Dolar 32,5005
Euro 34,9292
Altın 2.432,98
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 23°C
Açık
Muğla
23°C
Açık
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 26°C

Kermes’e özel destek

Kermes’e özel destek
REKLAM ALANI
Nisan 9, 2015 6:45 am
1.500
A+
A-

Kermes’e özel destek

 

Ankara’da yapılacak olan Otizm farkındalık ayı kermesine Köyceğiz ilçesinden anlamlı destek.

 

Köyceğiz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde kurulan Kadın Akademisi ve Ortaca Özel Coşku Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencilerinin kurslarda hazırladıkları el emekleri  “Dünya Otizm Farkındalık Ayı” kermesinde satılmak üzere gönderildi.

Organik malzemelerden yapılan ürünler arasında, takı, el işleri, oyuncaklar ve Köyceğiz’in yöresel ürünleri yer alıyor. Diğer taraftan kermese katkı için Köyceğizli bazı esnaflar da destek verdi. Hazırlanan yaklaşık bin adet ürün paketlenerek ilgililere teslim edildi.

 

-Üretilen eşyalar otizmli çocuklar yararına

Köyceğiz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Halil Karanfiloğlu, Kadın Akademisi üyesi kadınların da gönüllü olarak bu güne destek vermek istediklerini söyledi.

Karanfiloğlu, “Bunun için ‘Gel sen de birşey yap’ adı altında etkinlik başlattık. Bu etkinliğimize gönüllü engelli gruplarımız ve kadınlarımız destek verdiler. Bu destekle Otizm Dernekleri Federasyonu’nun düzenlediği kermese göndermek üzere yaklaşık bin parça el ürünü ve Köyceğiz’i tanıtan ürünleri göndererek bir farkındalık yaratmış olmak istedik” dedi.

Kadın Akademisi öğreticisi Esin Pirci ise Ankara’da otizmli çocuklar için düzenlenen kermese akademideki kadınlarla destek olmak istediklerini ifade etti. Pirci, kadınların kendi becerileri doğrultusunda ve malzemeleriyle gönüllü olarak süs eşyaları yaptığını kaydetti.

Kadın Akademisi gönüllüsü Dilek Küçükdere de “Kadın akademisi adına otizmli çocuklar için elde yapmış olduğumuz ürünlerle katkıda bulunuyoruz. Üç gün içerisinde yaptığımız en güzel ve anlamı büyük olan çalışma oldu”

-Engelli öğrencilerden de destek

Ortaca Özel Coşku Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi müdürü Eylem Tan, Köyceğiz Kadın Akademisi’nin Otizm Dernekler Federasyonu’na göndereceği ürünlere, eğitim kurumu olarak destek verdiklerini dile getirdi.

Kadınların el emekleriyle yaptıkları malzemelerle düzenlenecek kermeste, otizmli çocukların yararına kullanılacağını belirten Tan şöyle konuştu:

“Biz de özel eğitim kurumu olarak öğrencilerimizin yaptığı malzemelerle onlara destek veriyoruz. Çünkü bu bir gönül işi. Kurumumuzda eğitim gören çocuklarımızın yaptığı malzemelerle çok daha anlamlı olacağını düşünüyorum. Kendilerinin yaptığı şeyleri arkadaşlarına bağışlamış oluyorlar. Biz de bu farkındalık ayına bu şekilde katkıda bulunmak istedik. Kadın Akademisi ile iş birliğinde federasyonun düzenlediği kermese bir şeyler göndermek istedik.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.