Dolar 32,3670
Euro 35,0307
Altın 2.325,51
BİST 9.110,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Parçalı Bulutlu
Muğla
26°C
Parçalı Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C
Sal 24°C

Sokak hayvanları mahkemelik etti

Sokak hayvanları mahkemelik etti
REKLAM ALANI
Ağustos 13, 2016 9:09 am
1.638
A+
A-

Sokak hayvanları mahkemelik etti

TÜRKAN DAĞDELEN

 

Ortaca’nın Dalyan mahallesinde yaşayan Zergün İlseven, sahip çıktığı iki sokak köpeği yüzünden komşusuyla mahkemelik oldu. Davanın duruşması, Ortaca Sulh Hukuk Mahkemesi’nde 9 Eylül 2016 günü yapılacak.

 

Mahallede yaşayan İngiliz bir aile tarafından bakılan köpeğin sokağa terk edildiğini söyleyen İlseven, “bu hayvanlar yaklaşık 10 yıldır bu sokaklarda. Sahipleri terk ettikten sonra 5 yıldır ben ve mahalleli sahip çıktı. Aşıları tamam, kontrolleri yapılan hayvanlar daha da sosyalleştiler. Kimseye bir zararları yok. Zaman zaman evde bakıyorum, buralarda olmadığım zamanlarda da sokakta dolaşıyorlar ve komşular bakıyor” dedi.

Köpekler havlıyor diye son 1 yıldır sürekli şikayet edildiğini anlatan İlseven, “Başta Kaymakamlık olmak üzere Sağlık Müdürlüğü, İlçe Tarım Müdürlüğü ve Zabıtaya şikayette bulundular. Kontroller yapıldı ve herhangi bir sakınca olmadığı yönünde görüş bildirildi. Şimdide savcılığa şikayet ettiler. Ortaca Sulh Hukuk Mahkemesi’nde 9 Eylül 2016 günü duruşmamız var. Kimseye bir zararı olmayan hayvanlara bakmanın suç olduğunu düşünmüyorum” diye konuştu.

-İnsanlığın geldiği nokta…

HAYTAP Temsilcisi ve Hayvan Dostları Derneği (HAYDOS) başkanı Türkan Dağdelen, konunun takipçisi olacaklarını ifade etti.

Dağdelen, “Şikayet edenlere soruyorum. Bir köpekten nasıl bir hizmet beklentiniz var. “Havladı diye köpekleri şikayet etmek kadar utanç verici bir şey olamaz. Ne yapsınlar, dans mı etsinler, şarkı mı söylesinler, eşek gibi anırsınlar mı?” Sokaklarda yaşayan köpekler yaşadıkları sokakların güvenliğini sağlıyorlar” dedi.

Sahipsiz sokak hayvanlarına sahip çıkan kişilere bu tür saldırıların olduğunu kaydeden Dağdelen, “Biz hayvan hakları savunucuları olarak gerçekten şaşkın ve üzgünüz ama asla mücadelemizden vazgeçmeyiz. Ülkenin bir çok yerinde olduğu gibi bu davanın da sıkı takipçisi olacağız. Can dostlarımıza bakan, sahip çıkan kişiye de her türlü desteği vereceğiz” açıklamasında bulundu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.