Dolar 32,3868
Euro 35,0513
Altın 2.325,75
BİST 9.131,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Parçalı Bulutlu
Muğla
26°C
Parçalı Bulutlu
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 27°C
Sal 24°C

Macaristan’ın Heviz şehriyle kardeş olduk.

Macaristan’ın Heviz şehriyle kardeş olduk.
REKLAM ALANI
Nisan 15, 2015 8:50 am
1.515
A+
A-

Macaristan’ın Heviz şehriyle kardeş olduk.

 

 

Fethiye Belediyesi, Macaristan’ın termal turizm kenti olan Heviz Belediyesi ile kardeş şehir oldu. Heviz Belediye Başkanı Papp Gabor ve beraberindeki heyet Fethiye’ye gelerek, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’yla birlikte ön protokol imzaladı. Ekonomik gelirleri turizm ağırlıklı olan iki şehrin amacı, kültürel, sosyal ve ekonomik alanlarda işbirliği yaparak, özellikle şehirlere yeni ekonomik gelir kapıları açmak.

Geçtiğimiz günlerde Başkan Saatcı beraberinde Başkan Yardımcısı Mete Atay ile Meclis üyesi Onat Akdu’nun katılımıyla Heviz Belediyesi’nden gelen talep üzerine Macaristan’ın Heviz şehrine giderek ‘kardeş şehir’ projesinin ilk adımını gerçekleştirmişti. Heviz Belediye Başkanı Papp Gabor ile beraberindeki, Heviz Belediye Başkan Yardımcısı Frenc Lukas, Türk-Macar Parlamento Üyesi Hegedüs Tamas Fethiye’ye gelerek, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’yla ön protokol imzaladı. 2 gün boyunca Fethiye’de kalacak olan heyet, Fethiye’de birçok STK’ya ziyaret gerçekleştirecek.

 

Fethiye Belediyesi’nde gerçekleşen ön protokol sonrası açıklamalarda bulunan Heviz Belediye Başkanı Popp Gabor, “Her şeyden önce turizmin ve turizmin içerisindeki birkaç ürünün üzerine yoğunlaşmayı düşünüyoruz. İki şehir adına nasıl işbirliği yaparız? Heviz’inde kendisine ait bir havalimanı var. Dalaman’la Heviz’deki havalimanlarımız ile nasıl işbirliği içerisine gireriz? Bunlara çalışacağız. Budapeşte’den sonra Heviz, Macaristan’ın en iyi turizm destinasyonu. Böyle bir şehrin Fethiye gibi bir şehirle protokol imzalaması da, iki ülke arasındaki zaten iyi olan ilişkileri ticari, sosyal ve ekonomik anlamda yansımaları olacağına inanıyoruz. Heviz’de çok ciddi yatırım olanakları var. Türk iş adamlarını Heviz’e yatırım yapmalarını istiyoruz. Biz de bunun maksimum arkasında olacağım” ifadelerini kullandı.

 

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı ise, “İnşallah kesin protokolü Heviz’de imzalayacağız. Kardeş şehir ilişkileri karşılıklı gelip gitmelerin dışında ekonomik anlamda şehirlere katkı sağlarsa daha çok anlam ifade ediyor. Macaristan zaten bizim kardeş ülkemiz. 2015 Macaristan içinde doğaya açılma yılı. İnanıyorum ki, ortak değerlerimizi öne çıkararak onlar ve bizler karşılıklı tecrübeler ile Heviz ve Fethiye’mizi çok daha farklı bir boyutta kardeş şehir ilişkilerini götüreceğiz. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

 

 

Gabor, “Saatcı’nın çalışkanlığını da gözlerimizle görmüş olduk”

Heyetlerin karşılıklı fikir alışverişinde bulunduğu toplantı da, Fethiye Belediyesi’nin 15. Yıl faaliyet filmini izleyen Heviz heyeti, Başkan Saatcı’nın çalışmalarından övgüyle bahsetti. Kendilerinin de hayata geçirmek istedikleri projeleri filmde gördüklerini ifade eden Heviz Belediye Başkanı Popp Gabor, bu konuda da Fethiye’nin Heviz’e faydası olacağını kaydetti.

Fethiye Belediyesi’nin ardından Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık’a ziyaret gerçekleştirdi. Heviz Belediye Başkanı Popp Gabor, Fethiye’ye gelmeden Başkan Saatcı’nın ne kadar çalışkan bir belediye başkanı olduğunu duyduklarını söyledi. Fethiye’ye geldiklerinde ise, Saatcı’nın bu çalışkanlığını gözleriyle gördüğünü ifade eden Başkan Popp Gabor, ilişkilerin iki şehir içinde önemli olduğunu kaydetti. Kaymakam Ekrem Çalık ise, bu tür protokollerin önemine değinerek, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’nın önderliğinde yürütülen çalışmanın amacına ulaşması temennisinde bulundu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.