Dolar 32,3680
Euro 34,9630
Altın 2.325,55
BİST 9.127,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Az Bulutlu
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 27°C
Sal 23°C

Kur’an kurslarına bağış” dolandırıcılığı iddiası

Kur’an kurslarına bağış” dolandırıcılığı iddiası
REKLAM ALANI
Mayıs 30, 2017 8:15 am
1.433
A+
A-

Kur’an kurslarına bağış” dolandırıcılığı iddiası

 

Muğla’da, dini inanç ve duyguları kullanarak dolandırıcılık yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan 12 kişi, tutuklama talebiyle sevk edildiği nöbetçi mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Alınan bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren Ortaca İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Büro ekipleri, dini yayınlar satan bir işyerine operasyon düzenledi. Operasyonda, 12 kişi gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından “Dini inanç ve duygularının istismar suretiyle dolandırıcılık” suçundan adliyeye sevk edilen 7’si kadın 12 zanlı nöbetçi mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

– OLAY

Ortaca İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Büro ekipleri, düzenledikleri operasyonla 12 kişiyi gözaltına aldı.

Zanlıların, Türkiye genelinde 142 binin üzerinde vatandaşın kişisel bilgilerinin bulunduğu, bu kişileri telefonla arayarak, “Sizin adınıza Kur’an kurslarına ve ihtiyaç sahiplerine yardım yapacağız” diyerek para topladığı ve bu kişilere kargo ile kapıda ödemeli küçük Kur’an-ı Kerim kitapları gönderdikleri iddia edildi.

Zanlıların 50 ile 100 lira arasında yapılan bağışlardan, günde 5 ila 7 bin lira arasın kazanç sağladıkları ve bir ay içerisinde 25 bin kişiden bağış topladıkları ileri sürüldü.

İşyerindeki konuşma metinleri, çok sayıda belge ve dokümana el konulmuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.