Dolar 32,3812
Euro 35,0207
Altın 2.325,80
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 24°C
Parçalı Bulutlu
Muğla
24°C
Parçalı Bulutlu
Cum 26°C
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 26°C

İztuzu’nda “yürütme” durduruldu

İztuzu’nda “yürütme” durduruldu
REKLAM ALANI
Aralık 1, 2014 1:22 pm
1.490
A+
A-

İztuzu’nda “yürütme” durduruldu

 

Ortaca dalyan’daki İztuzu Plajı’nın işletmeciliğinin belediyeden alınarak özel bir şirkete verilmesiyle ilgili Ortaca Belediyesi’nin  Muğla Valiliği aleyhine Muğla 2. İdare Mahkemesinde açmış olduğu davada “yürütmenin durdurulması” kararı çıktı.

 

Dalyan Turizm Kültür ve Çevre Koruma Derneği’nin daveti üzerine konuyla ilgili Dalyan Mahallesi düğün salonunda bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

 

-“Veriliş yönteminin hukuka uygun olmadığı konusunda ısrar ediyorum”

Bilgilendirme toplantısına katılan Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, “Bu sürecin hiçbir şekilde siyasallaşmamasını istiyorum. Veriliş yönteminin hukuka uygun olmadığı konusunda ısrar ediyorum” dedi.

Karaçelik, verdikleri hukuk mücadelesinde mahkemeden çıkan kararlar doğru yolda olduklarının göstergesi olduğunu ve mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

 

-Vicdan sahibi kamu eliyle çalıştırılmasını istiyor

Geçmiş dönemde bu plajın ilçeye kazandırılmasında siyasi parti gözetmeksizin emeği geçen tüm belediye başkanlarına teşekkür eden Karaçelik şunları kaydetti:

“Vicdan sahibi MHP, AK Parti ve diğer partili arkadaşlarımız buranın gerçekten kamu eliyle çalıştırılmasını istiyorlar. Bu arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum. Geçmiş dönemde bu plajın ilçemize kazandırılmasında emeğei geçen tüm belediye başkanlarımıza teşekkür ederim. Bu plaj için Ayrım yapmadan geçmiş dönemlerdeki tüm başkanlarımız çok çalışmıştı. Bu sürecin hiçbir şekilde siyasallaşmamasını istiyorum. Veriliş yönteminin hukuka uygun olmadığı konusunda ısrar ediyorum. Son olarak tahliye kararıyla ilgili yürütmenin durdurulması kararı çıktı. Şimdi yeni bir hukuk süreci başlamış oluyor. Bundan sonraki süreçte bütün siyasi partili arkadaşlarımızın bizim yanımızda olmalarını istiyorum. Süreçten sonra buranın kamu eliyle işletilmesi için desteklerinizi bekliyorum.”

 

-“Davalı idarenin savunması alınacak”

Ortaca Belediyesinin Muğla Valiliği aleyhine Muğla 2. İdare Mahkemesinde açmış olduğu davanın kararında ”Tahliyeye ilişkin olması ve işletmenin ticari faaliyetinin sürmemesinin telafisi güç zarar doğurabilecek olması nedeni ile davalı idarenin savunması ve ara kararı cevabı alınıp ya da savunma ve ara kararına cevap verme süresi geçip yeni bir karar verilinceye kadar dava konusu işlemin YÜRÜTÜLMESİNİN DURDURULMASINA 27.11.2014 günü oy birliği ile karar verilmiştir” denilerek 2. idare mahkemesince yürütmeyi durdurma kararı alındı.

 

OMR 1495 - İztuzu'nda “yürütme” durduruldu

Karaçelik, İztuzu’nun verilmesi süreci ile ilgili ise şunları söyledi. “Muğla’nın büyükşehir olmasıyla birlikte Dalyan beldesi Ortaca ilçesinin mahallesi olmuştur. Bununla birlikte ilçeye ilgili bakanlıktan gelen yazıda Dalyan belediyesinin işlettiği yerlerin Ortaca Belediye’sine devredilmesi istendi. Bu yazışmalardan sonra  3 Haziran 2014’te Valiliğe davet edildim. Bir beyefendi bana İiztuzu Plajını ihaleye çıkaracaklarını söyledi. O zaman da bu ihalenin hukuka uygun olması gerektğini söyledim. Bunu resmi yazıyla karşı taraftan bize bildirmelerini istedim. Bana İztuzu için ne kadar verebilisin? diye sordular. Bunun bu şekilde olamayacağını kendilerine ifade etmeme rağmen hiçbirşey değişmedi. 12 Haziran’da ise bana İztuzu’nun bir firmaya verildiğine yönelik bir telefon geldi. Kaça ve nasıl verildiğini sorduğumda ise 1 milyon 400 bin liraya verdiklerini söylediler. Böyle ihale görülmemiştir. Neye göre verildiği konusunda ise halen bir açıklama alamadık. Burada herhangi bir ihale olmadı sadece telefonla ve yetkiliyle görüş alışverişinde bulunduk. İhalenin hangi şartnameye göre olduğu belli değil.”

Konuşmanın ardından, Karaçelik toplantıya katılan vatandaşların sorularını yanıtladı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.