Dolar 32,3862
Euro 35,0429
Altın 2.326,30
BİST 9.137,00
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Parçalı Bulutlu
Muğla
26°C
Parçalı Bulutlu
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 27°C
Sal 24°C

İkinci el eşyalar “Can Dostlara”

İkinci el eşyalar “Can Dostlara”
REKLAM ALANI
Nisan 29, 2017 8:10 am | Son Güncellenme: Nisan 29, 2017 8:18 am
1.980
A+
A-

İkinci el eşyalar “Can Dostlara”

 

Ortaca’da Hayvan Dostları Derneği (HAYDOS) tarafından, sokak ve barınaktaki hayvanlara ilaç ve mama temin etmek için kullanılmayan kıyafet ve eşyalardan oluşan “Hayvan Dostları İkinci El Pazarı”isimli mağaza açıldı

OMR 0450 - İkinci el eşyalar “Can Dostlara”

OMR 0415 - İkinci el eşyalar “Can Dostlara”

1 6 1 - İkinci el eşyalar “Can Dostlara”

 

Vatandaşların bağışladığıeşyalar, burada 50 kuruş ile 40 lira arasında değişen fiyatlara satılarak sokak ve barınak hayvanlarına ilaç ve mama desteği sağlanıyor.

HAYDOS Başkanı Türkan Dağdelen, Hayvan Dostları Derneği olarak barınakta ve sokaklarda yaşayan kedi ve köpeklerin bakımı için proje geliştirdiklerini söyledi.

İnsanların hayvanlara yardım etmesi için çok zengin olmasının gerekmediğini ifade eden Dağdelen. “insanların yardım için ille de çok parası olması gerekmiyor. Ama fakir de olsa, orta yollu da olsa, zengin de olsa her insanın evinde kullanmadığı hiçbir zaman giymediği elbise, takmadığı kolye, hiç kullanmadığı bir çanta gibibir sürü eşya oluyor. Düşündük taşındık insanlardan bağış almak yerine, bağış yapamayan insanlar evdeki kullanmadığı eşyaları bize yollasın istedik. Kampanyamıza olumlu yanıtlar geldi. Bize gelen eşyaları yıkıyoruz, ütülüyoruz, gruplara ayırıyoruz. 3-5 kuruşa satıyoruz. Gelen geliri de ilaç, mama, kulübe ve tamirat olarak harcıyoruz” dedi.

Sosyal paylaşım siteleri üzerinden başlatılan kampanyaya Türkiye’nin dört bir tarafından hayvan dostlarının destek verdiğini ifade eden Dağdelen,“hayvan dostları bize kullanmadığı eşyaları postayla yolluyor, biz de bunları ayrıştırıyoruz. Sadece dükkanda değil. Cuma ve Perşembe günleri Ortaca ve Dalaman ilçelerinin halk pazarlarında da satıyoruz. Fiyatlarımız 50 kuruştan, 30-40 liraya kadar gidiyor. Çok güzel gelinlikler var, damatlıklar var. Bunları da çok cüzi rakamlara kiralıyoruz. Almak isteyenlere de satıyoruz. Ben buradan bir kez daha bizlere kullanmadıkları eşyaları bağışlayan hayvan dostlarına, gönüllülere çok teşekkür ediyorum. Ne olur bizleri yalnız bırakmayın. İlle de çok paranız olması gerekmiyor. Kullanmadığınız eşyalarla da bir hayvan kurtarabilirsiniz. Biz bunu görüyoruz da zaten, bize çok ciddi bir desteği oluyor. Herkese buradan bir kez daha çok teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.

-Hayvan Dostu Şebnem Ateş, kendi çapında bir hayvan gönüllüsü olduğunu, elinden geldiği kadar yardıma muhtaç hayvanlara destek olmaya çalıştığını söyledi.

Hayvan Dostları Derneği’nin yaptığı çalışmaları sosyal medyadan sürekli takip ettiğini anlatan Ateş, “sokak ve barınakta yaşayan can dostlarımız için böyle bir kampanya başlatıldığını öğrendim. Bende kendi evimde kullanmadığım eşya, kıyafet, takı işime yaramayan ne varsa onları getirip Türkan hanıma, hayvan dostları derneğine teslim ettim. Benim gibi maddi olarak yardımcı olamayacak ama elinde kullanmadığı eşyaları olan tüm hayvan severlere bunu yapmalarını tavsiye ederim. Bu eşyalar Ortaca’da ikinci el eşya dükkanında ayrıca Ortaca ve Dalaman’da pazarda satılarak küçük de olsa maddi gelir sağlanıyor. Hayvanlar için bir dokunuş, bir pati de bizden olsun diyerek destek olalım” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.