Dolar 32,3645
Euro 34,9594
Altın 2.324,26
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Parçalı Bulutlu
Muğla
26°C
Parçalı Bulutlu
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 26°C
Sal 23°C

MUSKİ’nin uygulaması vatandaşı şaşırttı

MUSKİ’nin uygulaması vatandaşı şaşırttı
REKLAM ALANI
Eylül 6, 2014 8:16 am
1.332
A+
A-

MUSKİ’nin uygulaması vatandaşı şaşırttı

Ortaca sanayi sitesinde ve Terzialiler mahallesinde içme suyu şebekesindeki boruda meydana gelen arızanın masrafları boru hattına en yakın olan su abonesinden istendi.
Arızanın aboneye hizmet veren bağlantıya yakın olması sebebiyle ilgili kişiye 190 lira masraf çıkarıldı. Uygulamanın Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Müdürlüğü (MUSKİ) tarafından yapıldığı öğrenildi.
Ortaca Sanayi sitesinde esnaflık yapan Fahrettin Özhan’ın dükkanının önündeki su şebekesi hattında meydana gelen arıza nedeni ile yerden su çıkmaya başladı. Özhan, Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon idaresi Ortaca şefliğini arayarak arızayı bildirdi. Aldığı cevapta arıza onarımının ücrete tabi olduğu ve 190.00 lira + KDV ödemesi gerektiği söylendi.
-Boruyu ben patlatmadım, 190 lira ödemem lazım mış?
Yaşadığı olaya inanamayan Özhan, boruyu ben patlatmadım deyip yapılması için ısrar etti. Bunun üzerine bir defaya mahsus olmak üzere arıza giderildi. Fahrettin Özhan olayı şöyle anlattı, “Dükkanımın önünde su borusunun patlak olduğunu görünce Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Ortaca şefliğini aradım. Suyun yola boşa aktığını belirtip tamir edilmesini istedim. Aldığım cevap karşısında şok oldum.
Yetkili bana “arızayı biz yaparsak 190 lira + KDV ödemeniz gerekiyor. Kendinizde yaptırabilirsiniz’’ dedi. Ne diyeceğimi şaşırdım. Yoldaki suyun benle ne ilgisi varda ben para veriyorum dedim. Yasa böyle Büyükşehir kararı dediler. Neyse başka yerleri aradım gelip yaptılar ama bir dahaki sefere yapmayız dediler. Patlayan boru ise başka aboneye ait çıktı. Burası sanayi sitesi buradan kamyonlar gelip geçiyor. Su hatları eski iki kamyon geçince patlıyor. Ben ne yapayım şimdi, yolu kamyon geçişine mi yasaklayayım. Amacım diğer vatandaşlarımızı bilgilendirmek. Evinizin veya işyerinizin önündeki su patlaklarını yaptırdıktan sonra Büyükşehir Belediyesinin 190 TL artı KDV hediyesi ile karşı karşıya kalabilirsiniz, bilginiz olsun’’ dedi.
-190 liralık ödeme hangi talihliye çıkacak
Diğer bir olayda ise, Ortaca Terzialiler Mahallesi Akasyalar caddesi Nar sokak girişindeki yol ortasında meydana gelen arıza ekiplerin yaptığı çalışma sonuncunda giderildi. Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Müdürlüğü (MUSKİ) tarafından belirlenen 190 liralık ödemenin hangi aboneye geleceği merak konusu oldu.
Kasım Toplantısında Düzeltilecek
CHP Ortaca Büyükşehir Belediye Meclisi üyesi Mehmet Ali Avcı konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “Büyükşehir bütçesinin görüşülmesi sırasında dikkatlice incelenmemiş bir konu. Şikayetler bizlerede geldi. Ancak Kasım 2014 toplantısına kadar yapabileceğimiz bir şey yok. Bu süreye kadar da yapılan tamiratlardan para alınmaması talimatı verdik. Konu Kasım 2014 ayında yapılacak olan Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında ele alınacak. Vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için gerekli kararları alacağız” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.