Dolar 32,3119
Euro 35,0521
Altın 2.277,29
BİST 8.991,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 23°C
Az Bulutlu
Muğla
23°C
Az Bulutlu
Cum 26°C
Cts 24°C
Paz 26°C
Pts 26°C

“Ömer Alper bebek” hastanenin maskotu oldu

“Ömer Alper bebek”  hastanenin maskotu oldu
REKLAM ALANI
Kasım 8, 2013 8:31 am | Son Güncellenme: Mart 5, 2020 4:43 pm
2.276
A+
A-

DSC 0474 - “Ömer Alper bebek” hastanenin maskotu oldu

“Ömer Alper bebek”

hastanenin maskotu oldu

Muğla’nın Dalaman ilçesinde 5 gün önce çöp konteynerına atılan 2 günlük bebek için hastane personeli seferber oldu.

Sağlık Memuru Ömer Turgut ile Hastane doktoru Dr. Alper Murat İpor’un ismi verilen “Ömer Alper” bebek hastanede el üstünde tutuluyor. Bebeğin yanında 24 saat hemşire görev yapıyor.

-Göbeği hastane bahçesine gömüldü

Çöp konteynırında hurda toplayan bir hurdacı tarafından bulunan bebeğin göbek bağı ise hastanede düştü. Ömer Alper bebeğin göbeği hastane personeli tarafından hastane bahçesine gömüldü.

-Hastanenin maskotu oldu

Ömer Alper hakkında bilgi veren Dalaman Devlet Hastanesi başhekimi Şirin Atasoy Tekin “Bebek bizde bugün 4. gününü tamamlayacak, sağlık durumu, genel durumu gayet iyi. Mamayla besleniyor. Çocuk doktorumuz sağlık kontrollerini yapıyor. Besleniyor uyuyor, kimseye zararı olmayan sakin bir bebek. 24 saat bizzat hemşire gözetiminde, yardımcı temizlik elemanları da bakımına yardımda bulunuyorlar. Her sabah ve akşam çocuk doktorumuz tarafından muayenesi yapılıyor” dedi.

Hastane personelinin bebekle çok yakından ilgilendiğini anlatan başhekim Şirin Atasoy Tekin “Önümüzdeki günlerde bebeğin uygun bir aileye verileceği bize söylendi. Bizde bekliyoruz şu anda. Ömer Alper’i herkes sevmek öpmek istiyor. Çocuğu görünce, “biz bunu çok öpmek istiyoruz. çok seviyoruz” diyorlar. Yanından bir an olsun ayrılmak istemiyorlar. Neredeyse eve götürüp bakmak istiyorlar” diye konuştu.

Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Özlem Yıldızhan ise; “Bebeğimiz geldiği günden beri bakımını aksatmadan ilgileniyoruz. Hastanemizin de maskotu oldu artık. Personelimiz tarafından. Ömer Alper ismi konuldu, isim babalığını yaptık. Kendisine çok alıştık, ayrılışı biraz zor olacak” dedi.

-53 aile sırada bekliyor

Muğla Aile ve Sosyal politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu da yaptığı açıklamada “Muğla genelinde 53 ailenin evlat edinmek için beklediğini belirtti.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu şöyle konuştu: “Ömer Alper bebeği tedavilerinin ardından teslim alacağız. Erkek bebek bekleyen sıradaki aileye ‘Geçici Bakım Sözleşmesi’ ile vereceğiz. Aile bir yıl denetlenecek. Yapılan ziyaret ve denetlemelerin ardından, bebek aileye uyum sağlarsa, aile bir yılın ardından bebeği evlat edinmek için ilgili mahkemeye başvuracak.”

-Anne her yerde aranıyor

Dalaman Kaymakamı Yılmaz Şimşek “Bebek hastanede sürekli gözetimimiz altında, sağlık durumu çok iyi, çöp konteynırına bırakan kişinin ise arama çalışmaları devam ediyor” dedi.

Ömer Kundakçı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.