Dolar 32,3184
Euro 35,0487
Altın 2.307,01
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 24°C
Parçalı Bulutlu
Muğla
24°C
Parçalı Bulutlu
Cum 26°C
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 26°C

İztuzu Plajındaki işgal sonlandırıldı

İztuzu Plajındaki işgal sonlandırıldı
REKLAM ALANI
Haziran 2, 2016 6:24 am
1.403
A+
A-

İztuzu Plajındaki işgal sonlandırıldı

 

Muğla Valiliği, ‘Suçu önlemek, toplumsal olayların önüne geçmek’ ibaresi ile aldığı karar doğrultusunda, işgalci olduğu iddia edilen Dalçev şirketini 20 gün önce izinsiz girdiği ve işletme faaliyetlerine başladığı İztuzu Plajı’ndan kolluk kuvvetleri marifetiyle boşalttırdı.

OMR_0295 6 5

 

 

Ortaca’nın Dalyan Mahallesinde işletme hakkı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde (MSKÜ) olan İztuzu Plajı’nda, işgalci olduğu ileri sürülen Dalyan Çevre Turizm Ticaret Limited Şirketi’nin (DALÇEV) tahliyesi için Muğla Valiliği karar aldı.

‘Suçu önlemek, toplumsal olayların önüne geçmek’ ibaresinin kullanıldığı karar, Muğla Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü yetkililerince, DALÇEV yetkililerine tebliğ edildi.

DALÇEV’in 1 numaralı büfedeki faaliyeti ve plajdaki faaliyetleri sonlandırıldı. Plajdaki şezlong ve jeneratörler, üniversitenin plaj işlemesinde çalışan personel tarafından güvenlik güçleri gözetiminde boşaltıldı. Plajdan feribotla taşınan malzemeler yediemine teslim edildi.

Yaklaşık 50 kişiden oluşan jandarma ve komando timleri çevrede güvenlik önlemi aldı.

DALÇEV A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Oruç plajdan cebir ile boşaltıldıklarını söyledi.

Ramazan Oruç, “Yargıtay bizim protokolümüzün geçerliliğini onaylamasına rağmen Muğla Valisi emretti diye şuanda bizim şirket merkezimiz olan dünyaca ünlü İztuzu plajı Dalyan boğaz ağzından zorla, cebirle çıkartılıyoruz. Maalesef artık Yargıtay’ın kararı bile şu anda hiç önemli değil. Hakkımızı aramaya devam edeceğiz” dedi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi danışmanı (MSKÜ) Mehmet Ayhan, plajınüniversiteye tahsisine ilişkin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile üniversite arasında yapılan bir protokol olduğunu ifade etti.

Bu protokolün iptali istemiyle ilgili firmanınMuğla İdare Mahkemesi’ne dava açtığını kaydeden Ayhan, “Şu anda Muğla İdare Mahkemesi 2015’e 739 sayılı kararla açtıkları davalarını reddetti ve plajın üniversiteye teslim edilmesi gerektiğini belirtti. Dolayısıyla biz Valiliğe müracaat ettik. Valilikte hem bu kararın uygulanması, hem de 5442 sayılı yasa gereği bize burayı boşaltıp teslim ediyor. Önce, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına teslim edilecek. Çevre ve şehircilik Bakanlığı da bize teslim edecek”

-Bakanlık Üniversiteye verdi

2014 yılında Plajın Boğazağzımevkisindeki günübirlik alan ve tesislerin işletme hakkı, Muğla Valiliği bünyesinde kurulan Muğla Çevre Koruma Vakfı Turizm Limited Şirketi (MUÇEV) tarafından DALÇEV’e verildi. İztuzu plajının işletmecisi Ortaca Belediyesi itiraz ederek hukuki yollara başvurdu. İhaleyi iptal ettirerek yürütmenin durdurulmasını sağladı.

Plajın özel şirkete kiralanması sürecinde ise çevreciler tarafından İztuzu plajında günlerce eylem yapılmıştı. İztuzu plajının özelleştirilmesine karşı çıkan çevrecilerin yaptığı eylemlerin ardından, dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, MUÇEV Turizm Ticaret Limited Şirketi’nin 2014 yılında özel bir şirkete verdiği İztuzu plajının ihalesini iptal ederek Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesine vermişti.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.