Dolar 32,3882
Euro 35,1467
Altın 2.326,10
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 24°C
Parçalı Bulutlu
Muğla
24°C
Parçalı Bulutlu
Cum 26°C
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 26°C

Ortaca’da; Tarım, Çevre ve Turizm Festivali

Ortaca’da; Tarım, Çevre ve Turizm Festivali
REKLAM ALANI
Haziran 27, 2014 10:32 am
1.392
A+
A-

Ortaca’da; Tarım, Çevre ve Turizm Festivali

Ortaca’da bu yıl 19.ncusu düzenlenen Tarım, Çevre ve Turizm Festivali düzenlenen kortej yürüyüşüyle başladı. Belediye binası yanından bando eşliğinde başlayan yürüyüş, festivalin düzenleneceği pazar yerinde sona erdi. Daha önce yapılması planlanan festival etkinlikleri Manisa’nın Soma ilçesinde 301 madencinin ölümüyle sonuçlanan maden kazası nedeniyle ertelenmişti.

Gün boyu yapılan etkinliklerin yanı sıra Festival kapsamında sanatçı Kıraç konser verdi. Festival programı kapsamında gecede sahne alan gruplara çiçek ve hediyeler verildi. Törenin ardından festivale katılanlar, yöresel ürünlerin sergilendiği stantları gezdi.

Festivalin açılış törenine CHP Muğla Milletvekilleri Nurettin Demir, Ömer Süha Aldan, Ortaca kaymakamı Hüseyin Yılmaz, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Dalaman çevre ilçelerden belediye başkanları, Muğla eski Milletvekili Dr. Ali Arslan, Ortaca İlçe Emniyet Müdürü Hakan Aşık, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, halk oyunları gurupları ve vatandaşlar katıldı.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün Ortaca’da yapılan festivalin 19 yıldır devam eden bir etkinlik olduğunu söyledi.OKN 0028 - Ortaca’da; Tarım, Çevre ve Turizm Festivali

Gürün,”bir etkinlik bu kadar uzun yıllar davam ediyorsa başlatana devam ettirenlere, bu güne getirenlere, etkinliği gerçekleştiren başkanımıza teşekkür etmemiz gerekiyor. Minnet hislerimizi ifade etmemiz gerekiyor. Çünkü 19 yıl bu kadar istikrarlı bir şekilde devam ettirmek kolay değil” dedi.

Festivallerin aynı zamanda bölgenin tanıtımına da katkı sağladığına işaret eden Gürün “bu festivalller insanları buluşturuyor, bir araya getiriyor, hemşerilik duygularını artırıyor. İnsanlar hasbehal ediyorlar. Bunun yanı sıra tarımla, çevreyle, turizmle, kültürle ilgili değerlerimizi ortaya koymak farkındalık yaratmak ve onları geliştirmek geleceğe taşımak için yapılıyor” diye konuştu.

Her akşam değişik etkinliklerin yer aldığı Ortaca 19.ncu Tarım, Çevre ve Turizm Festivali 26 Haziran akşamı Özlem Özdil konseriyle sona erecek.

Ali Rıza AKKIR

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.