Dolar 32,3712
Euro 34,9854
Altın 2.326,10
BİST 9.065,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Az Bulutlu
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C
Sal 24°C

Muğla’da yanan orman alanı hatıra ormanı oldu

Muğla’da yanan orman alanı hatıra ormanı oldu
REKLAM ALANI
Nisan 4, 2016 8:24 am
1.498
A+
A-

Muğla’da yanan orman alanı hatıra ormanı oldu

OMR_0114

 

 

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde geçen yıl yanan 70 hektarlık orman alanı ‘Yaşar Sevim Hatıra Ormanı’na dönüştürüldü.

 

Muğla Hentbol İl Temsilciliği, Köyceğiz Belediye Başkanlığı ve Orman İşletme Müdürlüğü işbirliğinde, Köyceğiz – Fethiye karayolu üzerinde oluşturulan hatıra ormanına 2 farklı türde 170 fidan dikildi. 70 hektarlık alana 100 bin fidan dikileceği bildirildi.

Muğla Hentbol İl Temsilcisi Recai Gürhan, Türkiye Hentbol Federasyonu kurucusu ve ilk federasyon başkanı Prof. Dr. Yaşan Sevim’in hatırasını yaşatmak adına hatıra ormanı oluşturduklarını söyledi.

Prof. Yaşar Sevim’in Muğla ve Türkiye hentboluna çok büyük hizmetleri olduğunu anlatan Gürhan, “2009 yılında geçirdiği kalp krizi sonrası aramızdan ayrılan Yaşar Sevim hocamız, Köyceğiz plaj hentbolunu 17yıl önce başlatan kişidir. Bugün 2 çeşit olmak üzere 180 fidan dikiyoruz. Yanan 70 hektarlık alana 100 bin fidan dikeceğiz. Türkiye’de ilk defa bir spor adamı adına hatıra ormanı oluşturuldu” dedi.

Köyceğiz Orman İşletme Müdürü Ramazan Uslu, geçen yıl yanan 70 hektarlık orman alanında teknik çalışma yaptıklarını belirtti.

Dozerler ile orman alanının düzeltildiğine işaret eden Uslu, şunları söyledi:

“Fazla kayalık olan alanlara tohumlar ektik. Sahayı ağaçlandırmaya, fidan dikmeye devam ediyoruz. Yanan alanda Prof. Dr. Yaşar Sevim hocamız adına bir hatıra ormanı oluşturuyoruz. Hatıra ormanımızda fıstık çamı, kızılçam ve kara selvi gibi ağaçlar yer alacak.”

Prof. Dr. Yaşar Sevim’in oğlu Tolga Sevim de, babasının her şeyden önce başarılı bir spor adamı olarak tanındığını belirterek, spora kattığı değerleri yaşatmayı hedeflediklerini kaydetti.

Daha sonra yaklaşık 200 öğrenci hatıra ormanına fidan dikti.

– Yaşar Sevim kimdir?

Prof.Dr.Yaşar Sevim; 1976 yılında Hentbol Federasyonunun kuruculuğu ve ilk Federasyon Başkanlığını yaptı. Hentbol Federasyonunun kurulmasından sonra yıllarca Milli Takımlar Teknik Direktörlüğünü de yürüttü.  IHF’nin (Uluslararası Hentbol Federasyonu) Teknik ve Metodik Komisyon Üyeliğine seçilen ilk Türk öğreticisi oldu. Prof Dr. Yaşar Sevim, 2009’da geçirdiği kalp krizi sonrası yaşamını yitirmişti. Prof. Dr. Yaşar Sevim adına Köyceğiz’de 17 yıldır Türkiye Üniversiteler Plaj Hentbol Turnuvası düzenleniyor.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.