Dolar 32,5948
Euro 34,7845
Altın 2.497,31
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 13°C
Hafif Yağmurlu
Muğla
13°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 19°C
Pts 23°C
Sal 22°C

Önce Ölen Maden İşçileri İçin Saygı Duruşunda Bulundular

Önce Ölen Maden İşçileri  İçin Saygı Duruşunda  Bulundular
REKLAM ALANI
Mayıs 17, 2014 2:23 pm | Son Güncellenme: Mayıs 17, 2014 2:24 pm
1.339
A+
A-

Önce Ölen Maden İşçileri

İçin Saygı Duruşunda

Bulundular

Manisa’nın Soma İlçesinde bir maden ocağında meydana gelen trafo patlaması sonucu 200 ün üzerinde işçinin hayatını kaybetmesi Ülkeyi yasa boğarken Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy’de Termik Santralleri ve Kömür sahalarında çalışan Maden-İş ve Tes-İş sendikalarına bağlı işçiler, bu sabah iş yerlerinde toplanıp önce saygı duruşunda bulundular sonra iş başı yaptılar.

Maden-İş Sendikası yönetim kurulu üyesi Osman İlhan, tarafından yapılan açıklamada ‘Salı günü Soma’danakşamsaatlerindealdığımızhaberlehepimizinyüreğineateşdüşmüştür.Eynez Bölgesindeki Soma Maden Ocağında trafopatlamasısonrasıyangınçıkmışvebununsonucundasayısıhenüzkesinleşmemişamaçoksayıdaarkadaşımızhayatınıkaybetmişveyaralanmıştır.

1945 yılından buyana iş kazalarında 3.000 kişi vefat etmiş 100.000’e yakın kişi yaralanmıştır. Son 10 yılda ülkemizde iş kazalarından 13.000 kişi sakat kalmıştır.

Türkiye maalesef iş kazalarında dünyada 3. Avrupa’da 1. Sırada yer almaktadır. Bu iş kazalarının çoğunluğu SGK istatistiklerine göre Maden ve Enerji sektöründe meydana gelmektedir.Elbette bu, tesadüfle ya da kaderle açıklanamaz.Maalesefözelsektöründahayüksekkarhırsıbuyaşadığımızacıolaylarasebepolmaktadır.

YaşadığımızsüreçHükümetinİşçisağlığıveişgüvenliğinidüşünmeksizinoluşturduğupolitikalarınınbirsonucudur.

Özellikle risk katsayısı en yüksek iş kolu olan Enerji ve Madencilik sektöründe rödovans, özelleştirmevetaşeronlaştırmagibiuygulamalardanbiranevvelvazgeçilmelidir.

Buradan; Soma’dahayatınıkaybedenişçiarkadaşlarımızaAllah’tanrahmet,kederliailelerinebaşsağlığı ve sabırlar, yaralılara acil şifalar diliyoruz.Bir avuç kömür için bir ömür veren maden şehitlerimiz için 1 dakika saygı duruşunda bulunuyoruz’ denildi

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.