Dolar 32,3854
Euro 35,0481
Altın 2.326,29
BİST 9.078,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Parçalı Bulutlu
Muğla
26°C
Parçalı Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C
Sal 24°C

Su sporlarının adresi Köyceğiz

Su sporlarının adresi Köyceğiz
REKLAM ALANI
Nisan 15, 2014 4:48 pm
1.115
A+
A-

Su sporlarının adresi Köyceğiz

Türkiye Kano Federasyonu faaliyet programında yer alan Durgunsu Bahar Kupası Kano yarışları Köyceğiz´de yapıldı. Köyceğiz Su Sporları Merkezi´nde, büyük, genç, yıldız ve minik kategorilerinde, erkekler ile bayanlarda bin ve 500 metre mesafelerde yapılan yarışlara 20 kulüpten 120 sporcu katıldı.

-Başarılı sporcular milli takım kamplarına çağrılacak

Türkiye Kano Federasyonu Başkanı Sami Mengütay: “Federasyonumuzun faaliyet programı içerisinde yer alan Türkiye bahar kupası yarışlarını Köyceğiz´de gerçekleştiriyoruz. Gençler, Yıldızlar ve büyükler kategorilerinde yarışlar yapılıyor. Buradaki yarışlara Türkiye´nin çeşitli bölgelerinden 20´nin üzerinde kulüp 120´den fazla sporcuyla katılıyor. Bu yarışların ardından kulüpler faaliyet programındaki yarışlar için hazırlıklarını sürdürecekler” dedi.

Mengütay; “Bu yarışmalar sporcular için çok önemli. Federasyonumuzun bu faaliyetlerinde ve diğer yarışmalarda başarılı görülen sporcular teknik kurul değerlendirmesinin ardından milli takıma dahil ediliyor” diye konuştu.

Dünya Kupası yarışına antremanOKN 0418 - Su sporlarının adresi Köyceğiz

Türkiye Kano Federasyonu Teknik Koordinatörü Fatih Sani ise şampiyona boyunca hava ve su koşullarının çok güzel olduğunu söyledi.

Yarışlarda sporculardan çok iyi sonuçlar aldıklarını belirten Sani, “Yarışlara milli takımda yer alan sporcular da katıldı. Bazı milli sporcularımız Adana’daki milli takım kampında, Azerbaycan’da düzenlenecek yarışlar için çalışmalarını sürdürüyor. Daha sonra büyük milli takımımız İtalya’nın Milano kentinde yapılacak Dünya Kupası yarışına katılacak” dedi.

Sani, yarışlar sonucunda sporcuları değerlendirme fırsatı bulduklarını, iyi performans gösteren sporcuları teknik kurulun değerlendirmesinin ardından milli takım kamplarına çağıracaklarını kaydetti.

-Kano milli takım antrenör ve sporcularının ise görüşleri şöyle;

Milli takım antrenörü Mehmet Topal: “Önümüzdeki günlerde yapılacak Avrupa Şampiyonası ve ardından 2015´te Akdeniz oyunları var. Bizim için çok önemli. Oralarda inşallah sporcularımız madalya kovalayacak.”

Milli sporcu Serkan Kakkaç: “Buradan sonra bu sene Olimpik umutlar yarışında hedefim var. Türkiye Şampiyonasında derece yapmak istiyorum.”

Milli sporcu Sinem Özmen: “Burada bin ve 500 kategorilerinde yarışlar vardı. Kendi kategorimde birinci oldum. Önümüzde gençler Avrupa Şampiyonası ve Dünya Şampiyonası var. Bunlar yakın zamandaki hedeflerimiz. İlerleyen zamanlarda çok daha büyük yarışlar var. Bu sporda büyük başarılar istiyorsanız uzun vadede büyük fedakarlıklar yapmanız gerekiyor. En büyük hedefim ülkemizi yurt dışında en güzel şekilde temsil etmek. Önümde bu sene çok yarış var. Umarın gider Türkiye´yi çok güzel temsil ederim. Umarım ilerleyen zamanlarda olimpiyata aday olurum. En büyük başarı bizim için bu olur.”

 -Dereceye giren kulüpler

Büyük erkekler kategorisinde Adana Gençlik Spor Kulübü birinci, Tuzla Deniz Yıldızı Spor Kulübü ikinci, Gündoğdu Su Sporları Kulübü üçüncü oldu.

Büyük bayanlarda Rize Gençlik Spor Kulübü birinci, Antalya Gençlik Spor Kulübü ikinci, Sakarya Gençlik Merkezi Spor Kulübü üçüncülüğü kazandı.

Genç erkeklerde de Gündoğdu Su Sporları Kulübü birinci, Tuzla Deniz Yıldızı Spor Kulübü ikinci, Sakarya Gençlik Merkezi Spor Kulübü üçüncülük elde etti.

Genç bayanlarda ise Sakarya Gençlik Merkezi Spor Kulübü birinci, Şişecam Çayırova Spor Kulübü ikinci, Tuzla Deniz Yıldızı Spor Kulübü üçüncülüğü kazandı.

Yarışlarda dereceye giren kulüp ve sporcuların ödülleri düzenlenen törenle, Köyceğiz kaymakamı Gürkan Demirkale, Belediye başkanı Kamil Ceylan, Türkiye Kano Federasyonu Başkanı Sami Mengütay, federasyon temsilcileri ve protokol üyeleri tarafından verildi.

ÖMER KUNDAKÇI

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.