Dolar 32,3659
Euro 34,9545
Altın 2.325,09
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Az Bulutlu
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 26°C
Sal 23°C

Öğrenci dostları bir arada

Öğrenci dostları bir arada
REKLAM ALANI
Temmuz 5, 2017 12:01 pm
1.425
A+
A-

Öğrenci dostları bir arada

OMR 0008 - Öğrenci dostları bir arada

 

Ortaca’dan çeşitli üniversitelerde eğitim gören öğrenciler ve aileleriyle Günlüklük restaurantta düzenlenen tanışma yemeğinde bir araya geldi.

2 - Öğrenci dostları bir arada

Öğrencilerle sohbet eden ortaca Belediye başkanı Hasan Karaçelik, “teknoloji üretecek bilime önem vermek zorundayız” dedi.

Einstein’in, ‘Bilim ve Sanattan yoksun toplumlar, önüne yem atılıp yumurtası toplanan tavuklar gibidirler’ sözüyle eğitimin bir ülke için ne kadar değerli olduğunu vurgulayan Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, “bilim, teknoloji, eğitim toplumun hayat damarlarından biridir bunu hepimiz biliyoruz. Ancak uzun yıllardan beri ülkemizde eğitim kalitesinin çok düşük olduğunu da hepimiz biliyoruz” dedi.

Türkiye’nin milli bir eğitim politikası çizip derhal gündeme sokmak zorunda olduğunu savunan Hasan Karaçelik, “Yeni yapılan bir araştırmada 68 ülke arasında Matematik, Biyoloji, Temel bilimlerde 45’nci sırada olduğumuz uluslar arası kuruluşlar ve kurumlar tarafından tespit edildi. Türkiye dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girmek isterken. 45’nci sırada olan bilim seviyesiyle buna giremeyeceği hepimizin malumu. Teknolojiyi üreten ülkeler bize, bilim satıyorlar, akıl satıyorlar, teknoloji satıyorlar. O zaman bizim yapmamız gereken, bilimin bu yönüne teknoloji üretecek bilime çok önem vermek zorundayız. Eğer ekonomik olarak iddialıysak Türkiye milli bir eğitim politikası çizip derhal gündeme sokmak zorundadır” diye konuştu.

Öğrencilerle ve aileleri ile birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Karaçelik, “Sizler bizim geleceğimizsiniz. Hepinize eğitim hayatınızda başarılar diliyorum. Sizlere küçük de olsa katkı sağlayan dostlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.