Dolar 32,3143
Euro 35,1060
Altın 2.290,78
BİST 9.057,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 24°C
Az Bulutlu
Muğla
24°C
Az Bulutlu
Cum 26°C
Cts 25°C
Paz 27°C
Pts 26°C

Havacı oldular, havalarını attılar

Havacı oldular, havalarını attılar
REKLAM ALANI
Mayıs 13, 2015 7:56 am
1.838
A+
A-

Havacı oldular, havalarını attılar

OMR_0497OMR_0518

 

Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında 8 engelli ve ailesi, Hava Meydan Komutanlığı’nda düzenlenen törenle “askerlik gururunu” yaşadı. Ellerine yakılan kınalarla davul zurna eşliğinde asker ocağının yolunu tuttular.

 

Üniformalarını giyerek tören alanına gelen engelliler, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından askerlik yeminini etti. Yemin töreninin ardından engellilere terhis belgeleri verildi.

 

-Sırtımız yere gelmez

Dalaman Hava Meydan Komutanı Albay Murat Selçuk Çol, törende yaptığı konuşmada, çok duygulandığını, ağlamamak için kendini zor tuttuğunu söyledi.

Özel eğitim kurumlarında eğitim alan çocukları başarılarından dolayı kutlayan Çol, “Bu çocuklar düne kadar sizlerin çocuklarıydı. Bu saatten sonra bizim, devletin çocukları. Yalnız değilsiniz.  Bu çocuklarımız 1 gün de eğitim alsa 8 ay da eğitim alsa başarıları hiç eksik olmazdı. Evladını davulla zurnayla askere gönderen bir milletin hiçbir zaman sırtı yere gelmez” ifadesini kullandı.

 

-İmkanlarımız elverse de askerliğimizi tam yapsaydık

Uygulamaya katılan engelli Muhammet Zakir Korkmaz da duygularının kelimelerle tarif edilemeyeceğini söyledi.

Engellerinden dolayı askerlik yapamadıklarını vurgulayan Korkmaz, “Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bize verdiği değerle bir gün de olsa askerlik yapıyoruz. Milli duygularımız daha da kabarıyor. Keşke imkanlarımız elverse de askerliğimizi tam yapsaydık. Buna da şükürler olsun. Teşekkür ediyorum” dedi.

Muhammet Zakir Korkmaz’ın babası İrfan Korkmaz ise her anne, babanın yaşamak istediği, “evladını askere gönderme” duygusunu kendilerinin de yaşadığını dile getirerek, bunun için Türk Silahlı Kuvvetleri’ne teşekkür etti.

 

-Önemli olan çocuklarımızın mutluluğu

Coşku Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Eylem Tan “engelliler haftası vesilesiyle her yıl olduğu gibi çocuklarımız temsili askerlik yaptılar. Bizler çocuklarımızın mutluluğunu hedefliyoruz. Komutanlarımızın da bizlere bu anlamda destek vermeleri bir günde olsa bizleri burada ağırlamaları çok anlamlı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz”  diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.