Dolar 32,3775
Euro 35,0510
Altın 2.326,39
BİST 9.080,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Parçalı Bulutlu
Muğla
26°C
Parçalı Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C
Sal 24°C

Dalaman Belediye başkanı Sedat Yılmaz: “Lafla peynir gemisi yürümez”

Dalaman Belediye başkanı Sedat Yılmaz: “Lafla peynir gemisi yürümez”
REKLAM ALANI
Ocak 11, 2013 11:06 am | Son Güncellenme: Ocak 15, 2013 8:37 am
2.504
A+
A-

Dalaman Belediye başkanı Sedat Yılmaz:

“Lafla peynir gemisi yürümez”

 Dalaman Belediye Başkanı Sedat Yılmaz AKP’nin düzenlediği  İlçe danışma kurulu toplantıları vesilesi ile milletvekilleri ile Dalaman’a gelen Ak Parti İl Başkanı Nihat Öztürk’ün yaptığı açıklamalar üzerine basın açıklamasında bulundu. 

*İl Başkanını ve kamu oyunu  yanıltmaya çalışıyorlar

Dalaman Belediye Başkanı Sedat Yılmaz’ın açıklamaları şöyle; “Sayın AKP İl Başkanı şahsımla ilgili olarak “Belediye Başkanı Dalaman’ın Önünü Kapatıyor” demiş. Ben İl Başkanının Dalaman Belediye çalışmalarımızla ilgili olarak bilgi yoksunu olduğunu biliyor ve iddia ediyorum.

Başta bilinmesi gereken 2009 yerel seçimlerinde Dalaman da iktidar partisi Belediyesi olmalarına rağmen neden seçim kaybetmişsinizdir. Demek ki Dalaman halkı kötü yönetimden kurtulmak ve Belediyeyi emin ellerle teslim etmek için takdirlerini güven duydukları kişiye partiye kullanarak AKP’yi tercih etmemişlerdir. İl Başkanı Nihat Öztürk Dalaman halkının haklı olarak göstermiş olduğu bu sağduyuya mı itiraz etmektedir.

İl Başkanı Dalaman Belediyesine uzaktan baktığını beyan etmektedir. Uzaktan bakmakla belediyenin çalışmaları takip edilmez. Belediyenin çalışmaları ve Dalaman hakkındaki bilgileri verenler, aktaranlar yanlış ve asılsız bilgi aktardıkları ortadadır. İl Başkanını yakın çevresini ve kamu oyunu  yanıltmaya çalışmaktadır.

*AKP’nin Dalaman’da iş yapabilmeleri için Dalaman Belediye Başkanlığının izinlerine mi ihtiyaç var

İl Başkanı Öztürk yaptığı konuşmasında “Dalaman için bir iş yapabilmemiz için Dalaman Belediye Başkanınından destek görmemiz gerekiyor” cümlesine konuşmasında yer vermiştir. Kendisine sormak gerek. Ülkeyi yöneten Dalaman Belediyesi midir? Yoksa Akp iktidarı mıdır?  Dalaman’da iş yapabilmeleri için sorarım Dalaman Belediye Başkanlığının onay ve izinlerine mi ihtiyacı vardır? Dalaman Belediyesi iktidarın üstünde bir güç müdür? yoksa bir engel midir? Şimdiye kadar Dalaman ile ilgili bir projeyi uygulamak istemişte önlerini Dalaman Belediye Başkanımı kapatmıştır.

MHP li Belediyelerin iş yapmadığından söz eden,  İl Başkanına bir örnekle cevap vermek isterim. AKP iktidarının belediyesi olan bir önceki dönemde  ilçeye Topu Topu 35.000 M2 parke taşı döşemesi yapılabilmiştir. Benim dönemimde ise 3,5 yıllık bir geçen zaman zarfında Mahallelere, Caddelere ve sokaklara 90.000 M2 parke taşı döşemesi yapılarak halkımızın hizmetine sunulmuştur. Bu ve buna benzer bir çok hizmette bir önceki  dönemde yapılan hizmetleri üçe katlamış bulunmaktayız.   İçinde bulunduğumuz 2013 yılında da 70.000 M2 civarında Dalamanımız’ın birçok cadde ve sokağına parke taşı döşemesi yapılacaktır.  Ekstradan asfaltlama dahil olmak üzere yine hizmetlerimizi vereceğiz. Muhalefet Belediyesi olmamıza rağmen AKP’li Belediye  yönetiminde bulunan bir önceki dönemle kıyaslanmasının dahi yapılamayacağı hizmetleri yaptığımızı il Başkanının taktirlerine sunar Kamu oyuyla paylaşmak isterim.

*Dalaman Yat Limanı

Dalaman Yat Limanı ile ilgili açıklamalarda bulunan Öztürk bu konu ile yakından bilgi sahibi olmadığını ve sınıfta kaldığını söylemek isterim.

Sayın Bakanımız Egemen BAĞIŞ’ı Muğla MÜSİAD Şubesinin açılış gününde Dalaman Hava Limanı VIP salonunda karşılamak üzere bulunduğumuz sırada Dalamanlı bir vatandaşımız bana yat limanı hakkındaki gelişmelerle ilgili yöneltmiş olduğu soruyu cevaplarken söze atılan Sayın Öztürk benim sözlerime karşı çıkarak yat limanının kendilerince her bir şeyinin bittiğini ısrarla söylemesi yanlıştır ve doğruları yansıtmamaktadır. Yat limanı konusuyla ile ilgili Öztürk e oldukça uzaktan ve asılsız bilgiler vermişlerdir. Oysa ben Sayın Bakanımız Egemen BAĞIŞ a yat limanının en son durumu ile ilgili brifing dosyası sundum.  Bu dosyada Maliye Bakanlığının yat limanının ihalesini kazanan üstlenici firmaya arazi devrinin yapılabilmesi için Başbakanlığın uygunluk izin yazısının 27 Aralık 2012 Perşembe günü itibariyle imzalanmadığını dosyamda Dalaman Belediyesinin 26.12.2012 tarihli yazısında bildirdim. Fakat İl Başkanı ilgili yazının imzadan çıktığı hususunu ısrarla beyanda bulundu ve benimde bu konuyu bilmediğimi söyledi. Oysa bu konuyu en iyi bilen ve takip eden Dalaman Belediye Başkanıdır. Ben Nihat Öztürk başta olmak üzere hiçbir çalışmada Odalarda sivil Toplum Örgütlerinde AKP linin yat limanı ile ilgili ne SİT kurulunda ne ÖÇK da nede ilgili kurumlarda bulunduklarını görmedim. Yani Yat Limanının en sıkıntılı tarafı olan Öztürk’ün de şikâyetçi olduğu bürokrasi tarafıdır.  Yat limanının birde bürokrasi ayağı vardır. Tamamı tarafımdan takip edilmiştir, edilmektedir. En son pozisyonda arazi devri yapılabilmesi için Başbakanlık Ekonomi Sosyal ve Kültürel İşler Daire Başkanlığında bulunan Maliye Bakanlığının 8 Ekim 2012 tarih ve 26485 sayılı yazısıdır. Halen imzalanmamıştır.

Sayın Öztürk’ün çok övgüyle söz ettiği 2004-2009 tarihindeki AKP li Dalaman Belediye Başkanı yat limanının yapılması için Belediye meclisinde bir meclis kararı dahi almamıştır. Bu Meclis Kararını almakta bize nasip olmuştur.

*Dalaman’a ağabeylik yapabilirse takdirle karşılarım

Sayın il Başkanı Dalaman’ın abisi yok diyor. Ben buradan sesleniyorum. Bu samimi bir söz değildir. Dalaman’ ın abisi olduğu gibi anası, babası ve kardeşleri de vardır. Ne yazık ki İl Başkanı ön yargılıdır.Yine şahsımla ilgili AKP den Dalaman için bir istekte bulunmadığımdan söz eden İl Başkanı bazı şeyleri bilmiyor. Ben Dalaman söz konusu olduğunda Muğla Milletvekili iktidar partisi mensubu Sayın Ali BOĞA ile çok defa birçok konu ile ilgili olarak her defasında taleplerimizi kendisine ulaştırıp, görüşmüşümdür ve paylaşmışımdır. İl Başkanı bunu da Sayın Vekilden sorarak öğrenebilir. Eğer İl Başkanı hakikaten samimiyse Dalaman için Devletin ve İktidarın yapması gereken her hangi bir projeleri var ise, iddia ettiği gibi abisi yok dediği Dalaman’a ağabeylik yapabilirse takdirle karşılarım. 

*Gerekli izinleri iktidar partisi çıkartsın, yolu hemen açalım

Sayın Milletvekili BOĞA Akçataş Mahallemizin yoluyla ilgili olarak yine 02 ocak 2013 tarihli yerel gazetelerde çıkan beyanatında konuya değinerek bu yolun  Dalaman Belediyesince yapılmasını gündeme getirmiştir. Fakat bu yolun açılabilmesi için öncelikli olarak mülkiyet sorununu iktidar partisi çevrelerince çözümlenerek yasal hale getirmesi, yani yolun açılması için gerekli izinlerin ilgili kurum olan TİGEM den veya ilgili bakanlıktan alınması gerekmektedir. Bu konu sayın Boğa’dan bizzat tarafımca talep edilmiştir. Ama ne yazık ki Sayın Boğa ilgileneceği  ile ilgili olarak bana ve Akçataş Mahellesi Muhtarı Şerif KARATAŞ’a Şifai söz vermiş olmasına rağmen yerine getirmemiştir. ( yıl 2011 )  Ama topuda belediyemize atmaktan geri kalmamıştır. Eğer ki Mülkiyet sorunu çözümlenmiş, gerekli izinler çıkartılarak Belediyemize ulaştırılmış olsaydı Dalaman Belediyesi meclisinde görüşebilir yine Belediyemizce gerekli imar çalışması yapılarak söz konusu yol Şehir imar yolları ağına alınır ve Belediye bütçesinden ödenek ayırmamız mümkün olurdu. Henüz mevcutta olmayan bir yola Belediye bütçeden harcama yapılamaz. Biz Dalaman Belediye olarak hizmetten kaçmayız ve hizmet yapmaktan geri  kalmayız. Gerekli izinleri iktidar partisi çıkartsın Belediye olarak mahallemizin yolunu hemen açalım.  

*Lafla peynir gemisi yürümüyor

Evet sayın Öztürk açıklamalarınızda yat limanı yazısını 15 Ocak 2013 tarihinde imzalatacağınızdan söz etmektesiniz. Bende diyorum ki lafla peynir gemisi yürümüyor. Yine de bunu tüm kamu oyu gibi bende beklemekteyim. Bekleyelim görelim, bakalım.

   Sedat YILMAZ

  Dalaman Belediye Başkanı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.