Dolar 32,3363
Euro 35,1170
Altın 2.239,10
BİST 8.734,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 14°C
Yağmurlu
Muğla
14°C
Yağmurlu
Çar 14°C
Per 14°C
Cum 13°C
Cts 14°C
REKLAM ALANI
Ocak 19, 2018 2:03 pm
1.694
A+
A-

Hayvan Dostları Derneği’nden (HAYDOS) açıklama

“Mağduriyetimi giderin”

Geçtiğimiz günlerde bölgedeki bir otomotiv firmasından aldığı araç ile ilgili sıkıntı yaşayan HAYDOS başkanı Türkan Dağdelen, mağduriyetinin giderilmesi için FORD Otosan Genel Müdürlüğün’den yardım istedi.

Türkan Dağdelen -

-Aracı sokak hayvanları için aldım

Türkan Dağdelen sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında “İçinde yaklaşık 800 mağdur hayvanın yaşadığı, Türkiye’nin en büyük, tek özel bakım evinin (halkın deyimi ile barınak) ve derneğin maddi manevi kurucusu ve başkanıyım. Dalaman ve Ortaca belediyeleri ile 5199 sayılı yasa gereği, protokol imzalayarak Dalaman, Ortaca ilçelerinde ve ilçelere bağlı köylerde dahil olmak üzere üç yüz altmış beş gün 7/24 mağdur hayvanlara gönüllü olarak hizmet vermekteyiz. Sadece kendi bölgemizde değil, hayvanların en çok mağdur olduğu illerden biri olan Burdur ilinin Gölhisar, Yeşilova, Çavdır ilçelerinde imkanlarımız elverdikçe kısırlaştırma yapıyoruz. Tamamen sokak hayvanları için kullanılmak üzere yine şahsıma ait olan arsayı satarak bölgenin en büyük otomotiv firmasından bir kamyonet türü araç aldım” dedi.

-Beni hatalı göstermeye çalışıyorlar

Firmanın nakit verdiğim takdirde 2000 liraya sigorta ve kasko edeceklerini teklif ettiklerini de aktaran Dağdelen, “Yaşadığım ilçede, aracın ruhsat ve sigorta işlemlerini yaptığımda aldığım aracın kamyonet değil kamyon sınıfında olduğu çıktı. Dolayısı ile sigorta ve kasko ücreti iki katına çıkmış ve ne şahsımın nede bakım evinde çalışan 11 personelin ehliyetleri bu aracı kullanmaya yeterli değildi. Zaten aracı alırken asla kamyon talebim olmadı. Hemen satışı yapan iki personele ulaşmaya çalıştım. Telefonlarıma dönmeyince mesaj attım ve mesaj görülmesine rağmen tarafıma dönüş yapılmadı ve araya yılbaşı girdi. Yaptığımız konuşmalarda tarafımı hatalı bularak tamamen ciddiye almadılar ve telefonlarımıza kimse cevap vermez hale geldi. Bunun üzerine, konuyla ilgili yerel medyanın yaptığı haberin arkasından, firma tarafıma dönerek konuyu en kısa zamanda halledeceklerini, ama yapılan paylaşımların silinmesini rica ettiler ve bende sildim. Aradan iki hafta geçmesine rağmen bir gelişme olmadı tam tersine, detaylarına girmeyeceğim konularla, el altından sopa göstererek, ehliyet sınıflarını yükseltmemiz, proje çizdirip aracı kamyondan kamyonete çevirmemiz gibi akıl ötesi önerilerde bulundular.

Firma ile yol alamayınca Ford genel merkezini arayarak durumu anlattım. Ertesi gün firma konuyu çözeceklerini, araca alıcı buldukları fakat alıcının 96 bin değil de, sadece 94 bin lirası olduğu söylediler, ben kabul etmeyince tamam 96 bin ödeyecek diyerek, araçla birlikte Muğla’ya gelmemi teklif ettiler. Kendilerine, kendimin geleceğini fakat aracı getiremeyeceği, çünkü aracı kullanmaya ehliyetimin yetmediğini, fakat aracı kullanabilecek birini bulacağımı ama yolda olası bir olumsuzluğun sorumluğunu kabul ederlerse aracı öyle getireceğimi söyledim. Son dakika yani dün (18 Ocak 2018) yine firma yetkilisi arayarak “Türkan hanım, gelmeden maliyeye uğrayın, vergisini ödeyiniz” dedi. Israrla bu miktar kadardır dediğimde, miktarı sistemde göremediklerini, bunu benim yapmam gerektiğini söylediler. Maliyeye uğradığımda 2.268.00 lira ödemesi çıktı. Bunun üzerine mağdur olanın ben olduğumu, hiç kullanmadığım, üstelik satıcı tarafından eksik bilgi ile satılmış bir araç için 2.268.00 lirayı ödemeyi kabul etmediğimi ve paramın da olmadığını söyledim. Son olarak yetkili ben size yardım etmeye çalışıyorum, 96 bin liranızı kurtarıyorum, siz sorun çıkarıyorsunuz, tabiri caizse “bundan sonra ne haliniz varsa görün” dermiş gibi bir tavırla konuşmayı bitirmiştir. Soruyorum madem, bana kamyon sattınız, madem benim kamyon aldığımdan bilgim vardı, o zaman neden kamyon değil de kamyonet ücreti 2000 tl sigorta teklifi yaptınız?

Faturada neden kamyon yazmıyor? Bu aracı çok zor şartlar altında, gariban sokak hayvanlarına hizmet etmek için aldım, daha ödenmeyen 28 milyar  borcu var, bu parayı alın terimle kazandım ve kamu yararına hizmet etmek için harcayacağım, mağdurum, asla pes etmiyorum “yaman hırsız,ev sahibini bastırırmış” hesabı beni sindiremezsiniz, bu işin peşini bırakmam, firmayı şiddetle kınıyorum, gerekirse Koç ailesine ve Başbakana kadar çıkarım” paylaşımında bulundu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

  1. Meraklı dedi ki:

    Haber üzerinden 1 ay geçmiş, bir gelişme var mı?
    Benim tavsiyem bayinin attığı bu kazık için baskı oluşturmak adına istanbul’a gelip genel merkezleri önünde pankart açın hatta yumurta atın.