Dolar 32,3171
Euro 35,0910
Altın 2.299,97
BİST 9.050,08
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 24°C
Az Bulutlu
Muğla
24°C
Az Bulutlu
Cum 26°C
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 26°C

Ortaca SGK’dan bilgilendirme toplantısı

Ortaca SGK’dan bilgilendirme toplantısı
REKLAM ALANI
Ekim 9, 2014 2:14 pm
1.713
A+
A-

Ortaca SGK’dan bilgilendirme toplantısı

 

Ortaca Sosyal Güvenlik Merkezi, kamuoyunda torba yasa olarak bilinen ve 11/9/2014 tarihli ve 29116 (Mükerrer) sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren “10/9/2014 tarihli ve 6552 sayılı İş Kanunu ile bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılması ile bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına dair kanun” ve konuların geneli ile ilgili olarak Ortaca, Köyceğiz ve Dalaman’da bilgilendirme toplantıları yapacak.

 

Diğer taraftan kurum tarafından belirlenen toplantılar haricinde, önceden iletişime geçmek şartıyla, her türlü sivil toplum kuruluşları, mahalle muhtarlıkları, birlikler tarafından talep geldiği takdirde bilgilendirme toplantılarına da katılarak bilgilendirmeler yapılabilecek.

-Süre sınırlamalı iki önemli konu

Kanunda müracaat için süre sınırlaması olan iki konu hakkında önceden bilgi vermekte fayda gördüğünü ifade eden Ortaca Sosyal Güvenlik Merkezi müdürü Özkan Arslan “Bunlardan birincisi; Kurumumuza gerek kendi 4-b (Bağkur) sigortalılığından, gerek işçi çalıştırdığı için ödemesi gereken 4-a (SSK) prim borcundan, gerekse emekli olduktan sonra bir işyeri açmış veya bir şirkete ortak olduklarından dolayı ödemesi gereken Sosyal Güvenlik Destek Primi (SGDP), isteğe bağlı, EK-5, Ek-6, 2925 sigorta prim borcu ve İdari Para Cezası olanların en geç 31/12/2014 tarihine kadar kurumumuza müracaat etmeleri gerekmektedir. İkinci olarak; 01/01/2012 tarihinden itibaren zorunlu olarak uygulanan, Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borcu olanların; gelir testi yaptırmak için en geç 31/03/2015 tarihine kadar Sosyal Yardımlaşma Vakfına, daha sonra da 30/04/2015 tarihine kadar borçlarını yapılandırmak için kurumumuza müracaat etmeleri gerekmektedir. 01/01/2012 tarihinden sonra 18 yaşını geçmiş, hiçbir sosyal güvencesi olamayan, çalışma hayatında boşluk olanlar veya bu tarihten sonra kısmi süreli (ay içerisinde 30 günden az) çalışanlar durumlarını kurumumuzdan muhakkak kontrol ettirsinler” dedi.

-Mesaj, internet ve basın yoluyla bilgilendirme

Kanun ile ilgili mesaj, internet ve basın yoluyla bilgilendirme yapılarak gündemde tutulması gerektiğine işaret eden Arslan, “ayrıca 4-b (Bağkur) kayıtları düzenli olanlar hiçbir şifre gerektirmeden Kimlik bilgileriyle; https://esgm.sgk.gov.tr/Esgm/ adresinden bağkur borçlarının ne kadar olduğunu yapılandırması halinde ne kadar ödeyeceğini tablolar halinde görebilmektedir. Yapılandırma talep dilekçelerini kurumumuzdan alabileceğiniz gibi http://www.sgk.gov.tr/ adresindeki Mevzuat, Yürürlükteki mevzuat, Genelgeler oradan da 2014-26 sayılı genelgeden ulaşabilirsiniz. SMS sistemini kullanan odalarımızın üyelerine “SGK Prim Borçları Yapılandırmaları Başladı, Son Müracaat 31/12/2014” olarak bilgilendirme mesajı göndermelerinde fayda var. Ayrıca basın mensubu arkadaşlarımızın da özellikle bölgemizde 20 bin’den fazla kişiyi yakından ilgilendiren GSS için her şeyin başlangıcı olan  “Gelir Testini” yaptırmaları ve akabinde borçları çıkması halinde kurumumuza gelerek yapılandırmaya müracaat etmesi gerektiği konusunu gündemde tutmalarında fayda görmekteyim” açıklamasında bulundu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.