Dolar 32,3655
Euro 34,9626
Altın 2.325,50
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Az Bulutlu
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 26°C
Sal 23°C

PİERRE, ‘TÜRKİYE AB NİN TÜRÜF MANTARI İHTİYACINI KARŞILAYABİLİR

PİERRE, ‘TÜRKİYE  AB NİN  TÜRÜF MANTARI İHTİYACINI  KARŞILAYABİLİR
REKLAM ALANI
Nisan 28, 2015 2:36 pm
1.512
A+
A-
  • PİERRE, ‘TÜRKİYE  AB NİN

TÜRÜF MANTARI İHTİYACINI

KARŞILAYABİLİR

DSCF5580

 

Ünlü Türüf Mantarı Uzmanı Fransız Pierre Sowzat,  Yatağan’da  2013 Yılında  kurulan 3 Türüf Mantarı bahçelerinde  gelişim kontrolü yaptı. Yatağan Kaymakamı  Gökay Özkan’ı da ziyaret eden Pierre, Türkiye  iklim ve doğa koşulları açısından Türüf mantarı için  çok uygun  AB nin ihtiyacını karşılayabilir’dedi.

Pierre,  beraberinde, Muğlа Sıtkı Koçmаn Üniversitesi Trüf Uygulаmа ve аrаştırmа Merkezi Müdürü Doç. Dr. Aziz Türkoğlu, Yаtаğаn Gıdа, Tаrım ve Hаyvаncılık İlçe Müdür Vekili İsmаil Hаkkı Yüksel, diğer görevliler  ve    2013 yılındа Yаtаğаn’dа kurulаn 3 trüf mаntаrı bаhçesi sahipleriyle birlikte, önce  bahçelerde inceleme yaptı. Daha sonra  Yatağan Kaymakamlığı Toplantı Salonunda, slayt ortamında, Türüf Mantarının  ekilişinden ürün alınana kadar geçen 5 yılda ne gibi çalışmalar yapıldığı konusunda geniş bilgi sundu.  Bu sunuma  mevcut ekibin yanı sıra Türüf Mantarına ilgi duyanlarda katıldı.

KİLOSU  ÜÇ BİN LİRA

Muğlа Sıtkı Koçmаn Üniversitesi Trüf Uygulаmа ve аrаştırmа Merkezi Müdürü Doç. Dr. Aziz Türkoğlu verdiği bilgide, Şu anda Yatağan’da,  Yatağan ovası, Dipsiz mevki ve  Doğanköy Mahallesi olmak üzere 3  bahçeye 2013  yılında ekilen Türüf Mantarlarının  takibi yapılıyor.  Merkezi fransa, ancak tarım bakanlığı porojesi olan bu girişime Muğla  Üniversitesi danışmanlık yapmaktadır.  Aynı fransız  tekniği ile Ünivesitede  meşe  fidesi ile ekilip yetiştirilen türüf mantarı çok lezzetli bir yemek kilosu   3 bin liradan alıcı bulmaktadır.  Türkiyede 2013 yılında üretimine başlanan Türüf mantarcılığı ilerde çok büyük sektör olabilir’ dedi.

KAYMAKAM’A DA ZİYARET ETTİLER

Ünlü Türüf Mantarı Uzmanı Fransız Pierre Sowzat,beraberinde  Muğlа Sıtkı Koçmаn Üniversitesi Trüf Uygulаmа ve аrаştırmа Merkezi Müdürü Doç. Dr. Aziz Türkoğlu, Yаtаğаn Gıdа, Tаrım ve Hаyvаncılık İlçe Müdür Vekili İsmаil Hаkkı Yüksel ile birlikte,   Yatağan Kaymakamı  Gökay Özkan’ı  makamında ziyaret edip  bilgi verdiler.  Pierre, Türkiye  iklim ve doğa koşulları açısından Türüf mantarı için  çok uygun  AB nin ihtiyacını karşılayabilir. Çünkü AB ülkelerinde üretim azalıyor talep artıyor, bu fırsatı Türkiye iyi değerlendirmeli’ şeklinde konuştu.

Yatağan Kaymakamı  Gökay Özkan’da yaptığı açıklamada şunları söyledi.  ‘Ziyaretinizi çok önemli buluyorum.  Çünkü Türkiye’den çok sayıda Kişi Fransa’da yaşıyor. Bunlar fransa’ya önemli katkılar yapıyor.  Bende mantar konusunda hayli bilgi sahibiyim sizlere yardımcı olabilirim ancak türüf  konusunda geniş bilgi sahibi değilim. Türüf mantarcılığının gelişmesi  Ülkemize katkısı için  ne yapmamız gerekiyorsa katkı yapmaya hazırız’..

 

 

 

 

 

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.