Dolar 32,4985
Euro 34,8634
Altın 2.473,90
BİST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 19°C
Az Bulutlu
Muğla
19°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 14°C
Cts 18°C
Paz 19°C

KAVAKLIDERE İLÇESİNE 3 YILDA 41 BİN CEVİZ DİKİLİYOR

KAVAKLIDERE İLÇESİNE 3 YILDA 41 BİN CEVİZ DİKİLİYOR
REKLAM ALANI
Aralık 19, 2015 12:57 pm
1.373
A+
A-

KAVAKLIDERE İLÇESİNE 3 YILDA 41 BİN CEVİZ DİKİLİYOR

 

Kavaklıdere Ziraat Odası başkanı Saffet Karabıyık, ilçede bulunan çiftçilerin 3 yılda 41 bin ceviz fidesi talebinde bulunduğunu talebin tamamının karşılandığını hedefin 200 bin olduğunu söyledi.

 

Kavaklıdere İlçesine Ziraat Odası henüz 3 yıl önce kurulmasına rağmen yapılan başarılı ve özverili çalışmalar sayesinde yörede faaliyet gösteren çiftçilerin talepleri eskizsiz karşılanıyor.  Kavaklıdere Ziraat Bankasıyla zaten bil umum bankacılık hizmetleri alıyoruz ayrıca Milas Denizbank ve Yatağan Vakıfbank ile de tarımsal kredileri hallediyoruz’ diyen Kavaklıdere Ziraat Odası başkanı Saffet Karabıyık yapılan çalışmalar hakkında ayrıntılı bilgi verdi. Karabıyık; ‘Yönetime geldikten sonra Yatağan Tarım Kredi Kooperatifiyle yaptığımız protokol ile çiftçilerimizin gübre gibi bilumum ihtiyaçlarını karşılamaya başladıklarını’ belirtti.

CEVİZ ÖN PLANA ÇIKTI, HEDEF 200 BİN

Karabıyık; ‘Üç yılda İlçemize 2013 de 9 bin, 2014 de 17 bin bu yıl da 15 bin olmak üzere 41 bin ceviz fidanı dikilecek. Bu yılki 15 bin fidanın 8 bini geldi dağıtımı yapılıyor önümüzdeki günlerde 7 bin fidan daha gelecek.  Bilindiği üzere İlçemiz yaylalık dağlık alandır düz arazi çok azdır bu nedenle yörede ceviz ön plana çıktı. Genel olarak çiftçilerimiz çıplak kök Çetnır cinsi cevizleri tercih etmektedir. Bu tür kısa zamanda bol verim yapmaktadır. Çiftçinin yüzünü güldürmektedir. 200 bin ceviz hedefimiz tamamlandığında İlçede doğacak her çocuk artı bin lira Milli gelir kazançla dünyaya gelecektir. Yine geçen yıl 4 bin yerli cevize aşı yapılarak ırk değişikliği yapılmıştır. Odamız bünyesinde faaliyet gösteren İktisadi işletmemiz çiftçilerin ürünlerini pazarlamaktadır’ dedi.

Çiftçilerin her alanda hizmetkârı olduklarını belirten Karabıyık, Odamız 2 personel ile çiftçilerimizin ÇKS işlemleri, ceviz dışında zeytin ve diğer meyve fidanı taleplerini karşılamakta ve yaprak, toprak, su tahlili yaptırma işlerini üstlenmektedir2 ifadesini kulandı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.