Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 12°C
Hafif Yağmurlu
Muğla
12°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

Köylü’nün tapu sevinci

Köylü’nün tapu sevinci
REKLAM ALANI
Haziran 7, 2013 7:07 pm | Son Güncellenme: Haziran 7, 2013 7:09 pm
1.423
A+
A-
HÜSEYİN YAŞAR - Köylü’nün tapu sevinci

HÜSEYİN YAŞAROKN0036 - Köylü’nün tapu sevinci

Köylü’nün tapu sevinci

Dalaman ilçesinde kaymakamlık binasında düzenlenen törenle 2B başvurusu yapan vatandaşlara tapuları verildi. Hüseyin Yaşar isimli köylü ise Sabunlu köyündeki 2B araziyi annesinin hatırası olarak satın aldı.

Kamuoyunda 2B olarak bilenen “6292 Sayılı Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi İle Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkındaki Kanun” gereğince yükümlülüklerini yerine getirenlere tapuları verildi.

Dalaman Kaymakamı Yılmaz Şimşek tapu dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, 2B yasasının temel amacının vatandaş ile devlet arasında uzun süredir devam eden hukuki ihtilafların çözülmesi ve vatandaşın tapularının teslim edilmesi olduğunu kaydetti. Şimşek, “2B kapsamında güncelleme ve kadastro çalışmaları tamamlanan 14 köyü kapsayan 4 bin 700 adet taşınmaz ve bu taşınmazlarda da yaklaşık 5 bin 900 vatandaşımız kullanıcı durumdadır. Son başvuru tarihine kadar 5 bin 241 kullanıcı satın almak üzere müracatta bulunmuşlardır. Bütün vatandaşlarımıza tapularının hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Muğla Defterdar Yardımcısı Ahmet Sümer ise, “2B arazilerinin satışı ile, tarım arazilerinin de satılarak ekonomiye kazandırılması ve orman köylerinin desteklenmesiyle ilgili kanun uyarınca yapılan çalışmalar sonucunda, vatandaşlarımızın tapularını verme aşamasına geldik. Tapularını alacak olan arkadaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Hüseyin Yaşar isimli tapu sahibi “2B arazimiz anadan kalma, 400 metrekare 2B’yi 300 liraya aldım. Ev de yapmıyorum, satmıyorum da. Çünkü annem 1946 yılında ben 4 yaşında iken öldü. Sabunlu köyündeki tarlayı daha 3-4 yıl önce tanıdım. Benim doğum yerim orası, Şimdi annemin hatırası olduğu için aldım, anne hatırası olarak bu yeri hiç bir zaman için satamam” dedi.

Törende yapılan konuşmaların ardından Dalaman Kaymakamı Yılmaz Şimşek, Muğla Defterdar Yardımcısı Ahmet Sümer ve ilgili daire amirleri tarafından hak sahiplerine tapuları verildi.

Ömer kundakçı

Güngör Çoban

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.