Dolar 32,3733
Euro 34,9924
Altın 2.326,27
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 24°C
Parçalı Bulutlu
Muğla
24°C
Parçalı Bulutlu
Cum 26°C
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 26°C

Muğlalı Liseliler İzmir’de Sahne Aldı

Muğlalı Liseliler İzmir’de Sahne Aldı
REKLAM ALANI
Nisan 16, 2016 10:12 am
1.320
A+
A-

Muğlalı Liseliler İzmir’de Sahne Aldı

 

VodafoneFreezone 19. Liselerarası Müzik Yarışması’nın Elemeleri Tamamlandı

 
Türkiye’nin en uzun süreli gençlik organizasyonu “VodafoneFreezone 19. Liselerarası Müzik Yarışması”nın İzmir elemelerinde, Muğla’yı 14 lise temsil etti.
Dalaman Anadolu Lisesi, Marmaris Özel Türk Koleji K.E.V. Kampüsü, Fethiye Fatih Anadolu Lisesi, Üzümlü İMKB Anadolu Lisesi, Özel Profesyonel İlgim Anadolu Lisesi, Muğla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Menteşe Gazi Anadolu Lisesi, Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Bodrum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Ömer Özyer Anadolu Lisesi, Özel Merter Anadolu Lisesi, Özel Özbilim Temel Lisesi, Halıcı Ahmet Urkay Anadolu Lisesi yarışmada kendi okulları adına yarışacakken,Turgutreis Anadolu Lisesi&Açık Öğretim Anadolu Lisesi öğrencileri ise kurdukları ortak grup ile şehirlerini temsil etti.
Volkswagen Arena’daki büyük finale kalıp, ödülleri kazanmak istediklerini belirten liseliler, jürinin seçeceği okullar arasına girmek için sahnede adeta devleşti.Türkiye’nin her bölgesinden yüzlerce okulun yarıştığı yarışmanın İzmir elemelerinde, 19 ilden toplam 144 okul yarıştı.

-Elemelere Türkiye’nin 60 İlinden 423 Okul Katıldı
İstanbul, Ankara ve İzmir’de gerçekleşen elemelere, Türkiye’nin 60 ilinden toplam 423 okul katıldı. Türkiye’nin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine yüzlerce liseliyi buluşturan yarışma, onları desteklemeye gelen binlerce arkadaşıyla birlikte şölene dönüştü.

-Büyük Final 29 Nisan’da İstanbul’da
Liselilerin, profesyonel müzik hayatına adım atma hayallerini gerçeğe dönüştüren Serhat Hacıpaşalıoğlu liderliğindeki EndProductions’un liselileri bir kez daha sahneye davet ettiği
yarışmanın dev finali jürinin değerlendirmesinden sonra finale kalan okullarla birlikte 29 Nisan’da İstanbul’da Volkswagen Arena’da yapılacak. Jüride birbirinden ünlü müzisyenler ve gazeteciler yer alacak.

-Eleme heyecanı özel etkinliklerle kutlandı
İki gün boyunca süren elemelerde performansların yanı sıra düzenlenen özel etkinliklerle katılımcılar renkli anlar yaşadı. Saç Tasarım Alanı’nda makyaj ekibi tüm gün boyunca alanda kişiye özel saç tasarımı yaptı. Fotoğraf Alanı’nda katılımcılar sanki konserde crowdsurfing yapıyor gibi gözüken fotoğraflara sahip oldular. Eleme sahnesi dışında kurulan mini sahnede öğrenciler gün içinde sahneye çıkıp istedikleri müzikleri çalabildi. Tasarım Alanı’nda pankart, ham bez çanta tasarımı yapıldı. Katılımcılar triportör FreeZoneShop’tan alışveriş yapabildiler. Aynı zamanda gençlere çeşitli hediyeler dağıtıldı. Spotify işbirliğiyle öğrencilere mobil şarkı quizi yapıldı ve katılan herkese Spotify kartı verildi. En kısa sürede en çok doğru şarkıyı tahmin edene ise tablet hediye edildi. Oyun Alanı’nda kurulu altı adet Xbox konsolu ve iki adet Logitech araba yarışı konsolunda oyun oynayan gençler de eğlenceli saatler yaşadılar.

-Hayalleri Süsleyen Ödüller
Türkiye’den tüm liselerin katılımına açık olan yarışmada elemeyi geçip finale katılmaya hak kazanan liseli müzisyenleri, 29 Nisan’da İstanbul’da yapılacak büyük finalde birbirinden güzel hediyeler bekliyor.
İcra dalında birinci olan okula müzik stüdyosu ve para ödüllerinin yanı sıra; üstün başarı gösteren iki öğrenci de İstanbul Bilgi Üniversitesi’nden karşılıksız eğitim bursu kazanacak.

-Yarışmanın “İcra” dalında ilk üçe giren gruplar için:
1.lik ödülü: 10.000 TL2.lik ödülü: 7.500 TL3.lük ödülü: 5.000 TL
Orkestra / Sahne Performansı dallarında ilk üçe giren gruplar için:
1.lik ödülü: 6.000 TL2.lik ödülü: 4.000 TL3.lük ödülü: 2.000 TL
Kız Solist / Erkek Solist / Enstrüman / Beste dallarında ilk üçe giren yarışmacılar için:
1.lik ödülü: 3.000 TL2.lik ödülü: 2.000 TL3.lük ödülü: 1.000 TL
Geçen yıl, tüm Türkiye’den 400 lisenin yarışmaya katıldığı ve 2400 öğrencinin, genç sanatçılar olarak sahne aldığı yarışmada, “Gaziantep Kolej Vakfı Özel Lisesi” birinciliği göğüslemişti. Bu sene de yarışmacıların yanı sıra ünlü isimlerin de gerek sahne alarak, gerekse jüri olarak destek vereceği yarışmada, hangi ilden hangi lisenin birinci olacağının heyecanı, tüm liselerde yaşanmaya başladı.
Yarışma için ayrıntılı bilgiye www.vodafonefreezone.com adresinden ulaşılabilir…

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.