Dolar 32,3652
Euro 34,9704
Altın 2.323,66
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Parçalı Bulutlu
Muğla
26°C
Parçalı Bulutlu
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 26°C
Sal 23°C

Hayvan yetiştiricilerine eğitim

Hayvan yetiştiricilerine eğitim
REKLAM ALANI
Mayıs 6, 2014 9:31 am | Son Güncellenme: Mayıs 5, 2014 6:35 pm
1.415
A+
A-

Hayvan yetiştiricilerine eğitim

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğünce Merkez İlçeye bağlı Yeşilyurt beldesi hayvan üreticilerinden gelen istek doğrultusunda Yeşilyurt belediyesi toplantı salonunda “ Yem Bitkileri üretimi ve Süt Sığırcılığı” eğitimi 36 kişinin katılımı ile tamamlandı.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğünce Merkez İlçeye bağlı Yeşilyurt beldesi hayvan üreticilerinden gelen istek doğrultusunda Yeşilyurt belediyesi toplantı salonunda “ Yem Bitkileri üretimi ve Süt Sığırcılığı” eğitimi 36 kişinin katılımı ile tamamlandı. 24 Şubatta başlatılan eğitim çalışmaları 28 şubatta sonlandırıldı. Hayvan üreticilerimizin yoğun ilgi gösterdiği kurs da öncelikli olarak “Yem Bitkileri Üretimi” konularında ayrıntılı bilgiler verildi.

Müdürlüğümüzün Eğitim ve Yayım Programı kapsamında düzenlenen eğitimde hayvanların beslenmesi amacı ile yetiştirilebilecek yem bitkileri konusunda kuru şartlarda yetiştirilebilecek lenox, Dane Sorgum, Yem Bezelyesi , Fiğ , Triticale, Arpa ve Hayvan Şalgamı ile sulu ortamlarda yetiştirilebilecek olan silajlık Mısır, Sorgum Sudan Melezi, Tirinova, Caramba , Caramba Mix, Yonca , Hayvan Pancarı gibi bitkilerin üretimi konularında ayrıntılı bilgiler verildi. Hayvan üreticilerine Yeşilyurt, Bayır ve Salih Paşalardaki İl Müdürlüğümüzün kurduğu demonstrasyon sahaları gezdirildi. Ayrıca Süt sığırcılığı konularında da rasyon hazırlama ,ahır ve barınaklar, meme sağlığı gibi konularda ayrıntılı bilgiler verildi. Yine kursa katılan üreticilerimizi Yatağan il Müdürlüğü teknik elemanlarının katılımı ile yöredeki en modern çiftliklerden birisine çiftlik gezisi düzenlendi .Gezide çiftlik Veterineri tarafından hayvan yetiştiriciliği konularında ayrıntılı bilgiler verildi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.