Dolar 32,3487
Euro 35,0455
Altın 2.324,29
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 24°C
Parçalı Bulutlu
Muğla
24°C
Parçalı Bulutlu
Cum 26°C
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 26°C

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Muğla’da

Orman ve Su İşleri Bakanı  Prof. Dr. Veysel Eroğlu Muğla’da
REKLAM ALANI
Ağustos 19, 2013 12:03 pm | Son Güncellenme: Ağustos 19, 2013 12:13 pm
1.586
A+
A-

OKN0056 - Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Muğla’daOKN0115 - Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Muğla’daOKN0078 - Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Muğla’daOrman ve Su İşleri Bakanı

Prof. Dr. Veysel Eroğlu Muğla’da

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Muğla’nın Fethiye ilçesinde sulama, içme suyu ve taşkın koruma projelerinden oluşan 8 tesisin, bölgede 50 yıldır hasretle beklenen Seki Barajı başta olmak üzere aralarında taşkın koruma tesislerinin de bulunduğu 11 tesisin toplu açılış ve  temel atma törenlerine katılmak ve ziyaretlerde bulunmak üzere hafta sonunu Muğla’nın Dalaman ve Fethiye ilçelerinde geçirdi. Eroğlu, Partisinin ilçe teşkilatlarını da ziyaret ederek partililerle sohbet etti.

-Muğla’yı önemsiyoruz

Eroğlu, sahip olduğu orman varlığıyla Muğla’yı çok önemsediklerini dile getirerek, şöyle konuştu: “Son 6 ayda Muğla bölgesine toplam 51 müjde verdik. Bu müjdelerin maliyeti 333 milyon lira. Muğla’ya en fazla yatırım yapan bakanlık olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Örneğin Dalaman’a Akköprü Barajı’nı yaptık. Çok zor bir barajdı ama Allah’a şükür tecrübemizle güçlükleri aşıp, kaderine terk edilmiş bu barajı bitirdik. Dalaman Çayı’nda artık taşkınlar yaşanmıyor. Bu baraj sayesinde 142 bin dekar arazi sulanacak ve yılda 3 milyon kilovat/saat elektrik üretimi yapılacak.”

-Kanunu 20 kez okudum

2B olarak bilinen orman vasfını yitirmiş arazilerin satışıyla ilgili hazırlanan kanunda eksiklik olmadığını vurgulayan Eroğlu, bazı itirazlara neden olan arazilerle ilgili rayiç bedelleri hükümetin belirlemediğine dikkati çekti. Söz konusu bedellerin Maliye Bakanlığı bürokratlarınca tespit edildiğinin altını çizen Eroğlu, “Tabi kimisi pahalı, kimisi ucuz diyebilir. Ancak (Fiyatları indirin) demeye hakkımız yok. Mümkün mertebe bu konudaki herşeyin vatandaşımızın lehine olması için çalıştığımızı ifade etmek isterim. Hükümet bu konuda yapabileceğinin azamisini yapmıştır” diye konuştu. Bakan Eroğlu, 2B meselesini çözmek için en az üç yıl gece gündüz çalıştığını anlattı. Vatandaşın lehine olması için kanunu 20 kez okuduğunu dile getiren Eroğlu, “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” düşüncesiyle hareket ettiklerini bildirdi.

-Seki Barajı 50 yıllık rüya

Fethiye’nin Boğalar köyünde DSİ tarafından yaptırılan 8 tesisi hizmete açan Bakan Prof. Dr. Eroğlu, bölge halkı tarafından 50 yıldır hasretle beklenen 11 projenin de temelini attı. Eroğlu burada 94 milyon TL’ye mal edilecek 25 yeni projenin de müjdesini verdi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, sulama içme suyu ve taşkın koruma projelerinden oluşan 8 tesisi hizmete açtı, 50 yıldır hasretle beklenen Seki Barajı başta olmak üzere aralarında taşkın koruma tesislerinin de bulunduğu 11 tesisinde temelini attı. Seki Barajı’nın hizmete açılmasıyla 34 bin 200 dekar tarım arazisine su temin edilecek. 26 milyon TL’ye mal edilecek barajın ekonomiye yılda 20 milyon 500 bin TL katkı sağlaması bekleniyor. Bu tesislerle 43 bin 170 dekar tarım arazisine su temin edilecek ayrıca Bodrum ilçesine yılda 9 milyon 700 bin m3 içme suyu sağlanacak, 4 ilçe, 11 yerleşim yeri ve bin 730 dekar arazi taşkın zararlarından korunacak. Seki Barajı ile birlikte temeli atılacak ve açılışı yapılacak 19 tesis toplam 65 milyon 720 bin TL’ye mal edilecek.

-Muğla’ya 10 yılda yaklaşık 4 milyarlık yatırım

Eroğlu Muğla’da 2003 yılından günümüze kadar 1 milyar 785 milyon TL’si Orman ve Su İşleri Bakanlığı olmak üzere eğitim, sağlık, ulaştırma, tarım, toplu konut ve diğer alanlarda toplam 3 milyar 881 milyon lira tutarında yatırım yapıldığını söyledi.

Eroğlu “Baraj, gölet, sulama ve içme suyu başta olmak üzere birçok tesis tamamlanmış ve bu tesislerle 207 bin 620 dekar zirai arazi sulamaya açılmış, yılda 19,7 milyon m3 içme suyu temini sağlanmıştır. Yine hizmete açılan 18 adet taşkın koruma tesisi ile 1 ilçe, 5 köy, 2 mahalle ve 3 bin 750 dekar arazi taşkın zararlarından korunmuştur. Yine Derince ve Girme Barajı başta olmak üzere Muğla’nın kaderini değiştirecek dev projeler hızla ilerlemekte ve kısa zamanda tamamlanarak hizmet açılması planlanmaktadır. Ülke genelinde uygulanmakta olan “1000 Günde 1000 Gölet” (GÖL-SU) projesi kapsamında Çankırı ilinde 51 adet gölet inşa edilecek ve bu tesislerle yaklaşık 36 bin 850 dekar tarım arazisine su temin edilecektir” dedi.

-Muğla’da 73 milyon 579 bin adet fidan toprakla buluştu

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu konuşmasını şöyle sürdürdü; “Ormancılık alanında Muğla’da yürütülen faaliyetler neticesinde 831 bin 220 dekar alanda çalışılmış ve yaklaşık 73 milyon 579 bin adet fidan toprakla buluşturulmuş, 2 adet şehir ormanı ve 74 adet mesire yeri kurulmuştur. Ayrıca ORKÖY çalışmaları kapsamında orman köylerinde yaşayan 3 bin 254 aileye 9 milyon 200 bin TL ferdi proje kredisi verilmiştir. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce il merkezi ve ilçelerde 18 adet otomatik meteoroloji gözlem istasyonu ile denizcilik faaliyetlerine destek için 2 adet, uçuculuk faaliyetlerine destek olmak içinde 2 adet otomatik meteoroloji gözlem sistemi kurulmuştur”.

Ömer Kundakçı

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.