Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 12°C
Hafif Yağmurlu
Muğla
12°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

“Jeotermal sondaja hayır”

“Jeotermal sondaja hayır”
REKLAM ALANI
Temmuz 1, 2015 7:59 am
1.411
A+
A-

“Jeotermal sondaja hayır”

 

“Okçular’da/Ortaca’da yaşayanlar olarak; insanların, ağaçların, bitkilerin, hayvanların yaşamını tehdit eden faaliyetlere karşı çıkıyoruz”

 

Ortaca Okçular Mahallesi’nde başlatılan Jeotermal sıcak su arama sondajına tepkiler artarak devam ediyor.
Hafta sonunda Okçular mahalle muhtarlığında toplanan vatandaşlar muhtar Bayram Özalp’den gelişmeler hakkında bilgi istediler. Yaklaşık 30 kişinin katıldığı toplantıda, Muhtar Özalp, sondaj hakkında kendisinin de bilgilendirilmediğini söyledi.
Özalp, konu hakkında vatandaşların tepkisini iletmek ve daha fazla bilgi sahibi olmak için oluşturulacak bir heyetle Muğla valiliği ile görüşmeye gideceklerini söyledi. Muhtar Özalp, 4 Temmuz Cumartesi günü sondaj alanında basın açıklaması yapacaklarını da sözlerine ekledi.
Okçular mahallesi Kapızlık mevkisinde özel bir firma tarafından çamur banyosu, kaplıcalarda kullanılmak üzere 350 ile 400 metre arasında derinlikte sondaj yapılıyor. Sıcak suyun 37-38 derecede olması durumunda firmanın kullanım için 30 yıllık ruhsat talebinde bulunacağı öğrenildi.
Avukat Berna Babaoğlu Ulutaş, vatandaşların talepleri doğrultusunda hukuki sürecin başlatılacağını bildirdi.

-İmza kampanyası başladı
Change.org sitesinde; “MUĞLA VALİLİĞİ SAYIN MAKAMINA” diye başlayan imza kampanyasında şu görüşlere yer verildi.
“Bizler, aşağıda imzası bulunanlar, bölgede yaşayan, insana ve çevreye duyarlı, doğa korumacı, yurttaşlar ve sivil toplum kuruluşlarının, yöredeki derneklerin temsilcileri, yerel yöneticiler, Okçular’da/Ortaca’da yaşayanlar olarak; insanların, ağaçların, bitkilerin, hayvanların yaşamını tehdit eden faaliyetlere karşı çıkıyoruz.
Ortaca’ya bağlı Okçular köyümüzde halen bir jeotermal sondaj çalışması yapılmaktadır. Jeotermal sıvıların içerisinde arsenik, bor, selenyum, kurşun, kadmiyum, florür, hidrojen sülfür, civa, amonyak, radon, karbondioksit ve metan bulunabilmektedir.
Arama ve sondaj çalışmaları ile hava, toprak ve su üzerinde etki başladığından insan yaşamı, topraklarımız ve bitkiler, havanlar üzerindeki tehdit başlamıştır.
Zeytinliklerimizin, tarım ürünlerimizin vegatatif ve generatif gelişmesine mani olacak şekilde kimyevi atık bırakan, ortamı kirleten bir çalışma devam etmektedir.
Jeotermal sondaj yapılan arazi, Okçular’ın içme suyu ve sulama suyu kaynaklarının yakında, zeytinliklerin ve tarım arazilerinin ortasında, Osmanlıdan beri kullanılan Okçular mezarlığına 5 metre mesafede, doğal sit alanı olan Asartepe’nin yakınındadır. Mülkiyeti Maliyeye ait olduğu söylenen arazide yapılan jeotermal sondaj çalışmalarına derhal son verilmelidir. Okçuların doğal ve tarihi güzelliklerine sahip çıkılarak, burada yaşayan insanların ve diğer canlıların yaşamına saygı gösterilerek, jeotermal su sondajının durdurulmasını arz ve talep ederiz. Saygılarımızla”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.