Dolar 32,3283
Euro 35,0825
Altın 2.307,85
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 24°C
Az Bulutlu
Muğla
24°C
Az Bulutlu
Cum 26°C
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 26°C

Ortaca Atıksu Arıtma Tesisi hizmete açıldı

Ortaca Atıksu Arıtma Tesisi hizmete açıldı
REKLAM ALANI
Ekim 31, 2013 9:03 am
2.067
A+
A-

DSC 0294 - Ortaca Atıksu Arıtma Tesisi hizmete açıldı

Ortaca Atıksu Arıtma Tesisi hizmete açıldı

Ortaca Belediyesi tarafından 14 Ekim 2010 tarihinde temeli atılan Ortaca Belediyesi Atıksu Arıtma Tesisi yapılan açılış töreniyle hizmete girdi. Ortaca ilçesine bağlı Dalyan beldesinde ve Sarıgerme köyünde de atıksu arıtma tesisleri bulunuyor.

İller Bankası’ndan alınan krediyle Arıkbaşı mahallesi Dipsiz mevkisine yapılan Atıksu Arıtma Tesisi yaklaşık 6 milyon liraya mal oldu. 3 yılda tamamlanan Ortaca Belediyesi Atıksu Arıtma Tesisi 50 bin nüfusa hizmet verebilecek şekilde planlandı. Tesisin hizmete açılışında çeşitli gösteriler gerçekleştirildi, sanatçı Ümit Besen konser verdi.

-2045 yılı nüfusuna göre planlandı

Ortaca belediye Başkanı Hasan Karaçelik yaptığı açılış konuşmasında, çok hızlı gelişen Ortaca’nın kanalizasyon ve arıtma tesisinin yapımının zorunlu hale getirdiğini söyledi.

Ortaca’nın geleceği için çok önemli bir proje olduğunu kaydeden Karaçelik “Bizden önceki belediye başkanı arkadaşımız kanalizasyonun ihalesini yapmıştı teşekkür ediyorum, biz göreve geldiğimizde bu süreci devam ettirdik. Ancak kanalizasyonun kendi başına bir işe yaraması mümkün değil. Çünkü kanalizasyonla taşınacak atıkların mutlaka temizlenmesi gerekiyordu. 2010 ekiminde ihalesini ve yer teslimini yaparak 2012 yılında bitirilen bu arıtma tesisiyle de kanalizasyondan gelen pislikler arıtılıyor. Gerçekten içilebilecek kıvamda bir su var. Bizden önceki arkadaşlarımız, bizler, eski adıyla Çevre ve Orman Bakanlığı ve Turizm Bakanlığı’nın çok ciddi katkılarıyla, teknik destekleriyle, İller Bankasının çok ciddi destekleriyle bu tesisleri Ortacalılara kazandırmış bulunuyoruz. Ben bu tesislerin Ortacalılara, özellikle doğaya hayırlı olmasını diliyorum. Emeği geçen herkese, gelmiş geçmiş siyasilere ve şu anda görev yapan meclis üyelerine, belediye personeline, teknik elemanlara hepsine teşekkür ediyorum. Bu tesisler Ortaca’mızın 2045 yılına göre planlanmış nüfusuna göre yapıldı. 2045 yılına kadar bu yetecek demektir” dedi.

-İlçenin 3. Arıtma tesisi

Ortaca kaymakamı Hüseyin Yılmaz ise Atıksu Arıtma Tesisinin ilçeye ciddi manada hizmet verebilecek kapasitede ve nüfusu 50 bin olan bir yerleşim birimine hitap edebilecek büyüklükte ve kapasitede bir tesis olduğun vurguladı.

İnsanoğlunun olduğu her yerde tüketim ve buna bağlı olarak kirlenmenin de olacağına işaret eden Kaymakam Yılmaz “burada önemli olan kirlettiğimiz ve doğaya deşarj etmiş olduğumuz, bırakmış olduğumuz atıkların mümkün olduğunca az olması. Doğaya deşarj etmiş olduğumuz atıklarında tekrardan arıtılıp, doğaya, insan ve canlı sağlığına, toprağa zarar vermeyecek hale getirilmesi önemli. Bu tesis bunun için çok önemli, bu tesisin kazandırılmış olması, buna ilaveten Dalyan beldemizde ve Sarıgerme köyünde ilave arıtma tesislerimizin olması ilçemiz adına hakikaten sevindirici husus.  İlçemizde şu anda üçüncü arıtma tesiside hizmete girdi. Atıksu Arıtma Tesisinin ilçemize kazandırılmasında özellikle emeği geçen bütün belediye başkanlarımıza, beraberinde ekip olarak çalışan siyasilere, meclis üyelerine, firmaya, teknik elemanlara, işçilere, bütün personele teşekkür ediyorum, ilçemize hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

Ömer Kundakçı

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.