Dolar 32,3427
Euro 35,0956
Altın 2.307,92
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 24°C
Az Bulutlu
Muğla
24°C
Az Bulutlu
Cum 26°C
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 26°C

Kaunos Antik Kenti’ni 40 bin kişi ziyaret etti

Kaunos Antik Kenti’ni 40 bin kişi ziyaret etti
REKLAM ALANI
Ekim 21, 2015 9:12 am
1.350
A+
A-

Kaunos Antik Kenti’ni 40 bin kişi ziyaret etti104

 

UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi’nde bulunan 3 bin yıllık tarihe sahip Kaunos Antik Kenti bu sene 40 bin ziyaretçiyi ağırladı

 

Köyceğiz’den karayoluyla yaklaşık 15 kilometre uzaklıkta olan kente, Ortaca’dan iseDalyan Mahallesi’nden hareket eden tur tekneleriyle yaklaşık 10 dakika süren yolculuktan sonra ulaşılabiliyor.

Antik kentte, 3 bin yıl öncesine yolculuğa çıkan ziyaretçiler, 2 bin 400 yıllık kaya mezarları, 5 bin kişilik tiyatro, bazilika, hamam, agora ve Demeter Kutsal Tapınağı ile bin 300 yıllık mozaiklerin bulunduğu alanları gezebiliyor.

UNESCO Geçici Dünya Miras Listesi’nde yer alan antik kent, aynı zamanda Likya-Karya döneminde tuz üretim ve ticareti yapılan liman kenti olma özelliğini taşıyor.

Etrafındaki kaya mezarlarıyla tanınan antik kenti, bu yıl 40 bin kişi ziyaret etti.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Batı Akdeniz Bölgesel Yürütme Kurulu Üyesi Mehmet Çobanoğlu, yaptığı açıklamada, antik kentin ülke tanıtımına ve ekonomiye büyük katkı sağladığını söyledi.

Kaunos Antik Kenti’ni başta İngiltere, Almanya ve Hollanda’dan gelen turistlerin merak ettiğini ifade eden Çobanoğlu, “Kente gelen ziyaretçilerin ilgisini özellikle kaya mezarları çekiyor. Buraya gelen herkes mutlaka kaya mezarlarının fotoğraflarını çekiyor ve paylaşıyor. Bu da bölgenin tanıtımına büyük katkı sağlıyor” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.