Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 12°C
Hafif Yağmurlu
Muğla
12°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

İlk turist kafilesi geldi

İlk turist kafilesi geldi
REKLAM ALANI
Mart 26, 2013 11:12 am | Son Güncellenme: Mart 26, 2013 11:13 am
1.328
A+
A-

OKN00191 - İlk turist kafilesi geldiOKN00016 - İlk turist kafilesi geldiİlk turist kafilesi geldi

Muğla’nın gözde turizm merkezlerinden Dalyan’a ilk turist kafilesi geldi. Yaklaşık 850 kişiden oluşan kafile, Kaya mezarları ve doğal güzelliklerle dolu Dalyan kanalında tekne turuna katıldı. İztuzu kumsalında yürüyüş yapan turistler kanalda tekneciler tarafından satılan Mavi yengeç yeme fırsatı buldular.

Geçtiğimiz yıl yaklaşık 850 bin turistin Dalyan’ı ziyaret ettiğini kaydeden Dalyan Tekne Kooperatifi başkanı Atilla Gültekin bu yılki hedeflerinin 1 milyon turisti ağırlamak olduğunu söyledi.

*Turistlerin vazgeçilmezi Mavi yengeç

Dalyan kanalında mavi yengeç tutarak pişirip turistlere satan Pınar Kaya öncesattıkları mavi yengeç’in özelliklerini anlattı.

Kaya “haşladıktan sonra ızgaraya koyuyoruz. Yanında limonla müşteriye ikram ediyoruz. Balıksı bir tadı var. Beyaz bir eti vardır ve çok lezzetlidir. Vitamin yönünden çok yüksek bir değere sahiptir. Deniz ürünü olarak da 1 tane mavi yengeçte 1 kilo balığa eşdeğer vitamin vardır”

*Dalyan’a hayran kaldılar

*Tatilcilerden Ferry Weyts (Belçikalı)“Mavi yengeç’i çok beğendik. Tek tavsiyem bu bölge içinde Dünyanın görmesi gereken bir yer, çok güzel”

*De KerpelMarijke (Belçikalı) “Türkiye’ye ilk defa geliyorum. Burası nefes kesen bir yer. Kesinlikle bir daha geleceğim, herkese tavsiyem olsun. Mavi yengeç çok güzel bir hayvandı, çok güzel hazırlanmıştı ve yemesi de çok güzeldi. Dalyan kanalı ise çok güzel sessiz nefes kesici bir güzelliği var”

Dalyan Tekne Kooperatifi başkanı Atilla Gültekin geçtiğimiz yıl yaklaşık 850 bin turistin Dalyan’ı ziyaret ettiğini, bu yılki hedeflerinin ise 1 milyon turisti ağırlamak olduğunu söyledi.

Atilla Gültekin “bu gün tarihi itibariyle 20’ye yakın tur otobüssüyle müşterilerimiz Antalya’dan Dalyanımızı ziyaret için geliyorlar. Bu gün 850 kişi bekliyoruz. Teknelerimiz faal durumda. Müşterilerimizi bu gün alıp Dalyanımızın çeşitli güzelliklerini göstermek amacıyla tura çıkarıyoruz. Kaya mezarlarını, Kaunos antik şehrini, Dalyan plajını ziyaret edecekler ve burada plajımızda caretta kaplumbağa türlerini izleyecekler, sonra mavi yengeç dediğimiz yengeçleri hem yeme ve hem de izleme fırsatı görecekler ve mutlu bir şekilde ayrılacaklar” dedi.

*Hedef 1 milyon turist

Hedeflerinin 1 milyon turist ağırlamak olduğunu kaydeden Gültekin, “Bu günkü tura katılanlar arasında Almanya’dan, Fransa’dan, Rusya’dan, İngiltere ve Belçika’dan olmak üzere çeşitli ülkelerden misafirlerimiz geliyorlar. Dalyanımız gerçekten sadece Türkiye’nin değil dünyanın gözbebeği halinde. Çünkü burada sadece kum, deniz, güneş yok. Tarihi güzellikleri, kaplıcaları, çamur banyoları, yeşili, doğası, coğrafyası, kanalı, gölü, balıkları, kaplumbağası, yengeçleri yani ismini sayamayacağım çok çeşitli alternatif turizmin özelliklerine sahip bir bölge. Onun için yoğun bir taleple karşı karşıyayız. Geçen yıl 850 bin kişiye yakın yerli ve yabancı turisti Dalyan bölgemizde ağırladık. Bu yıl hedefimiz Dalyan olarak, Dalyanlılar olarak 1 milyon turisti hedefliyoruz. Buna göre hazırlıklarımızı yaptık. Bugün itibariyle de yolcularımız, misafirlerimiz gelmekteler. İnşallah 1 milyon turisti burada en iyi şekilde ağırlayıp tüm Dalyan esnafına, bölge ve Türk turizmine katkıda bulunmak tek amacımızdır” diye konuştu.

Ömer Kundakçı

 

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.