Dolar 32,5043
Euro 34,5855
Altın 2.492,70
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 22°C
Az Bulutlu
Muğla
22°C
Az Bulutlu
Çar 19°C
Per 19°C
Cum 14°C
Cts 18°C

Gölümün Güzel Ördekleri

Gölümün Güzel Ördekleri
REKLAM ALANI
Mart 18, 2017 8:01 am
1.530
A+
A-

KALEM VE KADRAJ

 

Gölümün Güzel Ördekleri

 

Geçtiğimiz hafta açıklanan bir haber Türkiye’de 2016 yılı içinde mutlu olduğunu söyleyenlerin oranının % 62 olduğunu açıklıyordu. Herkes geçen yıl çok kötü geçti derken ortaya çıkan bu sonuç doğrusu ya epey şaşırtıcı oldu. Bu konunun ele alındığı bir söyleşi programına çıkan genç bir psikolog ise bu sonucun mutluluğu değil, şükretmeyi anlattığını söyledi. Yani geçen yıl bizden daha kötü durumda olanları o kadar çok gördük ki kendi halimize şükürler olsun demeyi öğrendik. Gelişimi, değişimi, üretimi ve yaratıcılığı engellemediği sürece şükretmek çok güzel bir duygu. Böylece elde olanların kıymeti de bilinmiş oluyor. Peki, şükretmenin farklı bir fotoğrafını çekebilir misiniz? Geçen hafta Köyceğiz Gölü’nün sevimli misafirleri olan ördeklerden bir tanesi sanki bu görüntüyü verdi. Aslında büyük ihtimal yakaladığı bir balığı yutmaya çalışıyordu ama hayal gücünün sınırı yok.

Bu anı yakalamak fotoğraf sevdalılarına göre. Işığını, yansımasını, rengini ayarlamak farklı, çağrışımları hissetmek farklı. Köyceğiz Gölü’nün güzel ördeği işte bunları düşündürdü. Gölden göğe bakan ve kendince bir şeyler anlatan, siyahlı beyazlı kırmızılı, zarif bir hayvan. İkinci ördeğimiz ise kendini kaptırmış gidiyordu. Hani olimpiyat yüzücüsü misali, suları dalgalandırarak gidiyordu. Çıkmayın önüne, o bir numara. Gaga önde, yüzgeçler arkada, kanatlar kasılmış, gözler ilerde.

Ördekler konusunda söylenecek bir şey daha var; onları seyrederken içilen demli bir çay gibisi yok. Adnan Varol.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.