Dolar 32,5991
Euro 34,7375
Altın 2.498,06
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 13°C
Hafif Yağmurlu
Muğla
13°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 19°C
Pts 23°C
Sal 22°C

Öğrencilerden “özel gösteri”

Öğrencilerden “özel gösteri”
REKLAM ALANI
Mayıs 15, 2014 7:21 am | Son Güncellenme: Mayıs 14, 2014 7:22 pm
1.483
A+
A-

Öğrencilerden “özel gösteri”

Ortaca Özel Eğitim Uygulama Merkezi’nde eğitim gören öğrenciler Engelliler haftası dolayısı ile eğlence düzenlediler. Dalaman, Ortaca ve Köyceğiz ilçelerinden gelerek eğitim gören öğrencilerin sergilediği gösteriler ilgiyle izlendi.

Öğrenciler sundukları gösterilerinin ardından etkinliğe katılanlara çiçek dağıttılar.

Cumhuriyet meydanında düzenlenen etkinlikte konuşan Ortaca Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürü Şammas Güzel, Ortaca Özel Eğitim Uygulama Merkezi’nin bölge okulu olarak 6-23 yaş arasındaki orta ve ağır düzeyde zihinsel engelli 48 öğrenciye hizmet verdiğini söyledi.

Yapılan etkinliklerin engelli öğrencilerin gelişimine ve topluma kazandırılmasına büyük katkı sağlUntitled 137 - Öğrencilerden “özel gösteri”adığını dile getiren Ortaca Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürü Şammas Güzel “engelliler haftası, toplumun dikkatini engellilik üzerine çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla sadece ülkemizde değil, Birleşmiş Milletlere bağlı 150’den fazla ülkede kutlanmaktadır ” dedi.

Nüfusun yaklaşık yüzde 12,29’unu engellilerin oluşturduğunu, bu oranın yüzde 9,70’ini süreğen hastalığı olanlar, yüzde 2,58’ini ise ortopedik, görme, işitme, dil ve konuşma ile zihinsel engellilerin oluşturduğunu ifade eden Güzel “Ortaca Özel Eğitim Uygulama Merkezi’nin amacı sisteme dahil olan öğrencilere toplumsal normların gerektirdiği kurallar öğretilerek topluma uyumlarını sağlamaktır” diye konuştu.

Engellilere hizmet etmenin bir gönül işi olduğunu dile getiren Şammas Güzel şunları söyledi. “biz diyoruz ki; asıl engelli karşısına bir zorluk çıktığı zaman hemen pes eden, onu aşmak için mücadele etmeyendir. Engelliler için yaptığımız her hizmetin birgün kendimize de lazım olabileceğini unutmayalım. Engellileri sahiplendiğimiz sürece onların hayatını engelsiz hale getirebiliriz. Engelli vatandaşlarımızı daha iyi anlamak için birazcık empati yapmamız yeterli olacaktır. En büyük engel sevgisizliktir. Engellilere verebileceğimiz en büyük desteğin onlara karşı bir tebessüm, bir selam, bir kucaklaşma, sana cevap veremese bile koluna girerek nasılsın? diye hatırını sormak ve onun derdiyle dertlenmek. Bunun için de engellilere acıyarak değil, onlara hak ettikleri ve gereken değeri vererek yardımcı olmalıyız.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.