Dolar 32,5988
Euro 34,7628
Altın 2.496,63
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 13°C
Hafif Yağmurlu
Muğla
13°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 19°C
Pts 23°C
Sal 22°C

Kazalara davetiye çıkaran üst geçit!

Kazalara davetiye çıkaran üst geçit!
REKLAM ALANI
Şubat 6, 2014 12:05 pm | Son Güncellenme: Şubat 6, 2014 12:06 pm
1.883
A+
A-

Kazalara davetiye

çıkaran üst geçit!

Dalaman ilçesinde Karayolları tarafından yayalar için yaptırılan üst geçidin merdivenleri yanlış projelendirilince yaya geçişlerine kapatıldı.

Dalaman belediyesinin, Karayolları Antalya 13. Bölge Müdürlüğünden talep ettiği 3 üst geçitten biri yine belediyenin talepleri doğrultusunda Dalaman Havalimanı yolu üzerinde Dalaman Öztaş Anadolu Lisesi ile Dalaman Tarım İşletmeleri Müdürlüğü önündeki trafiğin yoğun olduğu kavşağa yaptırıldı.

Yaklaşık 4 ay önce hizmete giren üst geçit merdivenleri yanlış projeden dolayı karayoluna çıktığı için güvenlik nedeniyle yaya geçişlerine kapatıldı.

-Göz göre göre tehlike

Üst geçidi kullanmayarak yoldan karşıdan karşıya geçen Hüseyin Karakuş isimli vatandaş“yanlış olduğu için şu anda kullanmıyoruz. Köprünün ayakları değiştiği zaman kullanılmaya devam edecek. Bu köprü insanların sağlığı ve can güvenliği için yapıldı. Yapıldıktan sonra kullanması uygunsuz olduğu için de iptal edildi. Göz göre göre bu tehlike yani, çocuklar ve bizler için çok büyük tehlike yaratır. Kısa sürede düzeltilmesini bekliyoruz” dedi.

-Proje bittikten sonra farkına varıldıDALAMAN BELEDİYE BAŞKANI SEDAT YILMAZ - Kazalara davetiye çıkaran üst geçit!IMG 0016 - Kazalara davetiye çıkaran üst geçit!DSC 0003 - Kazalara davetiye çıkaran üst geçit!

Dalaman Belediye Başkanı Sedat Yılmaz ise “Dalaman Belediyesi olarak Karayolları 13. Bölge Müdürlüğüne gerekçelerle birlikte belirli noktalara üst geçitlerin yapılmasıyla ilgili olarak 3 tane üst geçit yapılması için başvuruda bulunduklarını ve hizmete açıldığını söyledi.

Diğer iki üst geçitten vatandaşların sorunsuz bir şekilde faydalandığını anlatan Yılmaz “Dalaman Öztaş Anadolu Lisesi ile Dalaman Tarım İşletmeleri Müdürlüğü önündeki trafiğin yoğun olduğu kavşağa yapılan üst geçit tamamlandıktan sonra merdiven basamaklarının havalimanı yolu üzerindeki protokol yolu güzergahında karayoluna çıktığı görüldü. Sonuç itibariyle böyle olumsuz bir basamak oluştu Burada biz hata veya kusur aramıyoruz. Biz insanlarımızın rahatlıkla şehir merkezinden karşı tarafa geçmeleri adına bu projeyi hayata geçirmek istedik.Bir yanlışlık yaşandığı  düşüncesindeyiz” dedi.

-Kullanıma kapatıldı

Vatandaşların can güvenliği açısından üst geçidi kullanıma kapattıklarını ifade eden Yılmaz “Karayolları ile tekrar ortak bir çalışmayla bu sorunun giderileceğini mutabakata vardık. Aşamaları bekliyoruz, bu olumsuz tablodan inşallah ilçemizi de kurtarmış olacağız. Burayı kapatmak zorundaydık çünkü araç trafiği çok yoğun. Belediye olarak bir kaza yaşanmasın, olumsuzluk olmasın gerekçesiyle bu tedbiri almış bulunmaktayız. Yeni merdiven çıkışı yapıldıktan sonra burası tamamen faal duruma gelecek” diye konuştu.

Haber : Ömer Kundakçı

             Ali Rıza Akkır             

             Güngör Çoban

             Dalaman Gazetesi

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

  1. OSMAN dedi ki:

    GÜLERMİSİN AĞLARMISIN. TÜĞÜ BİTMEMİŞ YETİMİN HAKKI BU, CEBİMİZE GİRMEDEN ÇIKAN VERGİLERİN GERİ DÖNÜŞÜ BU. AYRICA DÜZGÜN YAPILMIŞ OLSA DAHİ HİÇBİRİ KULLANILACAK GİBİ DE DEĞİL ÇÜNKİ ÇOK DİK VE BASAMAK ARALARI YÜKSEK ÇOĞU ÇOCUK, YAŞLI, HASTA VE EN ÖNEMLİSİ DE ENGELLİLERİMİZ UNUTULMUŞ. DALAMANA YAPILAN BU 3 ÜST GEÇİT İÇİN BAŞTA TÜM YETKİLİLER VE EMEĞİ GEÇEN HERKESE YAZIKLAR OLSUN DİYORUM. BENCE UTANMALILAR.