Dolar 32,3277
Euro 35,0598
Altın 2.296,98
BİST 9.045,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 21°C
Az Bulutlu
Muğla
21°C
Az Bulutlu
Per 24°C
Cum 26°C
Cts 24°C
Paz 26°C

Suriyeli Ailelere Kandil ziyareti

Suriyeli Ailelere Kandil ziyareti
REKLAM ALANI
Mayıs 7, 2016 7:55 am
1.422
A+
A-

Suriyeli Ailelere Kandil ziyareti

DSC_4459

 

Muğla 112 ve UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri) tarafından başlatılan “Suriyeli çocuklar için yürekler buluşuyor” kampanyasının ikincisinde Suriyeli ailelere miraç kandili ziyareti yapıldı.

 

AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk’ün eşi Mübeccel Öztürk ve Muğla Valisi Amir Çiçek’in eşi Hülya Çiçek tarafından desteklenen kampanya çerçevesinde, Miraç Kandili dolayısıyla, Dalaman TİGEM arazisinde çadırda kalan ve ilçenin çeşitli mahallelerinde yaşayan ailelere ayakkabı, giysi ve gıda yardımında bulunuldu.

Devletin Suriyelilere tüm yardımları yaptığını vurgulayan Çiçek, “Ailelerimizin çok büyük sıkıntı ve ihtiyaçları yok. 7’den 70’e hepimiz bu coğrafyadaki kanın durmasını, savaşın bitmesini istiyoruz. Tekrar ülkelerindeki huzurlu ortam geldiği zaman geri ülkelerine döner düşüncesindeyiz.” dedi.

Çiçek, Suriyeli aileleri ziyaret ederek, Miraç kandillerini kutladıklarını söyledi.

Mübeccel Öztürk ise kampanya kapsamında ikinci ziyaretleri gerçekleştirdiklerini belirtti.

Kampanyayla Suriyeli ailelerin eğitim ve sağlık sorunlarını gidermeyi amaçladıklarını dile getiren Öztürk, “İlk ziyaretlerde, okul irtibatları sağlanan çocuklarla iletişime geçilip geçilmediğini kontrol ettik. İmkan ve şartlar düzelmiş şekilde. İnşallah daha da düzelteceğiz. Kimse düzenini bozmak ve savaş ortamında yaşamak istemez. Bu zorunlu ziyaretlerinde bize düşen, misafirperverliktir. Yani illaki bir ekmek uzatın, bir su uzatın demiyoruz. Yüreğini uzatmaları yeter insanların onlara sahip çıkmalıyız diye düşünüyorum” diye konuştu.

Çiçek ve Öztürk, Mahmud Şeh Sehen’in (45) çaydanlığın devrilmesi sonucu ayağı yanan 1 yaşındaki kızı Cemile’nin tedavisi hakkında bilgi aldı.

Dalaman İlçe Sağlık Müdürü Dr. Çiğdem Olgun Şimşek, ayağı yanan Cemile bebek ve ailesi ile yakından ilgilendiklerini söyledi.

Şimşek, “gerek sağlık müdürlüğümüz, gerekse kaymakamlığımız olarak Cemile bebeğin sağlığına kavuşması için ne gerekiyorsa yapıldı. Sağlık durumu iyi, şu anda tedavisi ve kontrolleri devam ediyor” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.