Dolar 32,5875
Euro 34,8655
Altın 2.496,07
BİST 9.694,07
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 12°C
Hafif Yağmurlu
Muğla
12°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 23°C
Sal 21°C

İl Jandarma Komutanlığından Basın Duyurusu

İl Jandarma Komutanlığından Basın Duyurusu
REKLAM ALANI
Kasım 26, 2014 2:21 pm
1.868
A+
A-

İl Jandarma Komutanlığından Basın Duyurusu

14 Haziran 1839 yılında kurulan ve bu yıl 175 yaşında olan Jandarma Teşkilatı Ülke yüzölçümünün %87’sinde emniyet ve asayiş görevini büyük bir özveri ile yürütmektedir.

 

Bu görevini daha etkin ve seri bir şekildi yürütebilmek maksadıyla Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde 1996 yılından itibaren Jandarma Motorlu Asayiş Timleri teşkil edilmiş olup, bugün ülke genelinde 40 ilde toplam 104 Jandarma Asayiş Timi görev yapmaktadır.

 

Jandarma Asayiş Timi (1) Astsubay ve (3) Uzman Jandarma Personeli olmak üzere toplam (4) rütbeli personel ve (2) motosikletten oluşmaktadır. Tim Komutanı Astsubay olup, en kıdemli Uzman Jandarma Tim Komutanı Yardımcılığı görevini ifa etmektedir.

 

Bu timlerde görev yapacak olan personelde A2 sürücü belgesi olması şartı ile istekli ve deneyimli olmaları aranmaktadır. Gerekli şartlara sahip olan personel uzman psikologlarca “ Kitle Psikolojisi Eğitimine “  alınmayı müteakip (4) hafta süreli “ Motosiklet Sürücü Temel Kursu “ ile yine (4) hafta süreli “ Trafik Kursu “’na tabi tutularak görevlendirilmektedir.

 

Jandarma Motosikletli Asayiş Timleri görev yapmış oldukları İlçelerin Jandarma sorumluluk sahasında suç işlenmesini önlemek, vatandaşların huzur ve güven içerisinde yaşamlarını sürdürmelerini sağlamak ve emniyet ve asayişi temin için önleyici hizmet devriyesi görevini icra etmektedir.

 

Bu devriye faaliyetlerini ise daha çok trafiğe sınırlı olarak müsaade edilen turistik alanlarda, sahil şeritlerinde, mesire ve piknik alanları ile ören yerlerinde, ormanlık bölgelerde icra etmektedirler.

 

Ayrıca vatandaşlarımızın karayollarında güven içerisinde yolculuk yapmalarını sağlamak, aranan şahısları yakalamak, suçta kullanılmış veya kullanılabilecek olan silah, araç, gereç ve malzemelerle her türlü uyarıcı ve uyuşturucu madde ile kaçakçılığı konu olabilecek diğer malzemeleri ele geçirmek maksadıyla yol kontrol ve arama faaliyetlerini yerine getirmektedirler.

 

Ulaşım yolları üzerinde önemli miktarda patlayıcı madde, para ve posta nakilleri ile devlet büyükleri ile diğer özel korumalı kişilerin seyahatleri esnasında koruma görevi de icra etmektedirler.

 

Jandarma sorumluluk bölgesinde meydana gelen olaylara, alınan ihbar ve şikayetler doğrultusunda müdahalede bulunarak faillerin yakalanması ve olayların aydınlatılması Jandarma Asayiş Motosiklet Timlerinin görev yelpazesi içerisinde bulunmaktadır.

 

Jandarmayı temsil eden renklerin kırmızı “ Yüksek Güveni “ mavi ise “ Derin Gücü “ simgelemekte olup,  bir kanun ordusu olan ” Jandarma “ milletimizin güven ve itimadını yücelterek emniyet ve asayiş ile ülkemizin birlik ve  bütünlüğünü korumaya devam edecektir.

 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.