Dolar 32,5112
Euro 34,7947
Altın 2.479,06
BİST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 20°C
Az Bulutlu
Muğla
20°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 22°C

Prof. Dr. Şadan Gökovalı Açık Hava Tiyatrosu Açıldı.

Prof. Dr. Şadan Gökovalı Açık Hava Tiyatrosu Açıldı.
REKLAM ALANI
Temmuz 3, 2013 3:29 pm
1.291
A+
A-

Prof. Dr. Şadan Gökovalı Açık Hava Tiyatrosu Açıldı.

Muğla Belediyesi Prof.Dr. Şadan Gökovalı Açık Hava Tiyatrosu, 27 Haziran 2013 Perşembe günü görkemli bir törenle açıldı.

Prof. Dr. Şadan Gökovalı Açık Hava Tiyatrosu açılış törenine, Prof Dr. Şadan Gökovalı, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, Cumhuriyet Halk Partisi milletvekili Ercan Karakaş ve Tolga Çandar, 23. Dönem Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Hüseyin Ünsal, 22. Dönem Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Ali Arslan, Muğla Vali Yardımcısı Ahmet Ali Barış, Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla Emniyet Müdürü Ahmet Akbal, Köyceğiz Belediye Başkanı Salih Erbay, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz, Ula Belediye Başkanı Nadi Şenkal, Bayır Belediye Başkanı Cumhur Çoban, Kafaca Belediye Başkanı Murat Gökalp, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Güven, Güllük Belediye Başkanı Tevfik Kırçıl, Akyaka Belediye Başkanı Ahmet Çalça, Cumhuriyet Halk Partisi Muğla İl Başkanı Mustafa Öztürk ve İlçe Başkanı Bahattin Gümüş, Yörük Obaları Derneği Başkanı Orhan Akcan, sivil toplum örgütleri, demokratik kitle örgütlerinin temsilcileri, merkez mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Açılış töreninde konuşan Muğla Belediye Başkanı Dr, Osman Gürün; “Açık hava tiyatrosunda emeği geçen Erdoğan Bey’e ve Hüseyin Bey’e teşekkür ediyorum. Muğla’nın kültür kenti olma iddiası var. Kültür kenti olmak için neler yaptık? Muğla Arastası’nı ayağa kaldırmakla çok önemli bir kültürel yatırım yaptık, eski çarşı tamamen yenilendi. Muğla’ya sadece Perşembe günü gelen turistler diğer günlerde de gelmeye başladı. Kendi halkımız, üniversite öğrencileri o mekanlarda geçmişe gidiyor, o kültürel mekanlarda zaman geçiriyor. Kişiliğini, kimliğini koruyan bir Muğla’yı yarınlara taşıyacağız.” dedi. Başkan Gürün; “Açık Hava Tiyatrosu’nun tapusunu aldıktan sonra buraya yakışan bir isim düşündük, aklımıza Şadan hocamızın ismi geldi. Şadan hocamız daha iyisine layık, elimizde bulunan Şadan hocamıza verebileceğimiz küçük bir armağan. Muğlamıza hayırlı olsun, nice konserlerde, etkinliklerde buluşmak dileğiyle. Herkese katılımından dolayı çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Açık Hava Tiyatrosu’na ismi verilen Prof.Dr. Şadan Gökovalı; “Daha yaşarken Akyaka’da bir sokağa, Gökova’da bir caddeye ve bu Muğlamıza çok yakışan tiyatroya ismim verildi, bir ölümlü için bundan daha gurur verici ne olabilir.” dedi. Prof Dr. Şadan Gökovalı, Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün’e ve belediye meclis üyelerine teşekkür etti.

Cumhuriyet Halk Partisi parti meclis üyesi Ercan Karakaş; “Bu güzel gecede, genel başkan yardımcım Gökhan Günaydın ve ben aranızda bulunmaktan çok mutluyuz. Eski bir kültür bakanı olarak, kentlerimizin her birinin Muğla gibi kültür kenti hedefini gütmesi gerekir. Çünkü hayatı güzelleştiren, dostlukları arttıran, gençlerin yaratıcılığını ortaya koyan şey kültür, sanat ve eğitimdir. Muğla’nın kültür kenti hedefi koyması, tarihi ve kültürel mirasına sahip çıkıyor olması çarşılarını, geçmişten gelen kültürünü yaşatıyor olması övgüye değerdir. Bu güzel Açık Hava Tiyatrosu’nu yaratanları yürekten kutluyorum.” dedi.

Türk Halk Müziği Sanatçısı ve Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Milletvekili Tolga Çandar ve TRT Ses Sanatçısı Makbule Kaya’nın konser verdiği gecede Muğlalılar doyasıya eğlendi.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.