fiyatlarla bölge üreticileri masraflarını bile alamazlar” dedi.

Açık artırma usulüyle gerçekleştirilen ihale Dalaman TİGEM toplantı salonunda yapıldı. Teklif edilen fiyatların uygun görülmemesi halinde ihale 25 Ağustos 2015 Salı günü tekrarlanacak.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.