Dolar 32,4905
Euro 34,9626
Altın 2.434,41
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 23°C
Açık
Muğla
23°C
Açık
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 26°C

İL İSTİHDAM VE MESLEKİ EĞİTİM KURULU TOPLANDI

İL İSTİHDAM VE MESLEKİ EĞİTİM KURULU TOPLANDI
REKLAM ALANI
Kasım 14, 2013 5:48 pm
1.422
A+
A-

DSC 9130 - İL İSTİHDAM VE MESLEKİ EĞİTİM KURULU TOPLANDI

İL İSTİHDAM VE MESLEKİ EĞİTİM KURULU TOPLANDI

Muğla İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2013 yılı Ekim ayı toplantısı, 25 Ekim 2013 tarihinde Valilik toplantı salonunda Kurul Başkanı Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantıya, Vali Mustafa Hakan Güvençer, Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, Vali Yardımcısı Sebahattin Kapucu, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İlyas Sarıyerli,  İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Veli Çelik, İl Milli Eğitim Müdür Vekili, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Ahmet Bayramer, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü personeli katıldı.

Toplantıda dört gündem maddesi değerlendirilerek kararlar alındı. Toplantının ilk gündem maddesi olan Hasta Kabul-Kayıt Görevlisi kursunun düzenlenmesi konusunda Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İlyas Sarıyerli yaptığı açıklamada, “Özellikle özel hastanelerden ve Sağlık Meslek Liselerinden gelen talepler üzerine en az 12 kişi en fazla 25 kişi olacak bir grup kurularak kursun açılmasını planlıyoruz.” dedi. Açıklanmanın ardından Hasta Kabul-Kayıt Görevlisi Kursunun açılması konusunda karar alındı.

 

Diğer yandan, daha önceden Kavaklıdere ilçesinde açılan ve hala devam eden ceviz yetiştiriciliği kursuna gelen yeni taleplerden dolayı 12 kişilik Ceviz Yetiştiriciliği kursuna ek bir kurs ile Bodrum ve Yatağan ilçelerinde 15 kişilik Ağ Destek Elemanı yetiştirilmek üzere yeni bir kursun açılması yönünde karar alındı.

 

Toplantıda alınan diğer bir karar ise şöyle:

 

Dalaman Kaymakamlığı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün talebine istinaden Dalaman Açık Ceza İnfaz Kurumunda hükümlülere yönelik olarak 1 Grup Aşçı Çırağı, Arı Yetiştiriciliği 1 Grup, 1 Grup Et ve Et İşletmeciliği, 1 Grup Süt Sığırcılığı Yetiştiriciliği ve 1 Grup Gül Yetiştiriciliği kurslarının açılacak.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sağlık Müdürlüğü tarafından İlimiz Merkez İlçe Anadolu Sağlık Meslek Lisesinde öğrenim gören ve mesleki eğitim uygulamalarını yapacak olan 120 öğrencinin tümüne mevzuat gözden geçirilerek staj ücretlerinin ödenmesi konusunda inceleme yapılması yönünde karar alındı.

Bodrum İlçesi Gündoğan Fahriye Ilıcak Teknik Ve Endüstri Meslek Lisesi ve Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi bünyesindeki ahşap tekne yapımı konusunda eğitim veren ve bu yıl hiç kayıt yapılmayan Denizcilik Anadolu Meslek Lisesinin kademeli olarak kapatılmaması, sektör temsilcileri ile görüşülerek daha çok rağbet edilen fiber glass tekne üretimi eğitimi veren bir okula dönüştürülüp dönüştürülemeyeceği konusunda araştırma yapılması yönünde karar alınırken,  aynı zamanda İnşaat Teknolojileri alanı ile bu alana ait Yapı İç Mekân Dekorasyonu dalı açılması ve Elektrik-Elektronik Teknolojisi alanı ile bu alana ait Ev Aletleri Teknik Servis dalının açılması konusunda görüş birliğine varıldı.

Daha sonra, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İlyas Sarıyerli, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü Aktif İşgücü Daire Başkanlığının UMEM Beceri’10 Projesi kapsamında açılan kursların istihdam yükümlülükleri konulu yazısı hakkında kurula bilgi verdi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.