Dolar 32,3652
Euro 34,9704
Altın 2.323,66
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Parçalı Bulutlu
Muğla
26°C
Parçalı Bulutlu
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 26°C
Sal 23°C

Muğla, Türkiye 5’incisi

Muğla, Türkiye 5’incisi
REKLAM ALANI
Aralık 19, 2017 6:31 am | Son Güncellenme: Aralık 19, 2017 6:33 am
1.683
A+
A-

Muğla, Türkiye 5’incisi

Ortaca’nın Dalyan mahallesinde bu yıl ikincisi düzenlenen ‘Dalyan Kefal Balığı Festivali’ne katılan Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Başkanı Bülent Karakuş, Muğla’nın istihdamda Türkiye beşincisi olduğunu söyledi.

“Turizm sezonunu uzattık”

816C9759 - Muğla, Türkiye 5’incisi

MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, festival kapsamında kış turizmini hareketlendirmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Böyle güzel bir etkinlikte birlikte olmaktan memnuniyet duyduğunu dile getiren Karakuş, “Bugün festivalin 2’ncisini  düzenliyoruz. Gerçekten geçen yıla oranla katılımda çok iyi, organizasyonda çok daha kaliteli bir hale gelmiş.  Eksiklerimizi görüp bu yıl daha iyi bir organizasyon gerçekleştirmişiz. Kefal balığı Dalyan için önemli bir tarım ürünü. Dalyan her zaman turizmi ile anılırken böyle bir tarım ürününe sahip olduğunu çoğu insan bile farkında değil. Bu etkinlikle Dalyan Kefali tüm Türkiye’ye en iyi şekilde tanıtılma şansına sahip olacak. Türkiye’nin en kaliteli Kefalini ve en büyük su ürünleri kooperatifinin üretimiyle burada sizlerle buluşturmuş olmak çok önemli. Tabi bu arada işte alternatif turizm kapsamında da burada gördüğünüz gibi binlerce kişi bugün Dalyan’da. Yıl boyunca Dalyan’da 6-7 etkinliğe çıkarmış durumdayız. Çünkü bu etkinlikler, hep ölü sezonda normal turizm sezonu dışında yapılan etkinlikler. Bu yüzden bu etkinlikleri çok önemsiyoruz” dedi.

-Muğla istihdamda 5’inci sırayı aldı

Karakuş konuşmasında turizm sektörüne bir teşekkür borçlarının olduğuna değinerek, “Geçtiğimiz Perşembe Ankara’da yapılan törenle Türkiye’de istihdamda 5’inci sırayı aldık. İstihdam artışında bu Muğla için çok önemli bir gurur. Bir sürü büyük ilin içinde 1 milyon nüfuslu Muğla’nın istihdam sayısında Muğla’nın 70 binleri geçerek 5’inci olması Türkiye için çok önemli. Onun için bütün turizmcilerimize buradan teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.