Dolar 32,5636
Euro 34,6979
Altın 2.418,71
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 25°C
Az Bulutlu
Muğla
25°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 23°C
Cum 26°C
Cts 28°C

Sokak hayvanlarıiçin Kilimanjarodağına tırmanacak

Sokak hayvanlarıiçin Kilimanjarodağına tırmanacak
REKLAM ALANI
Şubat 5, 2016 8:29 am
1.362
A+
A-

Sokak hayvanlarıiçin Kilimanjarodağına tırmanacak

OMR_0048

 

Fethiye’de yaşayan İngiliz Sam Tucker (28) hayvan hakları ve sokak hayvanlarına dikkat çekmek için Afrika kıtasının en yüksek dağı Kilimanjaro Dağı’na tırmanacak.

 

Sokak hayvanları için 5 bin 895 metre yüksekliğindeki Kilimanjaro Dağı’na tırmanacak olan Tucker, zirvede Ortaca Hayvan Dostları Derneği (HAYDOS) flaması açacak.

 

Yolculuğuna Dalaman’daki HAYDOS barınağını ziyaret ederek başlayan Tucker, yaptığı açıklamada, “Bir adam ve patiler” sloganıyla Tanzanya’ya giderek tırmanış yapacağını söyledi.

HAYDOS Başkanı Türkan Dağdelen ile tanıştıktan sonra böyle bir etkinlik yapmaya karar verdiğini anlatan Tucker, “Daha önce kanserli çocuklar için bir eylem yapmıştım. İzmir’den bisikletle Güney Afrika’ya gittim. Türkan Dağdelen ve onun baktığı sokak hayvanlarını görünce çok duygulandım. Ben de sokak hayvanları ve hayvan hakları için böyle bir etkinlik yapmak istedim” dedi.

Tucker, hayvan hakları konusunda farkındalık yaratmak için böyle bir etkinlik yapmayı istediğini, dağınzirvesinde HAYDOS flaması açacağını kaydetti.

 

Sokak hayvanları ve haklarının ihlal edildiğini savunan Dağdelen ise “Sokak hayvanları için Kilimanjarodağına tırmanacağını söyleyince çok sevindik. Sokak hayvanlarının durumu gönüllüler ve sivil toplum kuruluşları olmasa çok zor. Sam’e de bu duyarlı davranışı için teşekkür ederiz” diye konuştu.

 

– Kilimanjaro Dağı

Tanzanya’nın kuzeydoğusunda bulunan Kilimanjaro Dağı, Kibo zirvesiyle Afrika kıtasının en yüksek dağıdır. 1987 yılında kendine özgü tabiatı, UNESCO tarafından Dünya Doğa Mirası olarak ilan edilmiştir.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.