Dolar 32,5866
Euro 34,8481
Altın 2.504,29
BİST 9.677,13
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 12°C
Hafif Yağmurlu
Muğla
12°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 23°C
Sal 21°C

Seçimin düğümü Köyceğiz’de çözülemedi

Seçimin düğümü  Köyceğiz’de çözülemedi
REKLAM ALANI
Nisan 2, 2014 9:19 am
1.464
A+
A-

Seçimin düğümü

Köyceğiz’de çözülemedi

4 oyla ikinci parti konumuna düşen Ak Parti şimdide 17 oy farkla öne geçti. Karar İl seçim Kuruluna kaldı.

ÖMER KUNDAKÇI 

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde askıya çıkan seçim sonuçlarına itiraz eden AK Parti’nin itirazı ilçe seçim kurulu tarafından değerlendirildi.

İl Seçim Kurulunda itirazın değerlendirilmesi kaydıyla verilen karar doğrultusunda ilk açıklamada 4 oy farkla ikinci durumda bulunan Ak Parti adayı Kamil Ceylan son değerlendirmelerde 17 farkla öne geçti. CHP adayı Salih Erbay’ın kararın askıya çıkmasının ardından İl Seçim Kuruluna itiraz edeceği öğrenildi.

Yapılan itirazların değerlendirilmesi sürecinde CHP adayı Salih Erbay ve partililer adliye binası önünde gece geç saatlere kadar beklediler. Polis ekipleri de herhangi bir olumsuzluğa karşı adliye binası çevresinde güvenlik önlemi aldı.

-Hukuki süreç devam ediyorköyceğiz haber akp - Seçimin düğümü Köyceğiz'de çözülemedi

Sonucun belli olmasının ardından adliye önünde bekleyen partililere seslenen CHP adayı Salih Erbay itiraz ettikleri bazı sandıklardaki oyların sayılmasını talep ettiklerini ve bu sayımların ilçe seçim kurulu tarafından yapılmadığını öne sürerek hukuk mücadelesine devam edeceklerini söyledi.

Erbay “Bizim hukuki sürecimiz devam ediyor. İl seçim kurulunda elimizdeki somut belgelerle beraber, ifade tutanaklarını da noterden aldırarak bir üst kurula itiraz etme hakkımız var. Hukukçularımızla birlikte gerekli itirazları yapacağız” dedi.

-17 oy farkla seçimi kazandık

AK Parti Köyceğiz İlçe Başkanı Mustafa Özkaya ise “Biz AK Parti ilçe teşkilatı olarak üzerimize düşeni yaptığımızı düşünüyorum. Seçim sonucu geldi gitti. 4 oy farkla bizim seçimi kaybettiğimiz açıklandı. Yaptığımız araştırmada oy pusulasında AK Parti logosu üzerine basılan mühürlerin geçersiz sayıldığı ortaya çıktı. Bunları araştırdık, yaklaşık 23 sandığa itiraz ettik. İlçe seçim kurulu bizim itirazımızı kabul etti, CHP’nin de itirazları oldu. Yapılan itirazların ardından tekrar sayımdan sonra biz 17 oy farkla seçimi kazanmış durumdayız. Ancak biz mazbatayı alıncaya kadar seçimi kazandık diyemeyeceğiz. Dolayısıyla “Biz artık seçimi kazandık. Köyceğiz Belediyesi’ne sahip olduk” diyebilmemiz için mazbatayı almamız gerekiyor. İnşallah mazbatayı aldığımızda arkadaşlarla bir kaç günden bu yana yapamadığımız kutlamayı yapmak istiyoruz” diye konuştu.

Köyceğiz’de 25 bin 89 kayıtlı seçmenden 23 bin 189’u sandık başına gitti. Kullanılan oyların 903’ü geçersiz sayıldı. Ak Parti adayı Kamil Ceylan 10 bin 245, CHP adayı Salih Erbay ise 10 bin 228 oy aldı.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.