Dolar 32,6237
Euro 34,7525
Altın 2.502,71
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 12°C
Hafif Yağmurlu
Muğla
12°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 23°C
Sal 22°C

Köyceğiz Gölüne Maya Çalındı

Köyceğiz Gölüne Maya Çalındı
REKLAM ALANI
Haziran 19, 2014 9:00 am
1.746
A+
A-

Köyceğiz Gölüne

Maya Çalındı

Bu sene ikinci mezunlarını veren Muğla Sıtk1509251 418469008293020 4541721286181454856 n1 - Köyceğiz Gölüne Maya Çalındıı Koçman Üniversitesi Köyceğiz Meslek Yüksekokulu öğrencileri için Köyceğiz Belediyesi Delta Tesislerinde görkemli bir mezuniyet töreni düzenlendi. 2013-2014 eğitim öğretim yılı mezunları adına konuşmayı Ormancılık Bölümü öğrencisi Mustafa Cengiz yaptı. Etkinlikler Köyceğiz gölüne maya çalınması ve tekne turlarıyla sona erdi.

Törene Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Köyceğiz Kaymakamı Gürkan Demirkale, Köyceğiz Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Cem, İlçe Jandarma Komutanı J. Yzb. Zafer Tuncer, Köyceğiz İlçe Emniyet Müdürü Zafer Duymuş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muammer Yakacak, Okul Müdürleri, Dalaman Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Haşim Kafalı, kurum amirleri ile öğrenci aileleri katıldı.

Mezuniyet töreni açılış konuşmasını yapan Köyceğiz Meslek Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Ali Özler, öğrencilere mezun olmalarının öğrenme  serüvenlerinin  sonu olmadığını belirterek “Bizler beşikten mezara kadar ilim öğrenmeyi telkin eden bir medeniyetin çocuklarıyız. Bu nedenle hayatınızın her aşamasında yeni şeyler öğrenme çabası içinde olmalısınız. Yolunuz ve bahtınız açık olsun” dedi.

Daha sonra konuşma yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar ise, Köyceğiz’in hayali olan meslek yüksekokulunu Köyceğiz’e kazandırmanın mutluluğu içerisinde olduğunu ve bu yıl ikinci mezunlarını vermesinden onur duyduğunu belirtti. Yüksekokulun, geçen üç yıl içerisinde gerek öğrenci sayısı gerekse akademik yapı açısından büyük bir gelişim yaşadığı ve yöreye önemli bir katkı sağladığını vurgulayan Prof. Dr. Harmandar, yüksekokulun gün geçtikçe daha da büyüyeceğini belirtti. Mezunlara, bundan sonraki hayatlarında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ailesinin bir ferdi olduklarını belirterek öğrencilere başarı temennilerinde bulundu.

Köyceğiz Meslek Yüksekokulundan dereceyle mezun olan öğrenciler, sahneye davet edilerek ödül, plaket ve belgeleri takdim edildi. Yüksekokul, 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılı birincisi Mustafa Cengiz, plaket ve hediyesini Rektör Prof. Dr. Mansur Harmandar’ın elinden almasının ardından birlikte yaş kütüğüne isim çakma merasimi gerçekleştirildi.

Daha sonra tüm programlardan mezun olan öğrenciler sahneye davet edilerek belgeleri takdim edildi. Bütün öğrencilere belgelerinin sunulmasından sonra, bir mezuniyet klasiği olarak kepler havaya atıldı. Mezuniyet törenine katılan tüm konuklara Köyceğiz Yükseköğretim Kurumları Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından keşkek ve meyve suyu ikramında bulunuldu.

“Göle Maya Çalındı”

Köyceğiz Meslek Yüksekokulu tarafından geleneksel hale dönüştürülen mezuniyet töreni sonrası bir öğrencinin Köyceğiz gölüne atılarak sembolik olarak maya çalınması konuklar tarafından büyük beğeni topladı. Bu yıl Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Programı mezunu Gürkan İkiz göle atılarak, seromoni gerçekleştirildi.

Şenlik havasında geçen tören sonunda öğrenciler, aileler ve diğer konuklarla birlikte Köyceğiz Gölü’nde tekne gezintisi yapılarak mezuniyet törenleri tamamlandı.

Ali Rıza AKKIR

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.