Dolar 32,5905
Euro 34,8185
Altın 2.497,83
BİST 9.446,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 12°C
Hafif Yağmurlu
Muğla
12°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 19°C
Pts 23°C
Sal 21°C

Ortaca, “Travel Turkey İzmir” fuarında

Ortaca, “Travel Turkey İzmir” fuarında
REKLAM ALANI
Eylül 12, 2017 1:53 pm | Son Güncellenme: Aralık 12, 2017 2:00 pm
1.993
A+
A-

Ortaca, “Travel Turkey İzmir” fuarında

07-11 Aralık 2017 tarihlerinde Travel Turkey İzmir fuarında Ortaca Belediyesi’nin standı büyük ilgi görüyor. 38 ülkeden 1179 katılımcının iştirak ettiği fuar, Fuar İzmir” fuar alanında düzenleniyor.

IMG 20171208 WA0000 - Ortaca, “Travel Turkey İzmir” fuarında

Travel Turkey İzmir, 2017 Fuarında Ortaca Belediyesinin  açtığı stantta, Sarıgerme, Dalyan ve diğer mahallelerinde bulunan tarihi, doğal ve kültürel zenginliklerinin bulunduğu alanların tanıtımı yapılıyor. Ayrıca Ortaca ve bölgesinde yetişen Ortaca portakalı, limonu, narı, adaçayı, kekik, nar suyu, gıvam gibi bazı ürünleri dağıtılıyor. İlçenin tarım, ticaret ve turizm yanı sıra sosyal ve kültürel faaliyetleri hakkında detaylı bilgilendirilmelerin yapıldığı stantta, ziyarete gelen vatandaşlara şapka, broşür, cd ve nar lokumu hediye ediliyor..

Fuarda Ortaca standını Ortaca Eski Kaymakamı  Fatih Ürkmezer, Dalaman eski Kaymakamı şimdiki Batman Valisi Ahmet Deniz, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ve Daire Amirleri,  Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz, Kazakistan  Turizm Birliği Başkanı Rashida Shaikenova ve diğer katılımcıların yöneticileride ziyarette bulundular.

 

Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, son zamanlarda dış ülkelerden  ve yerli turist anlamında gelen turist sayısında çok ciddi bir azalma olduğunu söyledi.

IMG 20171208 WA0004 - Ortaca, “Travel Turkey İzmir” fuarında

Karaçelik, “Turizm ülkemiz için ne kadar önemliyse elbette bizim yöremiz için de o denli önemli. Türkiye’de seyahat eden ve seyahat etmeyi amaçlayan, değişik yerler görmeyi isteyen yurttaşlarımızı yöremize çekmek adına, bu fuarlarda çok ciddi tanıtım faaliyeti yürütmeğe gayret ediyoruz. Stantların ziyaretini çekici kılmak için bazı promosyonlar vermeniz gerekiyor. Biz de bunu yöreye ait ürünlerle sağlıyoruz.

Bizim yöremizin çok ciddi güzellikleri var. İnsanları sadece ürettiklerinizle, coğrafi ve tarihi eserlerinizle bölgeye çekmek yeterli olmuyor. Bu nedenle biz yıl içerisinde, özellikle kış turizmini canlandırmak adına ilçemizde festival, şenlik gibi sosyal aktiviteler yapıyoruz. Yüzme, koşu, bisiklet, balık tutma yarışmaları, uluslararası halk oyunları, ulusal resim çalıştayı gibi sanatsal ve sportif etkinlikler, ilçemize dışarıdan ziyaretçi akını sağlıyor. Bu da yöremizdeki vatandaşımızın her birine az da olsa ekonomik anlamda can suyu oluyor” dedi.

 

-17 Aralık’ta Dalyan’a bekliyoruz

Ortaca Belediye başkanı Hasan Karaçelik, “17 Aralık 2017 tarihlerinde yapacak olduğumuz  2. Kefal Balığı Festivaline katılacak olan  misafirlerimiz ilçemizin birer gönüllü turizm elçileri olacaklardır. Biz belediye olarak bu etkinlikler sayesinde yöre esnafımıza bir nebze de olsa destek olma gayreti içerisindeyiz.” diye konuştu.

(Haber ve Fotoğraflar: Ortaca Belediyesi)

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.