Dolar 32,5237
Euro 34,8431
Altın 2.488,16
BİST 9.537,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 19°C
Az Bulutlu
Muğla
19°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 23°C

“Sanat Hayattır” diyenler Dalyan’da buluşuyor

“Sanat Hayattır” diyenler Dalyan’da buluşuyor
REKLAM ALANI
Nisan 7, 2018 8:17 am | Son Güncellenme: Nisan 12, 2018 12:00 pm
1.653
A+
A-

“Sanat Hayattır” diyenler Dalyan’da buluşuyor


Bu yıl ikincisi yapılacak olan 2. Geleneksel Dalyan Sanat Festivali, Ortaca Belediyesi’nin himayelerinde 22-25 Nisan 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

 

IMG 1486 - “Sanat Hayattır” diyenler Dalyan’da buluşuyor
“Sanat Hayattır” sloganı ile gelenekselleşen festivalde bu yıl; Resim, Fotoğraf, Seramik, Karikatür, Ebru ve Cam Sanatı gibi altı farklı sanat disiplininde 25 sanatçıyı bir araya getiriyor.
A.Rasim Ülgen, Fevzi Yavuz ve Saba Sakarya’nın organizasyonu yaptığı 2. Geleneksel Dalyan Sanat Festivali’nin sanat danışmanlığı Orhan Zafer tarafından yürütülüyor.

IMG 1480 - “Sanat Hayattır” diyenler Dalyan’da buluşuyor

Sanat Danışmanı Orhan Zafer, Son yıllarda sürekli bir artış gösteren sanat festivalleri, çalıştay veya workshop gibi bazı niteliksiz uygulamaların, aksine içeriği ve sosyal sorumluluk projeleriyle sanatsal olarak oldukça zengin bir programın organizasyon ekibi tarafından planlandığını söyledi.
Zafer, “Kaunosta Zaman” teması festival sanatçılarının eserlerine yansıması için çalışmalara başlamadan önce “foto safari-eskiz maratonu” gibi kültür ve sanat gezileri planlandı. Dalyan Sanat Festivali sanatçıların üretimleri yanında sosyal sorumluluk projeleri de düşünüldü. Bunlardan ön önemlileri Ortaca ilçesi sınırlarındaki öğrenciler arası Resim Yarışması, 23 Nisan tarihinde çocuklarla festival sanatçılarının; ebru, karikatür, seramik ve cam sanatı ortak atölye çalışmaları ve fotograf sergisi gibi etkinliklerle çocuklarla sanatı kavuşturmayı hedefliyor” dedi.

IMG 1479 - “Sanat Hayattır” diyenler Dalyan’da buluşuyor

Festivale katılan her bir sanatçı için kullandığı tekniğe uygun boya ve tuval kişiye özel olarak hazırlanarak bir fark yaratıldığını vurgulayan Orhan Zafer, “Festival öncesi ve yapılan çalışmalar iki ayrı katalogta toplanması, katılımcı sanatçılara özel bir anı heykelciği tasarımı medya tanıtımı ve festival sonrasında önemli galerilere çalışmaların taşınması festival kapsamında planlananların sadece bir kısmını oluşturuyor. Festival organizasyonunu düzenleyen ve en büyük sponsor olan Ortaca Belediyesinin destekcileri olan kurum ve kuruluşların sponsorluk ile ilgili çalışmaları diğer festival ve çalıştaylara örnek olacak niteliktedir” diye konuştu.

Orhan Zafer, “Bu yıl ikincisi gerçekleşecek olan 2.Geleneksel Dalyan Sanat Festivali’nin hayata geçmesi için güzel olan her şeye olumlu yaklaşarak kapsamlı bir sanat ortamı sağlayan Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik’e organizasyon ekibiyle özverili ve uyumlu çalışmaları ile Ortaca Kent Konseyi Genel Sekreteri Nilgün Türk’e, festivalin görsel-tanıtım materyallerini hazırlayan sevgili Dilara Ülgen’e ve elbette bu Sanat Festivali’ne kıymetli zamanlarını ayıran değerli sanatçı dostlarımıza festival organizasyonu adına çok teşekkür ediyoruz. 22-25 Nisan 2018 tarihleri arasında “Sanat Hayattır” sloganı ile bir araya gelen sanatçılar; Yusuf Tarım, Mehmet Hacıfettahoğlu, Mümin Candaş, Musa Güney, Fevzi Yavuz, Saba Sakarya, Arezou Behrang, Hamiyet Köseoğlu, Mustafa Köseoğlu, Salih Mustafa Çizel, Sefer Örçen, Emine Teker. Aycan Yılmaz, Orhan Zafer, Coşkun Uzankaya, Aziz Özdemir, Ömer Göker, Ali Asgar Şahin, Rana Sirkecioğlu, Cemil Cahit Dumlupınar, Filiz Ermutlu, Mehmet Sakınç, Özdemir Sınmaz olarak siz değerli sanatseverleri Dalyan’a bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.