Dolar 32,5174
Euro 34,9344
Altın 2.435,08
BİST 9.794,29
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 23°C
Açık
Muğla
23°C
Açık
Cum 25°C
Cts 24°C
Paz 25°C
Pts 26°C

“Kano’da hedef Avrupa

“Kano’da hedef Avrupa
REKLAM ALANI
Mart 16, 2016 8:22 am | Son Güncellenme: Mart 16, 2016 8:23 am
1.639
A+
A-

“Kano’da hedef Avrupa

 

Türkiye Kano Federasyonu’nun 2016 faaliyet programında yer alan Durgunsu Kano Olimpik ve Genç Milli Takım Seçme Yarışları Köyceğiz’de yapıldı.

 

Köyceğiz Su Sporları Merkezinde yapılan yarışlar büyük erkekler, büyük bayanlar, genç erkekler, genç bayanlar, yıldız erkekler, yıldız bayanlar Tekli kayak ve Tekli kano kategorilerinde bin, 500 ve 200 metre mesafelerde yapıldı. Yarışlara 60 sporcu katıldı.

Kategorilerinde en iyi dereceyi elde ederek ilk üç’e giren sporcular teknik kurulun değerlendirmesinin ardından Olimpik ve Genç Milli Takım kadrolarına seçilecek.

 

-Milli sporcu Çağrıbey Yıldırım, “Antalya’da yaklaşık 5 aydır kamptayız, çok sert bir çalışma geçiriyoruz. Geçen sene olimpiyatları kıl payı kaçırdık, yine Avrupa şampiyonasında 80 salise civarıyla madalyayı kaçırdık. Artık bu sene hata istemiyoruz. Önümüzde Fransa yarışları var, orada ülkemizi en iyi şekilde temsil edip madalya almak istiyoruz. Hedefimiz olimpiyatlarda başarı sağlamak”

 

-Tertip Kurulu Başkanı Teknik Koordinatör Fatih Sani, Seçmelere milli takım kamplarında yer alan sporcuların yanı sıra kulüplerden katılımın olduğunu söyledi.

Yarışa, büyükler, gençler ve yıldızlar kategorisinde milli takımda yer alma şansı olan sporcular katıldığını ifade eden Sani, “Seçmelere farklı kulüplerden yaklaşık 60 sporcu katıldı. Çok kaliteli yarışlar oldu. Alınan derecelerde de geçtiğimiz yıllara oranla oldukça güzel gelişmeler gözlemliyoruz. Yarışların sonrasında olimpik ve milli takımın ana kadrosunu belirleyeceğiz. Bu seneki en önemli hedefimiz, 17-18 Mayıs’ta yapılacak olan Avrupa Olimpiyat Seçme Yarışları. Bu yarışa, 2015’in Ekim ayından bu yana aralıksız olarak hazırlanıyoruz. 4 sporcuyla bu sene Türkiye’yi olimpiyatlarda temsil etmek istiyoruz” dedi.

 

-Türkiye Kano Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Sami Mengütay, ise, Kano’nunOlimpiyatlarda en çok izlenen ve madalya alınan spor dalları arasında yer aldığını söyledi.

Mengütay, “Uzun bir süredir yerli ve yabancı antrenörlerle kampımızı devam ettiriyoruz. Burada artık nihai yarışlara gidebilmek için gerekli olan çekirdek milli takımın seçimine ilişkin yarışlar düzenleniyor. Yarışların sonunda teknik kurulumuz toplanacak ve çekirdek milli takım kadrosunu belirleyecek. Belirlenen kadronun ilk hedefi Kıtalar arası Olimpiyat Kotaları yarışlarında ülkemiz adına Rio’da daha fazla sporcuyla katılım için kotayı almak olacak. Türkiye artık bugün uluslararası kano müsabakalarında elemeleri geçen A ve B finallerde yarışabilen derece alan bir ülke konumunda. Gençlerimizin de bu seneki hedefi Avrupa ve dünya Şampiyonaları’nda öncelikle A finalde yarışma, ilk 9’a girmek. İlk 9’a girdiği için de madalyaya ulaşmak için çaba sarf etmek olacak. Çalışmalarımızı federasyonumuz teknik ekibimizle birlikte yürütmektedir. İyi bir atmosferdeyiz. İyi bir ortamdayız. Sporcularımız da çalışmalardan son derece memnunlarmotivasyonları oldukça yüksek. Zannediyorum bu sene çok daha iyi sonuçlar alacağız”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.