Dolar 32,3865
Euro 35,0590
Altın 2.326,65
BİST 9.096,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Parçalı Bulutlu
Muğla
26°C
Parçalı Bulutlu
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 27°C
Sal 24°C

Hastane personeline tam not

Hastane personeline tam not
REKLAM ALANI
Kasım 5, 2016 1:23 pm
1.391
A+
A-

Hastane personeline tam not

Sağlık Bakanlığı Hastane Afet ve Olağandışı Durumlara Hazırlık kapsamında Dalaman Devlet Hastanesinde arama ve kurtarma tatbikatı yapıldı. Hastane personeli verilen eğitimi pratikte uygulayarak tam not aldı.

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

Tatbikat öncesi personele arama kurtarma, hasta ve personelin olağandışı durumlarda yapacakları çalışmalarla ilgili bilgi verildi.

Planlanan senaryo gereği hastanede çıkan yangın sonrası hastalar sağlık personeli tarafından güvenli bölgelere çıkarıldı. UMKE ekipleri ve itfaiye personeli arama kurtarma çalışması yaptı. İçeride mahsur kalan hastalar ekipler tarafından kurtarıldı.

Tatbikatı Muğla KHB İdari Hizmetler başkanı Dr. Oğuz Öksüzler, Mali Hizmetler Başkanı Hüseyin Aksoy, Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz ilgiyle izledi. Tatbikata, Muğla Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Dalaman Devlet Hastanesi personeli, İl Sağlık Müdürlüğü 112 ekipleri, UMKE, Dalaman İtfaiye Gurup amirliği, İlçe Emniyet Müdürlüğü personelinden oluşan 170 kişi katıldı.

Dalaman Devlet Hastanesi Sivil Savunma sorumlusu Ömer Turgut, hastanede afet planlama yönetimine göre her yıl iki defa düzenli olarak yangın ve kurtarma tatbikatı yapıldığını söyledi.

Muğla yöresinde yapılan bütün tatbikatlara katıldıklarını ifade eden Turgut “Hastanemiz içerisinde 20 kişilik hem arama kurtarma, hem kurtarma olmak üzere ayrı ayrı ekibimiz var. Uluslararası alanda yapılan tatbikatlara göre kendimizi hazırlıyoruz, kendimizi sürekli güncelliyoruz” dedi.

Muğla KHB İdari Hizmetler başkanı Dr. Oğuz Öksüzler ise,Muğla Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği olarak ilçe hastanelerinde periyodik olarak afet planlarını yaptıklarını tatbikatlarla da pratik yaptıklarını belirtti.

Tatbikatları sene içinde periyodik olarak tüm hastanelerde uyguladıklarını dile getiren Öksüzler “Bu zaten bizim yönetmeliklerimizde belirlenen periyodik olarak yapmamız gereken tatbikatlardan biri. Hastanelerimizin olası bir yangın tehlikesiyle karşı karşıya kaldığı zaman herkesin neler yapabileceğini bilmesi ve ona göre hazırlıklı olmasını istiyoruz. Bugün Dalaman ilçe Devlet hastanemizde yaptık başarıyla sonuçlandırdık ve herkesin de belirlenen rollerini gayet güzel ve başarılı bir şekilde ortaya koymasından mutluluk duyuyoruz. Bunu diğer hastanelerimizde de yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Öksüzler, tatbikatları, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, UMKE birimi, belediyelerin itfaiye birimi ve hastane çalışanları ile ortak bir şekilde yaptıklarını sözlerine ekledi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.